Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.544 de membri si 5.997 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.109.420 mesaje in forum.

Discutie Asigurari de sanatate pentru persoane fara venituri

Du-te la pagina:  1 2
 
 
offline
4

Data inregistrarii:
Marti, 8 Mai 2012, 01:41

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 8 Mai 2012, 02:18

Am terminat de curand perioada platita de somaj (de 12 luni) si inca nu mi-am gasit alt loc de munca, deci momentan sunt o persoana care NU REALIZEAZA ABSOLUT NICI UN FEL DE VENIT - nici impozabil nici neimpozabil - fiind intretinuta de parintii mei pensionari de care am grija, intrucat sunt amandoi grav bolnavi. In aceste conditii mai beneficiez de asigurarile de sanatate de stat? Sau va trebui sa apelez doar la sistemul medical privat? O persoana care nu realizeaza nici un fel de venit poate fi obligata sa plateasca asigurarile de stat chiar daca nu intentioneaza sa mai foloseasca serviciile medicale de stat? Si daca da, din ce surse ar trebui sa le plateasca? Prefer sa platesc, daca va fi cazul, o consultatie din an in paste la o clinica privata si sa-mi cumpar eventual cateva medicamente la pret intreg, decat sa platesc lunar sume uriase pt niste servicii pe care nu le utilizez sau daca da, asta s-ar intampla extrem de rar. (In 28 ani de munca nu am fost niciodata internata intr-un spital, nu am avut niciodata concediu medical, nu am cumparat niciodata medicamente compensate.)
 
 
 
online
4.56

Data inregistrarii:
Miercuri, 25 Martie 2009, 12:49

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Marti, 8 Mai 2012, 07:14
Nici sa ai vreodata nevoie de servicii medicale, iti doresc, doar ca legea actuala prevede ca trebuie sa ai contract cu CJAS, chiar daca nu ai venit, calculat 5,5% la salarul minim pe economie,39 de lei lunar.
 
 
 
online
23

Data inregistrarii:
Miercuri, 24 August 2005, 19:31

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 8 Mai 2012, 09:36
@coryzalia a pus o intrebare in postarea ei la care nu a primit un raspuns, probabil ca aceasta intrebare a fost pusa de milioane de ori, o pun si eu ptr ca nu am inteles niciodata intelesul acestei cerinte a legii si cred ca raspunsul nu il cunosc nici cei care au initiat legea.

din moment ce o persoana NU ARE NICIUN VENIT din ce surse sa plateasca o suma prevazuta de o lege, in cazul de fata, 39 lei ?

raspunsul @danacj este raspunsul unui politician, fara suparare. intrebarea pusa : de unde? raspunsul : legea prevede !

probabil legea presupune ca fiecare persoana aflata intr-o astfel de situatie are in folosinta bunuri ce pot fi instrainate ptr a putea plati aceste sume.

nu am cunostinta sa existe o lege care sa stabileasca un nivel sub care o persoana este considerata "fara niciun venit" sau sa stabileasca nivelul unei persoane aflata in "saracie" si nu poate plati anumite obligatii catre stat. nu fac referire la impozite pe case sau masini ptr ca atunci se presupune ca acestea sunt aducatoare de venit.

din acest motiv as vrea sa cunosc din partea unui cunoscator in domeniu definitia "persoanei care nu realizeaza venituri din munca, pensie sau din alte surse" asa cum este definita de lege. cu mentionarea clara a acelor "surse".
 
 
 
online
10
2 40 2

Data inregistrarii:
Vineri, 6 Iunie 2008, 16:19

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Marti, 8 Mai 2012, 14:24
DICTATURA = Regim în care toata lumea trebuie sa spuna ca e democratie.
 
coryzalia:
1. Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii nu obliga persoanele fara venituri sa fie neaparat asigurate la sanatate.

