avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Activitate ctynn

Activitate ctynn

in timpul unei executari silite creditorul decide ca sa nu mai aibe personalitate juridica , biroul executorului judecatoresc trebuie sa se adreseze cu cerere instantei de executare pentru a arata ca s-a decis asta?
[ link extern ]
anul asta nici nu se mai cere ca executorul sa faca dovada notificarii cesiunii de creante.de ce credeti?
Răspuns la discuția referitor spor vechime
multumesc mult!
"La multi ani " tuturor!!!
nu mai retineam daca sporul de vechime era si in codul muncii... in regula in daca ccm aplicabil exista cum il va putea calcula un angajator unui salariat in baza caror acte ? trebuie sa mearga salariatul la fostul sa ceara o adeverinta de vechime ?
acesta mai este prevazut de vreun act normativ avand in vedere ca " !munca prestata confera vechime salariatului! "
si daca da, in conditiile in care nu se mai utilizeaza carnetul de munca acsta, sporul, se mai acorda?
in mod normal ar trebui sa fie inscrisa in aceasta... oricum Tribunalul ( sectia conflicte de munca si asigurari sociale )
Răspuns la discuția permis de munca!?
are carte de rezidenta... este si student.
deci nu mai e necesar permisul de munca?
multumesc freeelis :)
reconventionala este inadmisibila!
faceti cerere sa vi se comunice sentinta la tribunal eventual la C.A. dupa care curge termenul de recurs!!!
curios ... aveti si avocat !!!? :stunned:
Răspuns la discuția rebransarea la apa rece
verificati contractul de furnizare apa rece!!!
pentru un cetatean al republicii Moldova ce acte sunt necesare pentru angajare?
are carte de rezidenta ( si CNP ).
mariusinho a scris:

Dupa ce aflati ca a fost transmis dosarul la instanta de fond, interesati-va periodic la instanta de fond daca au dosarul, in vederea legalizarii si investirii cu formula executorie. Pentru a o putea investi cu formula executorie, aveti nevoie de o taxa judiciara de timbru de 6 lei (2 lei legalizarea si 4 lei investirea), timbru judiciar in valoare de 0,30 lei si o cerere, pe care o veti adresa instantei de fond. Dupa ce obtineti hotararea legalizata si investita cu formula executorie, faceti o adresa fostului angajator, la care veti atasa o copie de pe acea hotarare, prin care solicitati sa dispuna punerea in executare voluntara a dispozitivului hotararii. Daca acestia nu se conformeaza solicitarii dumneavoastra, atunci va trebui sa apelati la un Executor Judecatoresc, care va face demersurile in vederea punerii in executare a acestei hotarari. Mult succes. Cu stima.



Tin sa precizez ca hotararile pronuntate in litigiile de munca sunt executorii de drept, fara a mai fi nevoie de investirea ei .
Mentionez ca "o mare casa de avocatura" din capitala a incercat si solicitat investirea unei astfel de hotarari pronuntata intr-un litigiu de munca iar instanta i-a transmis "foarte politicos" ca este executorie de drept respingandu-i astfel cererea.
Asa ca aveti grija si in momentul in care vi se comunica hotararea sau luati un certificat de grefa comunicatile angajatorului cu solicitarea de a va plati salariile restante in termenul legal de 15 zile calendaristice.
Daca acest lucru nu se intampla mergeti direct cu hotararea la un executor judecatoresc.
Parerea mea.