avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters177731

Activitate ContSters177731

Bună, nu ma opun expertizei ....ci doar prezentei partii adverse !
Doresc sa aflu care este consecinta faptului ca ma opun prezentei ei! Multumesc!
Bună ziua!
Aș dorii să aflu care sunt consecințele dacă refuz participarea părții adverse la efectuarea expertizei. Mă refer la faptul că nu refuz participarea/prezența reprezentantului părții adverse sau a expertului, ci doar strict la prezenta părții adverse. Pot lua o amendă sau mi se poate ceva mai rău de atât?
Cu riscul de a mă repeta .... nu mă opun prezenței expertului și nici a avocatului părții adverse ci doar a părții asistate, care dorește cu tot dinadinsul să fie prezentă!
Mulțumesc!
Poate consiliul local al unei unitati administrativ teritoriale sa emita o hotarare prin care sa decida executarea silita a persoanelor fizice/juridice care au datorii, sub forma impozitelor si taxelor, a căror valoare depăşeşte pragul de 5.000 de lei ? care ar fi paşii de urmat şi în baza a cărui act normativ ? Mulţumesc!
Buna ziua!
Cum aş putea intra in posesia faimoasei scrisori cu nr. 328/2000?
Am nevoie de ea deoarece trebuie să eliberez astfel de adeverinţe.. cu încadrarea în grupa a II a de muncă şi nu pot ajuta oameni care au întradevăr nevoie de ea pentru pensie! V-aş fi recunoscătoare dacă o puteţi posta să o pot descărca sau să-mi indicaţi modalitatea de intra în posesie a ei!
Va mulţumesc!

O zi bună!
Buna ziua!
In primul rand trebuie sa cititi foarte bine contractul incheiat cu primaria, deoarece unele primarii au stipulate in contract interdictia instrainarii acestui teren, atribuit in folosinta gratuita , pe o perioada de timp stabilita printr-o hotarare a consiliului local in
carui raza administrativ teritoriala este amplasat terenul. Apoi , intocmita o cerere catre consiliul local de aprobare a cumpararii terenului, daca constructia este intabulata. Odata aprobata cererea incheiati cu consiliul local un contract de vanzare cumparare , in forma autentica - la notar, deveniti proprietar al terenului si abia apoi il puteti instraina. Conditia esentiala este sa aveti constructia intabulata . Succes!

Răspuns la discuția contract de vizionare
va multumesc! In princpiu am inteles ca neatentia si increderea se platesc!
Ma poate ajuta cineva cu un model de contract de vizionare, as dori sa-mi fac o idee si nu as vrea sa ajung la mediere sau in instanta cu vreo agentie imobiliara . În principiu as dorii sa stiu de ce sa ma feresc. Multumesc!
bună ziua !
lucrez într-o instituţie de stat si am probleme cu superiorul meu deoarece sustine că e vina mea că nu am intocmit fişa postului pentru anul 2010 respectiv 2011 şi nu am predat-o colegilor spre semnare şi luare la cunoştiinţă şi implicit şefului. Din câte cunosc eu, fişa postului se semnează o singură dată, la angajare. Mai menţionez că la finele fisei postului am introdus un articol în care prevedeam faptul că persoanei în cauză i se pot delega si alte atribuţii prin dispoziţie scrisă. Adică nu trebuie să o modific de fiecare dată câte se atribuie o nouă sarcină fiind suficientă dispoziţia scrisă şi luată la cunoştiinţă.
De asemenea menţionez că eu nu am nici o dispoziţie scrisă cum că ar fi responsabilitatea mea întocmirea documentelor de orice natură în ceea ce priveşte resursele umane.Pot fi trasa la raspundere pentru lipsurile de orice natură existente în compartimentul de resurse umane?
Vă mulţumesc!

PS: Stiu că anual se întocmeşte organigrama şi statul de funcţii nu şi fişa postului.
Mihaela multumesc de raspuns........am inteles, însă dacă s-a declarat din eroare deschisă activitatea în fapt nefiind aşa, cum pot remedia acest lucru, există şi această posibilitate sau doar viceversa?
Iar referitor la celelalte aspecte... avize de funcţionare, legislaţia în domeniu...... mă puteţi ajuta?
Mulţumesc ! (cu riscul de a mă repeta:">)
Bună ziua!
Pe larg...... am depus actele necesare pentru obţinerea CUI-ului la Reg. Com.... l-am obţinut, este activ pe site-ul Min. Fin. Pub., însă momentan nu am nici o persoană angajată, iar pentru desfăşurarea activităţii la sediul înscris în certificat mai am nevoie de câteva retuşuri finale.
Drept urmare la data prezentă societatea nou înfiinţată.nu desfăşoară nici o activitate. Unde trebuie să anunţ acest lucru? (pentru a evita controale sau depuneri de situaţii financiar - contabile).
Dacă nu desfăşoară nici o activitate trebuie să obţin avize de la ape , mediu, dsv şi altele? Indicaţi-mi vă rog ce paşi trebuiesc urmaţi pentru a fi ok! Dar mai ales, mi-ar fi de real folos indicarea actelor normative care reglementează situaţii de acest gen!
Mulţumesc!