Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.767 de membri si 6.658 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.882 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Asigurari de sanatate pentru persoane fara venituri

Du-te la pagina:  1 2
 
offline
7

Data înregistrării:
Marti, 8 Mai 2012, 01:41

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 8 Mai 2012, 02:18

Am terminat de curand perioada platita de somaj (de 12 luni) si inca nu mi-am gasit alt loc de munca, deci momentan sunt o persoana care NU REALIZEAZA ABSOLUT NICI UN FEL DE VENIT - nici impozabil nici neimpozabil - fiind intretinuta de parintii mei pensionari de care am grija, intrucat sunt amandoi grav bolnavi. In aceste conditii mai beneficiez de asigurarile de sanatate de stat? Sau va trebui sa apelez doar la sistemul medical privat? O persoana care nu realizeaza nici un fel de venit poate fi obligata sa plateasca asigurarile de stat chiar daca nu intentioneaza sa mai foloseasca serviciile medicale de stat? Si daca da, din ce surse ar trebui sa le plateasca? Prefer sa platesc, daca va fi cazul, o consultatie din an in paste la o clinica privata si sa-mi cumpar eventual cateva medicamente la pret intreg, decat sa platesc lunar sume uriase pt niste servicii pe care nu le utilizez sau daca da, asta s-ar intampla extrem de rar. (In 28 ani de munca nu am fost niciodata internata intr-un spital, nu am avut niciodata concediu medical, nu am cumparat niciodata medicamente compensate.)
 
 
 
offline
1.40

Data înregistrării:
Miercuri, 25 Martie 2009, 12:49

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 8 Mai 2012, 07:14
Nici sa ai vreodata nevoie de servicii medicale, iti doresc, doar ca legea actuala prevede ca trebuie sa ai contract cu CJAS, chiar daca nu ai venit, calculat 5,5% la salarul minim pe economie,39 de lei lunar.
 
 
 
offline
26
3

Data înregistrării:
Miercuri, 24 August 2005, 19:31

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 8 Mai 2012, 09:36
@coryzalia a pus o intrebare in postarea ei la care nu a primit un raspuns, probabil ca aceasta intrebare a fost pusa de milioane de ori, o pun si eu ptr ca nu am inteles niciodata intelesul acestei cerinte a legii si cred ca raspunsul nu il cunosc nici cei care au initiat legea.

din moment ce o persoana NU ARE NICIUN VENIT din ce surse sa plateasca o suma prevazuta de o lege, in cazul de fata, 39 lei ?

raspunsul @danacj este raspunsul unui politician, fara suparare. intrebarea pusa : de unde? raspunsul : legea prevede !

probabil legea presupune ca fiecare persoana aflata intr-o astfel de situatie are in folosinta bunuri ce pot fi instrainate ptr a putea plati aceste sume.

nu am cunostinta sa existe o lege care sa stabileasca un nivel sub care o persoana este considerata "fara niciun venit" sau sa stabileasca nivelul unei persoane aflata in "saracie" si nu poate plati anumite obligatii catre stat. nu fac referire la impozite pe case sau masini ptr ca atunci se presupune ca acestea sunt aducatoare de venit.

din acest motiv as vrea sa cunosc din partea unui cunoscator in domeniu definitia "persoanei care nu realizeaza venituri din munca, pensie sau din alte surse" asa cum este definita de lege. cu mentionarea clara a acelor "surse".
 
 
 
offline
3.78
42 2

Data înregistrării:
Vineri, 6 Iunie 2008, 16:19

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 8 Mai 2012, 14:24
coryzalia:
1. Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii nu obliga persoanele fara venituri sa fie neaparat asigurate la sanatate.

2. Numai ca o persoana neasigurata nu poate beneficia de pachetele de servicii medicale din sistemul public.

3. Fiind fara nici un venit incercati la Primarie sa vedeti daca ndepliniti conditiile pentru un ajutor social si in acest fel veti fia sigurata la sanatate.


cyan:
- Cei care raspund la intrebari pe acest forum nu sunt vinovati de continutul actelor normative ci ei spun exact ce precizeaza aceste acte.
- colega @danacj a spus ce prevede legea (de unde sa stie ea cum poate face userul rost de un venit? - asta ar trebui sa o spuna guvernantii)
- Pentru raspunsuri la intrebarile dvs. ar trebui sa intervina cineva din Ministerul sanatatii sau Ministerul muncii dar nu cred ca raspunsurile lor v-ar fi de folos (de altfel ei nu intra pe acest forum, sau nu stiu eu).
- "alte surse" pot fi mai multe: venituri din inchirieri, din dividende etc., asa ca necazul nu vine din termeni ci din continutul legilor.
- de altfel ne-am obisnuit (si nu e bine) cu legile noastre care au prevederi neclare si ambigue.
 