2. Numai ca o persoana neasigurata nu poate beneficia de pachetele de servicii medicale din sistemul public.

3. Fiind fara nici un venit incercati la Primarie sa vedeti daca ndepliniti conditiile pentru un ajutor social si in acest fel veti fia sigurata la sanatate.


cyan:
- Cei care raspund la intrebari pe acest forum nu sunt vinovati de continutul actelor normative ci ei spun exact ce precizeaza aceste acte.
- colega @danacj a spus ce prevede legea (de unde sa stie ea cum poate face userul rost de un venit? - asta ar trebui sa o spuna guvernantii)
- Pentru raspunsuri la intrebarile dvs. ar trebui sa intervina cineva din Ministerul sanatatii sau Ministerul muncii dar nu cred ca raspunsurile lor v-ar fi de folos (de altfel ei nu intra pe acest forum, sau nu stiu eu).
- "alte surse" pot fi mai multe: venituri din inchirieri, din dividende etc., asa ca necazul nu vine din termeni ci din continutul legilor.
- de altfel ne-am obisnuit (si nu e bine) cu legile noastre care au prevederi neclare si ambigue.
 
 
 
offline
Avatar 3
10

Data inregistrarii:
Vineri, 19 Martie 2010, 17:59

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 8 Mai 2012, 23:06
Articolele 212 și 213 din Legea 95/2006,reglementează categoriile de persoane care beneficiază de asigurare cu plata contribuției din alte surse sau fără plata contribuției (copii, elevi, studenți, persoane cu handicap, revoluționari, veterani, văduve și invalizi de război, deportați, femei însărcinate și lăuze, pensionari, beneficiari de ajutor social, șomeri, deținuți, persoane aflate în concediu medical sau de îngrijire a copilului etc.).

Categoriile de persoane care nu sunt prevăzute la art. 212 și art. 213 din Legea nr. 95/2006 au obligația să se asigure și să achite contribuția la asigurările sociale de sănătate în condițiile Legii nr. 95/2006. daca doresc sa beneficieze de servicii medicale.

În cazul persoanelor fără venituri, dacă acestea sunt căsătorite, iar soțul/soția are calitatea de asigurat sau au copii care au calitatea de asigurat, acestea pot deveni coasigurate (vor fi asigurate fără plata contribuției). Pentru asigurator, sunt necesare documentele care dovedesc calitatea de asigurat în ultimii cinci ani (2007-2012): copie de pe carte de muncă/adeverință de salariat/decizie de pensionare/adeverință student/adeverință șomaj/adeverință ajutor social etc. și declarația asiguratorului că îl are în întreținerea sa pe coasigurat.
Pentru coasigurat sunt necesare: adeverință că nu a realizat venituri pentru fiecare perioadă în care nu a realizat venituri din intervalul anual 2007-2012, emisă de Administrația Finanțelor Publice pentru soț/soție, copie certificat căsătorie pentru soț/soție, copie acte de stare civilă care să ateste filiația asigurătorului către ei, pentru părinți, copie BI/CI.

Pentru persoanele fără venituri care nu au asigurați în familie

În cazul în care condiția mai sus prezentată nu este valabilă, persoana fără venituri poate dobândi calitatea de asigurat dacă prezintă la casa de asigurări de sănătate la care este înscrisă mai multe documente. Este vorba de o adeverință că nu a realizat venituri pentru fiecare perioadă în care nu a realizat venituri din intervalul anual 2007-2012, emisă de Primărie/Administrația Finanțelor Publice, copie după documente doveditoare pentru a se scădea perioada anterioară dacă au fost asigurat: carte de muncă, adeverință ajutor social/ șomaj/student (dacă e cazul). Mai trebuie, de asemenea, să achite 39 de lei, reprezentând 5,5% din salariul minim pe economie, conform legii, pentru fiecare lună neasigurată din perioada 2007-2012, dar nu mai mult de șase luni.
Persoana fără venit, după ce achită contribuția restantă conform legii și dobândește calitatea de asigurat, va plăti în continuare, pentru fiecare lună, contribuția la FNUASS conform legii.

