avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Ce poate dispune instanta daca refuz participarea ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Ce poate dispune instanta daca refuz participarea partii adverse la efectuarea expertizei?

Bună ziua!
Aș dorii să aflu care sunt consecințele dacă refuz participarea părții adverse la efectuarea expertizei. Mă refer la faptul că nu refuz participarea/prezența reprezentantului părții adverse sau a expertului, ci doar strict la prezenta părții adverse. Pot lua o amendă sau mi se poate ceva mai rău de atât?
Cu riscul de a mă repeta .... nu mă opun prezenței expertului și nici a avocatului părții adverse ci doar a părții asistate, care dorește cu tot dinadinsul să fie prezentă!
Mulțumesc!
depinde de caz si cum va apara avocatul...consecintele pot fi , prin urmare. la aprecierea instantei....de la nici una.....la a consemna ca va opuneti efectuarii expertizei
Nu va suparati este dreptul ei sa participe la acest act procedural.Este o proba admisa de instanta de judecata.Nu cred ca este bine sa va opuneti.
Bună, nu ma opun expertizei ....ci doar prezentei partii adverse !
Doresc sa aflu care este consecinta faptului ca ma opun prezentei ei! Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2011
ContSters177731, utilizator
buna sunt si eu interesat de acest subiect... daca ne poate lamurii cineva!!!!!!!! Multumesc!
Vi s-a raspuns ,partile dintr-un proces ca sunt doua sau noua au dreptul sa participe la administrarea acestei probe.In situatia in care una din parti se opune la efectuarea expertizei dispuse in cauza impiedicand astfel prin atitudinea ei ca expertul sa poata duce la indeplinire obiectivele ordonate de catre instanta de judecata ,aceasta poate fi amendata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accesul uneia dintre parti pe proprietatea celeilalte, pentru expertiza tehnica Artigas Artigas Buna ziua, Intrebarea mea este urmatoarea:Am calitatea de parat intr-un dosar(pretentii),in care vecinul de la etajul inferior sustine ca anumite infiltrari ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara - partaj bunuri comune - consecinte? anniela anniela Buna ziua, in cadrul unui dosar civil de partaj s-au desemnat doi experti pentru evaluarea bunurilor comune. Ce se intampla daca: 1. una din parti refuza sa ... (vezi toată discuția)