 
 
offline
Avatar 4
10

Data înregistrării:
Vineri, 19 Martie 2010, 17:59

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 8 Mai 2012, 23:06
Articolele 212 şi 213 din Legea 95/2006,reglementează categoriile de persoane care beneficiază de asigurare cu plata contribuţiei din alte surse sau fără plata contribuţiei (copii, elevi, studenţi, persoane cu handicap, revoluţionari, veterani, văduve şi invalizi de război, deportaţi, femei însărcinate şi lăuze, pensionari, beneficiari de ajutor social, şomeri, deţinuţi, persoane aflate în concediu medical sau de îngrijire a copilului etc.).

Categoriile de persoane care nu sunt prevăzute la art. 212 şi art. 213 din Legea nr. 95/2006 au obligaţia să se asigure şi să achite contribuţia la asigurările sociale de sănătate în condiţiile Legii nr. 95/2006. daca doresc sa beneficieze de servicii medicale.

În cazul persoanelor fără venituri, dacă acestea sunt căsătorite, iar soţul/soţia are calitatea de asigurat sau au copii care au calitatea de asigurat, acestea pot deveni coasigurate (vor fi asigurate fără plata contribuţiei). Pentru asigurator, sunt necesare documentele care dovedesc calitatea de asigurat în ultimii cinci ani (2007-2012): copie de pe carte de muncă/adeverinţă de salariat/decizie de pensionare/adeverinţă student/adeverinţă şomaj/adeverinţă ajutor social etc. şi declaraţia asiguratorului că îl are în întreţinerea sa pe coasigurat.
Pentru coasigurat sunt necesare: adeverinţă că nu a realizat venituri pentru fiecare perioadă în care nu a realizat venituri din intervalul anual 2007-2012, emisă de Administraţia Finanţelor Publice pentru soţ/soţie, copie certificat căsătorie pentru soţ/soţie, copie acte de stare civilă care să ateste filiaţia asigurătorului către ei, pentru părinţi, copie BI/CI.

Pentru persoanele fără venituri care nu au asiguraţi în familie

În cazul în care condiţia mai sus prezentată nu este valabilă, persoana fără venituri poate dobândi calitatea de asigurat dacă prezintă la casa de asigurări de sănătate la care este înscrisă mai multe documente. Este vorba de o adeverinţă că nu a realizat venituri pentru fiecare perioadă în care nu a realizat venituri din intervalul anual 2007-2012, emisă de Primărie/Administraţia Finanţelor Publice, copie după documente doveditoare pentru a se scădea perioada anterioară dacă au fost asigurat: carte de muncă, adeverinţă ajutor social/ şomaj/student (dacă e cazul). Mai trebuie, de asemenea, să achite 39 de lei, reprezentând 5,5% din salariul minim pe economie, conform legii, pentru fiecare lună neasigurată din perioada 2007-2012, dar nu mai mult de şase luni.
Persoana fără venit, după ce achită contribuţia restantă conform legii şi dobândeşte calitatea de asigurat, va plăti în continuare, pentru fiecare lună, contribuţia la FNUASS conform legii.

 
 
 
offline
26
3

Data înregistrării:
Miercuri, 24 August 2005, 19:31

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 9 Mai 2012, 13:50
@ondino, felicitari ptr raspunsul clar si la obiect privind asigurarea de sanatate a persoanelor care nu au venituri. toate informatiile funrizate de catre tine nu se gasesc toate in acelasi loc, vreau sa spun ca in cap. II din L95/2006 privind persoanele asigurate nu sunt trecute si documentele necesare ptr obtinerea calitatii de asigurat cu sau plata contributiei.

ptr o persoana neavizata este dificil sa cunoasca toata legislatia din domeniu.
dupa indelungi cautari am gasit ord. nr. 617/2007 in care sunt stabilite documentele justificative ptr dobandirea calitatii de asigurat.

 
 
 
offline
7

Data înregistrării:
Marti, 8 Mai 2012, 01:41

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 22 August 2012, 15:11
Multumesc pe aceasta cale:

1) utilizatorului @cyan care, prin abordarea sa corect argumentata, a generat raspunsurile edificatoare de care aveam nevoie, spre deosebire de acel eliptic “legea actuala prevede ca trebuie sa ai contract cu CJAS, chiar daca nu ai venit, calculat 5,5% la salariul minim pe economie, 39 de lei lunar” – primit de la @danacj ;

2) d-lui consultant in resurse umane Valeriu Tudor pt clarificarea: “Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii nu obliga persoanele fara venituri sa fie neaparat asigurate la sanatate...numai ca o persoana neasigurata nu poate beneficia de pachetele de servicii medicale din sistemul public" ;

3) d-nei consultant in resurse umane Sorina State pt clarificarea: “Categoriile de persoane care nu sunt prevăzute la art. 212 şi art. 213 din Legea nr. 95/2006 au obligaţia să se asigure şi să achite contribuţia la asigurările sociale de sănătate în condiţiile Legii nr. 95/2006, daca doresc sa beneficieze de servicii medicale".