 
 
 
online
23

Data inregistrarii:
Miercuri, 24 August 2005, 19:31

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 9 Mai 2012, 13:50
@ondino, felicitari ptr raspunsul clar si la obiect privind asigurarea de sanatate a persoanelor care nu au venituri. toate informatiile funrizate de catre tine nu se gasesc toate in acelasi loc, vreau sa spun ca in cap. II din L95/2006 privind persoanele asigurate nu sunt trecute si documentele necesare ptr obtinerea calitatii de asigurat cu sau plata contributiei.

ptr o persoana neavizata este dificil sa cunoasca toata legislatia din domeniu.
dupa indelungi cautari am gasit ord. nr. 617/2007 in care sunt stabilite documentele justificative ptr dobandirea calitatii de asigurat.

 
 
 
offline
4

Data inregistrarii:
Marti, 8 Mai 2012, 01:41

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 22 August 2012, 15:11
Multumesc pe aceasta cale:

1) utilizatorului @cyan care, prin abordarea sa corect argumentata, a generat raspunsurile edificatoare de care aveam nevoie, spre deosebire de acel eliptic “legea actuala prevede ca trebuie sa ai contract cu CJAS, chiar daca nu ai venit, calculat 5,5% la salariul minim pe economie, 39 de lei lunar” – primit de la @danacj ;

2) d-lui consultant in resurse umane Valeriu Tudor pt clarificarea: “Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii nu obliga persoanele fara venituri sa fie neaparat asigurate la sanatate...numai ca o persoana neasigurata nu poate beneficia de pachetele de servicii medicale din sistemul public" ;

3) d-nei consultant in resurse umane Sorina State pt clarificarea: “Categoriile de persoane care nu sunt prevăzute la art. 212 și art. 213 din Legea nr. 95/2006 au obligația să se asigure și să achite contribuția la asigurările sociale de sănătate în condițiile Legii nr. 95/2006, daca doresc sa beneficieze de servicii medicale".

Totusi, in lumina raspunsurilor primite, as mai dori inca o informatie: daca parintii mei sunt amandoi pensionari platitori de CASS, ei fiind practic cei care ma intretin – eu nefiind nici casatorita, nici avand un copil cu calitatea de asigurat - as putea dobandi calitatea de coasigurat (fara plata contributiei)? (Legea prevede calitatea de coasigurat fara plata contributiei doar pt sotul/sotia unei persoane asigurate sau daca este parintele unui copil cu calitatea de asigurat? )
 
 
 
offline
Avatar 3
10

Data inregistrarii:
Vineri, 19 Martie 2010, 17:59

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 22 August 2012, 19:30
Nu.Parintii asigurati nu pot oferi calitate de coasigurat copilului,acesta avand un statut special din pc.de vedere al asigurarii la sanatate,in sensul in care pana la varsta de 18 ani copiii si tinerii sunt asigurati fara plata contributiei iar intre 18 si 26 de ani doar acei tineri care isi continua studiile si nu obtin venituri.
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 
 

Discutie Asigurari de sanatate pentru persoane fara venituri

Acest subiect este moderat de catre
tudorvaleriu,    ana-cer,    AVLIL 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 300
Total subiecte: 413088
Total mesaje: 2109420


 

