avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Activitate Adrian12345

Activitate Adrian12345

Răspuns la discuția autorizatii bar
DIFERENTE JURIDICE

Va puteti infiinta un SRL SAU un II
In primul rand II poarta numele dvs, IAR la societate va alegeti denumirea.
Srl are regim juridic ăe cand II statut d epersoana fizica.
Pe SRL putei avea toate activitatile din economia nationala, pe cand la II CIRCA 10 ACTIVITATI
lA SRL se plateste impozit d eregula la 3 luni 16 % iar la ii vi le estimati veniturile pe anul in curs
LA SRL raspundeti in limita capitalului social pe cand la II cu bunurile proprii

Puteti sa infiintati o intreprindere individuala, in acest caz legea va permite sa aveti angajati.

Nu puteti da o denumire pt intreprinderea individuala, aceasta intreprindere va purta denumirea urmatoare ,,numele dvs de familie, initiala tatalui si prenumele dvs, daca doriti sa fiti dvs titularul .

SRL.

Acte necesare
- carte de identitate copie trimisa pe e mail
- dovada act proprietate pt sediul social, adica adeverinta de rol de la primarie, daca e in mediul rural SAU contract de vanzare cumparare copie daca faceti sediul in mediu urban, LA CASA aceasta trebuie sa aiba numar sau la APARTAMENT, sediul poate fi la dvs daca sunteti prorietar, la parinti sau prieteni, cum va descurcati
- copie acte de identitate proprietari pt sediul social,

TERMENI LEGALI REFERITOR LA INTREPRINDEREA INDIVIDUALA, ulterior puteti avea angajati, pe cand la PFA NU

- intreprinzator - persoana fizica care organizeaza o intreprindere economica;
- intreprindere individuala - intreprinderea economica, fara personalitate juridica, organizata de un intreprinzator persoana fizica;Persoanele fizice) pot desfasura activitatile economice dupa cum urmeaza:
a) individual si independent, ca persoane fizice autorizate;
b) ca intreprinzatori titulari ai unei intreprinderi individuale;
c) ca membri ai unei intreprinderi familiale.

Persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale trebuie sa aiba un sediu profesional pe teritoriul Romaniei, in conditiile prevazute de lege.

Orice activitate economica desfasurata permanent, ocazional sau temporar in Romania de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale trebuie sa fie inregistrata si autorizata, in conditiile legale.


Pot desfasura activitati economice in una dintre formele prevazute de lege persoanele fizice care:
a) au implinit varsta de 18 ani, in cazul persoanelor fizice care solicita autorizarea pentru desfasurarea de activitati economice ;
b) nu au savarsit fapte sanctionate de legile financiare, vamale si cele care privesc disciplina financiar-fiscala, de natura celor care se inscriu in cazierul fiscal;
c) au un sediu profesional declarat
d) declara pe propria raspundere ca indeplinesc conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectiei mediului si al protectiei muncii.




CONDITII SRL

Societatea cu raspundere limitata - este acea forma de societate comerciala ale carei obligatii sociale sunt garantate cu patrimoniul social, iar asociatii sunt obligati numai in limita capitalului social subscris.

Capitalul social va fi fixat de catre asociati in functie de nevoile societatii, cu respectarea plafonului minim stabilit de lege in valoare de 200 Ron.

Societatea cu raspunderea limitata se poate constitui prin:

* asocierea a doi sau a mai multor asociati pentru a desfasura o activitate comerciala, in vederea impartirii profitului si care raspund pentru obligatiile sociale in limita aportului lor;
* aportul unui singur asociat, care este detinatorul tuturor partilor sociale; asociatul unic poate fi o persoana fizica sau o persoana juridica.


Documentele pe care trebuie sa ni le puneti la dispozitie pentru inregistrarea societatii cu raspundere limitata – SRL sunt:

* copie carte de identitate/pasaport ale asociatilor;
* dovada sediului social (contract de inchiriere/subinchiriere/contract de comodat etc.); in cazul in care nu dispuneti de un spatiu pentru stabilirea sediului social, compania noastra va pune la dispozitie sediul social.

De redactarea tuturor documentelor si de obtinerea actelor necesare intocmirii dosarului pentru inregistrarea societatii la Registrul Comertului, inclusiv de rezervarea de denumire, ne vom ocupa noi.

Dosarul ce urmeaza a fi depus la Registrul Comertului pentru inregistrarea societatii comerciale cu raspundere limitata va cuprinde urmatoarele documente:

* cerere de inregistrare;
* copii carte de identitate/pasaport ale asociatilor;
* dovada verificarii disponibilitatii si rezervarii firmei;
* actul constitutiv;
* dovezile privind sediul social/secundar;
* acordul Asociatiei de proprietari;
* dovezile depunerii capitalului social;
* declaratiile date pe propria raspundere de catre asociati/administratori din care sa rezulte ca indeplinesc conditiile legale pentru detinerea acestor calitati;
* specimenele de semnatura ale reprezentantilor societatii;
* dovada achitarii taxelor de inregistrare a societatii comerciale;
* imputernicire de reprezentare juridica


In baza imputernicirii de reprezentare juridica vom depune dosarul la Registrul Comertului, va vom reprezenta in fata judecatorului delegat si va vom inmana certificatul de inregistrare a societatii comerciale in circa 5 zile de data depunerii cererii de inregistrare a societatii comerciale.