Totusi, in lumina raspunsurilor primite, as mai dori inca o informatie: daca parintii mei sunt amandoi pensionari platitori de CASS, ei fiind practic cei care ma intretin – eu nefiind nici casatorita, nici avand un copil cu calitatea de asigurat - as putea dobandi calitatea de coasigurat (fara plata contributiei)? (Legea prevede calitatea de coasigurat fara plata contributiei doar pt sotul/sotia unei persoane asigurate sau daca este parintele unui copil cu calitatea de asigurat? )
 
 
 
offline
Avatar 4
10

Data înregistrării:
Vineri, 19 Martie 2010, 17:59

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 22 August 2012, 19:30
Nu.Parintii asigurati nu pot oferi calitate de coasigurat copilului,acesta avand un statut special din pc.de vedere al asigurarii la sanatate,in sensul in care pana la varsta de 18 ani copiii si tinerii sunt asigurati fara plata contributiei iar intre 18 si 26 de ani doar acei tineri care isi continua studiile si nu obtin venituri.
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 

Discuţie Asigurari de sanatate pentru persoane fara venituri

Acest subiect este moderat de către
tudorvaleriu,    ana-cer,    freeelis

Ultimele mesaje şterse în discuţie ( total mesaje şterse - 1)

Autor mesaj: marinastefania
Mesaj şters de către: tudorvaleriu
Dată mesaj: Duminica, 14 Decembrie 2014, 19:30
Mesaj şters la data: Marti, 16 Decembrie 2014, 15:06
Motiv: Are deschis un topic separat cu acesta intrebare.


 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 291
Total subiecte: 523814
Total mesaje: 2533882


 

Acum online

Utilizatori (28)
Daliborka , ramonapep , Dapix , DanAlyna , AsociatiaMihaiViteazuTV1 , micutzulurs , The-Borg , rusucat , gavrilviorel , avocadonet , mihaelaancuta , MateiIonela , valino , Adam Grecu , marius_man , pyty , sara070169 , RobertALinC , doinamn , Carturarul , sarahhelen12 , tudor_raneti , miliuta , whatever13 , Cris1971 , florinpescaru , crisanvasile , GermanAlex

Consultanţi (6)
Av. Gabriel Klein Kiritescu , adisan , av_plac , mihaela farmus , Iulix_73 , matei_chirilov

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

Sabina_Raicu , marovb , nik66 , marius79 , adrianvintilescu , marmura , vasile algeorge , GRIGAIOAN , Zora , ckeptea , lmajeri , kriss80 , kyd , vamil , SURANG , kisse0468 , fana_calin , alexia76 , cureleaf , Cris Rusu , roanstef , ams , CRISTHA , nc_sandu , simmo , anab , asistenta , Cerry , Nutulica26 , dana.m , mario_85 , esthera , trinc_carmen , jenygyna , diogene67 , alexandru.hubert , mioarachirila , maria-mihaela , neagu sorina , liviacj , mihaela bucur , bita , andra_galati , ardeleanvali , LUMI1971 , alinutza290 , Gryg87 , dnd76 , varlan , cristina mc , stefania.mirabela , anca curtean , desentzano , matanza , fadeconsulting , Madalina Tanase , popescu ana mihaela , TrecyRef , nikol18 , gancean_emilia , alexdink , hgvlad , Cristianstefanescu2007 , zefir , nikmircea , Floppy75 , petrescu maria , adriaadi , Raluca Stoean , nikoleta miclaoni , cezar31 , ADRIANA CALATAN , Araya , Myador , marianstavaroiu , gabriela1554 , sabrai , ralukdas , Elidor , traduceri10 , dncl , scuteristul , kinetix , nikku_suteu , ileana74 , virtopeanu costel , Crisan_valentin , szaboalexandru , edanapaun , Klarax , carmen_lutu , dianabalan , filipaurel , patriciabibi , supreme.house , dgs04 , Nicoleta_Tare , Nicoleta Sisca , iordacheromeo , Daniela04 , polefkadaiana , rares001 , cdmdorinelius , anti_lop , Robert Prisecaru , garson , emilia75 , gpnindependenta , MagS , Lucyciuf , gcprmr , adonis13 , larisa-ioana , mateiluc , seneca399 , jedrysiak_stelian , balutagabriela , andreiu85 , giulia84 , Inna20 , ara3 , razvanvelicu , Harapalb , Andrei955 , nicoletaionel , Harrylby , gigienciu , nyisztor , luox4395 , qetz1466 , Lydiexcp , xocr2658 , rbqku29 , fwsfa95 , legtwl68 , ecxdpbdjw49 , andreicristianstoica , Songznjy , Chingzay

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro