avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Activitate k.ioan

Activitate k.ioan

Concediile de odihna se acorda cand angajatul cere acest lucru sau se pot adapta la nevoile firmei si se pot acorda cand firma are volumul de lucru scazut?
Răspuns la discuția Contractul colectiv de munca
Multumesc pt. raspunsuri ! !
Răspuns la discuția Contractul colectiv de munca
Trebuie sa fac un contract colectiv de munca la o fabrica de tricotaje, si sunt cam in aer din moment ce ocup un post de marketing.
Multumesc !
Tot legea 130/1996 este valabila pt. contractul colectiv de munca la nivel de unitate?
Răspuns la discuția drept comercial
Multumesc ! !
Discuție drept comercial
Suntem o firma de tricotaje care lucreaza in sistem lohn. Prestam servicii unei firme din Austria (ei ne dau materialu iar noi am tricotat si confectionat pulovere) Contractul de prastari servivii preciza ca pretul serviciilor se va stabili separat la fiecare de lot de marfa. La al 2-lea lot ei nu erau de acord cu pretul iar noi nu i-am dat produsele. S-a ajuns la tribunal unde noi am castigat procesul ei fiind obligati sa plateasca 10 euro/ produs. Sentinta s-a dat in Decembrie iar in ianuarie i-am trimis o scrisoare ca in termen de 10 zile sa vina si sa-si ridice marfa. Ei nu au dat nici un raspuns iar acum la sfarsitul lui martie ne'au anuntat ca vin dupa marfa. Lipsesc 14 pulovere iar ei vor sa ne oblige ca sa platim materialul cu 30 euro/ bucata. Au dreptate din moment ce nu s-au prezentat dupa marfa in timp de 3 luni???
Multumesc.
Multumesc ! !
Buna ziua,
Pana acum aveam la fiema doar un sediu cu un cod fiscal. Acum deschidem un punct de lucru intr-o alta localitate si de la finante urmeaza sa ne dea un cod fiscal pt. sediul secundar.
Cum voi plati viramentele de la angajatii de la sediul secundar? se precizeaza pe statul de plata?
Multumesc.
Răspuns la discuția Adunare caini comunitari
Nu am stiut care este locul potrivit pt. a posta m,esajul. Incepand de azi vin hingherii in oraselul nostru si voiam sa stiu daca sunt in legalitate sau pot chema politia. Este prezent un tehnician veterinar de la primarie si o firma de "deratizare si dezinfectie din" dintr-un alt judet. Cainii sunt trancjilizati si dispar.
Ce norme legislative trebuie sa aiba in vedere echipa care aduna cainii comunitari? Trebuie un reprezentant de la un ONG sa fie prezent? Poate sa le adune si o firma dintr-un alt judet? Se pot eutanasia daca nu ii revendica nimeni?