Acum online

Utilizatori (87)
LoraCristina , oniflavy , rdi , tudorioan , loredana131987 , Catalina Gica , ratonu ratat , daurelia21 , THEODORA30 , lulusca , IoanaHuiduc , marian20 , Anamaria1313 , law_andreea , miraj , 77adrian , Ana Maria Coman , wildspirit , Andrei1998 , ani355 , razvan79vl , cosdep , gtxandrei , Bruta , anonim_71 , Ion Vlaiculescu , Imparatul , adriana009 , cristianlazarovici , mosu1907 , crmnradu , luissiana , saandyf , ivasi , MirelaOprea , bellabianca52 , DaviAndrei , ynocentta , Tudor1982 , Ionut201463 , tynatwine , cosmin8917 , ausfahrt , emillius , Nofacenoname0 , misuo , MOCANU DOINA , Trista532014 , victor_ionel , lore_lore , gev , actefirme , VictoriaIoana , lexoradeanu , miradeiu , rares93 , lemontee , bibilistul , Carp Mircea , av. drimba lucian , jiga_lumi , Lia3 , cvio , angelyka , stef99x , Andr33agav , smeagull , cosmin20141 , cyan , alex_np , a_diaconu , vioricadinu , elena1958 , c_m , darjan , irina_stirbu2000 , mic1976 , calytul , hoteaflorina , se29 , Elena_Voinea , DOINABOICEA , Borlean Mirela , horicav , office_log , liliexpert , adrianaviv27

Consultanti (14)
mediator_Constantinescu , Laszlo21 , carmenita_nesy , katolika , ralucailiescu , patrascu razvan , ninaraduly , artacomunicarii , roxanabb , cristiciltea , AvocatAdelaBratulescu , stan petru-radu , florin_bv223 , Sabin Taclit

Moderatori (6)
tudorvaleriu , Adriantot , danacj , Joha , freeelis , andreigrigoriu

Administratori (3)
Admin , myss , Alin Popescu

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

elenadrag , Mihail , mircea70 , Alina_Hancianu , alexgzg , marcosnick , sch_marcela , bitis , Doamna , BARBAT VASILE , cipriani05 , SANDAA , ramomato , AlyasX , mimi74mol , i_florin , anabuzea , draghiciidragos , madalina1978 , c. nadia , udrea_elena84 , avcotofana , avramdanut , antonmaria2003 , antonmaria2003 , CRISADRAG , andrei97 , csiki mariana , ovicom , ciprian.virjan , nnicusor , iren stefanescu , Ramona Blidaru , debe , pmoisanu , amalia forte , Chicken , Lyvyoo , eleonora78 , getullyn , alex.basica , gabriela dan , Kitte , so_close , aura mustiata , corina stancu , adrian67_sv , nicoletagheorghe1 , claudiup , Arbath , Andreea31 , roza_lias , geani842003 , dbasca , doina.anghelescu , dariusv. , zdominic , aura calin , AlinS , laviniaoprea , Radu Toma , sorin_stefan84 , STAICU , geo10987 , Glasu Monica , popescu elena2 , stefan_gabriel80 , liv.savu , nicoleta-luiza , albumarinica , krisss , Maria Holhos , Ion Yanisa , stoiandanaclaudia , andrrrea , anne_marieee , louisdarmar , iriss_69 , gabriella2010 , coryyyy , camelia rusescu , cora3@yahoo.com , madrozi , ade31 , degette , elilov3 , lazargeorgianamirela , roiban , maria tecar , MARIUS_MANOLE , atiscomp , iordache florentina , crew , alexadutu , tudor82 , borzan , irinukauka , cmatei , makkai dan , pititudor , Elart , simona iuliana , virgilc , lavinia jalonschi , seicl , sabina.mariana , bcezar76 , moniquea , romanandreea , Monk2 , mitrix , ec_gabi_raducan , dogarudobra , twain , mioarafinder , ell3na , Gummy , ingpaul , FerenczJozsef , kyros , mangucristian , Simona B. , fincontadviser , Katt , zpavel_alia , monny4029 , AndreiTarcatu , adrian_ispas , Marius-N , emadeacon , delia draghia , velula aihan , gimli , grasa78 , ALETUD , kelesandrei , arlezyyana , georgiana1986 , ppmd , paunescuvioleta , sovea , Krista_Krista2013 , maryHoana , ClaudeStoica , adondiro , az_ , Serf

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro