avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Activitate mela2008

Activitate mela2008

Bună ziua. As dori sa știu dacă în aceasta perioada de vacanta prelungita, respectiv 12-29 aprilie 2021 părinții pot beneficia de concediu pentru supravegherea copilului cu vârstă pana la 12 ani în baza OUG 147/2020.
Buna ziua.
Avand in vedere OUG 147/2020 , am rugamintea de a ma lamuri cum se aplica aceasta, respectiv in situatia in care in scoala/ clasa in care invata copilul meu in varsta de 9 ani se suspenda cursurile, trecandu-se la ON LINE, pot solicita concediu in baza OUG 147/2020?
Cu ce documente dovedesc acest lucru angajatorului, respectiv faptul ca la clasa unde invata copilul meu sunt suspendate cursurile in fata, acestea fiind on line?
Multumesc.
Buna ziua.
As avea o nelamurire. In contextul cum este publicata la acest moment legea 19/2020 (acordare zile libere parintilor cu copii sub 12 ani), pot fi acordate zile libere unuia dintre parinti pana la data de 12 iunie 2020 (inchiderera anului scolar)?
Răspuns la discuția prevederile LEGII 19
Multumesc.
Răspuns la discuția prevederile LEGII 19
Multumesc pentru raspuns. Angajatorul meu a pus la dispozitie un model de cerere in baza legii 19/2020 in care se specifica citez: " începând cu data de ______________ până la încetarea situației de urgență decretată, cu excepția zilelor lucrătoare din perioada vacanțelor școlare".
Poate sa mi se refuze cererea, avand in vedere ca sotul va fi in Concediu fara plata una sau mai multe zile ( aceste zile eu trebuie sa merg la serviciu, sunt de acord, da, dar angajatorul spune ca nu tot merg si vin. Pot face cererea saptamanal pentru 4 zile doar? Ziua de vineri ramanand sa merg la serviciu.
multumesc pentru lamuriri.
Buna ziua.
Am o nelamurire in legatura cu aplicarea Legii 19/2020 si a Hotararii.
Am un copil in varsta de 9 ani care este inscris intr-o unitate de invatamant. Eu sunt angajata intr-o institutie publica (functionar public de executie), iar sotul la CFR SA. Avand in vedere ca CFR SA este pe ordonanta ca si angajator unde nu se acorda zile libere decat cu acordul angajatorului, iar in acest moment unitatea CFR functioneaza cu program redus, respectiv ziua de vineri este zi de concediu fara salar, doresc sa solicit eu angajatorului meu concediu pt ingrijire copil sub varsta de 12 ani in baza legii 19/2020. Intrebarea mea este: 1) Pot solicita acest concediu cu conditia ca pentru ziua de vineri cand sotul este in concediu fara salar sa merg la serviciu ? 2) Cu ce data este legal a se aproba aecst concediu ?
Astept un raspuns. Multumesc.

Care sunt motivele pentru care pot solicita transferul pe un alt post? Trabuie sa fac o cerere catre serv resurse umane sau de unde ar trebui sa incep?Daca directorul sau seful meu nu doreste ca eu sa plec pe motiv ca nu sunt oameni in compartiment, ce pot sa fac?
Multumesc pentru raspuns. Dar in cazul in care exista in cadrul institutiei posturi vacante de principal in cadrul altor directii, s-ar putea? Poate seful meu direct sa nu-mi apobe mutarea pe motiv ca nu are personal sau altceva? Cui trebuie sa ma adresez in primul rand cu solicitarea de mutare, compartimentului resurse umane, sefului serviciului unde doresc mutarea sau sefului meu pentru aprobarea mutarii?
Buan ziua. Sunt functionar public in administratia publica locala, incadrata inspector principal gradatia 3, lucrez aici din 2004 (aprilie). Dupa intoarcerea din maternitate incepand cu 01.02.2014 am fost mutata cu acordul meu la un serviciu in cadrul aceleiasi directii. Recent au fost aprobate niste modificari in organigrama, respectiv s-a constituit un compartiment nou in cadrul directiei in care lucrez si eu, unde sunt 3 posturi, doua fiind deja ocupate de catre colegi numiti din cadrul unui serviciu, si mai este un post liber de functionar public asistent. Intrebarea mea este: cum pot sa fiu mutata in acest compartiment , dar pe un post similar, adica de principal? Ce demersuri trebuie sa fac si cine trebuie sa fie de acord cu mutarea mea? Se poate ca sefu sa-mi refuze cererea de transfer? Pot solicita mutarea si pe un post de personal contractual? Va rog sa ma lamuriti ce trebuie sa fac si care sunt prevederile legale in care ma incadrez.
va multumesc mult.
Buna ziua. Care este legislatia unde se poate vedea care este cuantumul salarial in administratia publica? De ex. pentru insp. principal 3. Se aplica legea unica de salarizare?Multumesc.