avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... prevederile LEGII 19
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

prevederile LEGII 19

Buna ziua.
Am o nelamurire in legatura cu aplicarea Legii 19/2020 si a Hotararii.
Am un copil in varsta de 9 ani care este inscris intr-o unitate de invatamant. Eu sunt angajata intr-o institutie publica (functionar public de executie), iar sotul la CFR SA. Avand in vedere ca CFR SA este pe ordonanta ca si angajator unde nu se acorda zile libere decat cu acordul angajatorului, iar in acest moment unitatea CFR functioneaza cu program redus, respectiv ziua de vineri este zi de concediu fara salar, doresc sa solicit eu angajatorului meu concediu pt ingrijire copil sub varsta de 12 ani in baza legii 19/2020. Intrebarea mea este: 1) Pot solicita acest concediu cu conditia ca pentru ziua de vineri cand sotul este in concediu fara salar sa merg la serviciu ? 2) Cu ce data este legal a se aproba aecst concediu ?
Astept un raspuns. Multumesc.

Cel mai recent răspuns: mela2008 , utilizator 16:00, 25 Martie 2020
Da, puteti solicita acest concediu cu conditia ca pentru ziua de vineri cand sotul este in concediu fara salariu sa mergeti la serviciu
Multumesc pentru raspuns. Angajatorul meu a pus la dispozitie un model de cerere in baza legii 19/2020 in care se specifica citez: " începând cu data de ______________ până la încetarea situației de urgență decretată, cu excepția zilelor lucrătoare din perioada vacanțelor școlare".
Poate sa mi se refuze cererea, avand in vedere ca sotul va fi in Concediu fara plata una sau mai multe zile ( aceste zile eu trebuie sa merg la serviciu, sunt de acord, da, dar angajatorul spune ca nu tot merg si vin. Pot face cererea saptamanal pentru 4 zile doar? Ziua de vineri ramanand sa merg la serviciu.
multumesc pentru lamuriri.
Se poate face cererea saptamanal pentru 4 zile ... explicati angajatorului situatia ca nu puteti beneficia in ziua respectiva ca sotul este in CFP.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul refuza legea 19/2020 gabrielle_24 gabrielle_24 Bună ziua, Ma aflu in urmatoarea situație: am inaintat ieri catre angajator cererea de acordare a zilelor libere pentru parinti, conform legii nr.19/2020 ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale liana alexe liana alexe Buna ziua,ma numesc Liana Alexe si sunt o mamica care a nascut in data de 17 februarie 2009 si ma aflu in concediu pentru cresterea copilului de pana la 2 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie legea 19/2020 - cfp andyc25 andyc25 Buna dimineata, In Legea nr. 19/2020, la art. 3, se precizeaza ca \"se plateste indemnizatia de 75% din salariu de baza corespunzator unei zile lucratoare, ... (vezi toată discuția)