CONDITII DACA SUNTETI STUDENT

Avantajele studentilor la infiintare firma
Studentii care vor sa porneasca o afacere
beneficiaza de scutiri de la plata taxelor si tarifelor:
• Pentru operatiunile de inmatriculare efectuate de Oficiul National al Registrului Comertului ;
• Pentru operatiunile efectuate de Biroul unic din cadrul oficiilor Registrului Comertului
• Pentru autorizarea functionarii comerciantilor.
• Pentru obtinerea de la administratia publica locala a autorizatiei de desfasurare a unor activitati economice in mod independent.
• Pentru publicarea, in extras, in Monitorul Oficial al Romaniei,
Partea a IV-a, a incheierii de inmatriculare pronuntate de judecatorul-delegat la Oficiul Registrului Comertului de pe langa tribunal.
• Taxele de timbru pentru activitatea notariala, aferente actelor in cazul carora este prevazuta obligativitatea incheierii acestora in forma autentica:
- cand printre bunurile subscrise ca aport in natura la capitalul social se afla un teren;
- cand forma juridica a societatii comerciale implica raspunderea nelimitata a asociatiilor sau a unora dintre ei pentru obligatiile sociale;
- cand societatea comerciala se constituie prin subscriptie publica.
Conditiile in care se ofera facilitati pentru infiintare firma - studenti
Facilitatile pentru infiintare firma se acorda o singura data, in momentul constituirii societatii, pentru
studentii care indeplinesc urmatoarele conditii:
• urmeaza cursurile unei forme de invatamant superior de lunga sau de scurta durata la o institutie de invatamant superior acreditata;
• este cel putin in anul II de studiu si a promovat toate obligatiile prevazute de senatul universitatii
• nu a depasit varsta de 30 de ani.
In cazul in care, intr-o perioada de pana la 3 ani de la infiintare firma (inmatriculare), intervine cesionarea sau instrainarea partiala ori totala a partilor sociale sau a actiunilor detinute la societatile comerciale constituite astfel, studentul are obligatia restituirii integrale a sumelor reprezentand taxele si tarifele pentru care s-a acordat scutire de plata.
Dovada faptului ca studentul indeplinste in mod cumulative toate conditiile stipulate in lege se face cu o adeverinta eliberata de secretariatul facultatii ale carei cursuri le urmeaza.

Sper ca v-am putut fi de ajutor
Răspuns la discuția Despre lege
Probabil nu m-ati inteles ... ceea ce ma interesa pe mine este ca daca fata la 16 ani se muta cu baiatul. Exista vreo lege prin care parinti sa o ia inapoi cu forta? , cu politie? sau acest caz ramane numai si numai la alegerea fetei ?
Discuție Despre lege
Salutare va aduc la cunostinta un caz. Baiatul are 20 de ani fata 16 . Cineva mi-a spus ca daca fata are varsta de 16 ani impliniti se poate muta impreuna cu baiatul care este major , in cazul in care parintii fetei fac o sesizare la politie , fata poate da o declaratie pe propria raspundere ca nu este tinuta impotriva vointei sale. Este adevarat acest lucru ?? Va rog frumos sa ma lamuriti.
Răspuns la discuția Fals , Inselaciune
20 de ani avem toti 3 , nu avem antecedente , Daca unul din prieteni mei nu vrea sa recunoasca fapta cu toate ca sunt dovezi asupra lui. Pedeapsa lui va fi mai mare ? adica ma refer intr-un caz in care nu recunosti fapta cu toate ca sunt dovezi asupra ta.. pedeapsa va fi diferita fata de cum ar fi daca o recunoasteam?
Buna seara , in urma cu ceva timp eu impreuna cu doi prieteni am dat o "teapa" la cineva. pe internet cu un anunt de tv si omului i-am dat altceva.. cu chitante false .. etc. Acum 2 zile am fost chemat la politie mi-au aratat ce dovezi au asupra mea , si am recunoscut fapta . Bineinteles ca in declaratia mea am mentionat si de cei 2 prieteni ai mei si de rolurile pe care le-au avut in acea fapta savarsita. A ramas ca o sa-i citeze si pe amicii mei la politie si ca pe urma sa decida procurorul pedeapsa....in cazul nostru cred ca o amenda...:D Intrebarea mea e .. Daca un amic de-al meu este citat si nu se prezinta , sunt sanse sa fie dus la sectie cu mandat ? sau sa i-a o amenda in plus ceva?
Discuție Citatie
Buna ziua. Astazi de dimineata un domn politist s-a prezentat la adresa mea , si mi-a inmant 2 citatii una pt mine si una pt tatal meu, in care suntem chemati luni la sediul politiei in calitate de martori intr-un dosar penal. Ceea ce ma uimeste este faptul ca nici politistul care a venit nici la numarul de telefon de pe citatie nu au vrut sa-mi dea nici o informatie legata de aceasta citatie: de ce sunt chemat , faptul care s-ar fi intamplat persoanele implicate... ci doar ca trebuie sa ma prezint la politie. E normal asa ceva sa te cheme ca martor si sa nu ai habar de ce , pt ce? Nu ar fi normal sa te instiinteze ce s-a inamplat?
Răspuns la discuția Inselaciune
Da stiu ca se judeca in functie de suma prejudiciilor sau ceva de genu ... daca a inselat oameni in total de vreo 2000 de euro atunci e cam grav.
Discuție Inselaciune
Daca un individ posteaza pe internet un anunt ca vinde ... un pachet de tigari... iar eu vreau sa il cumpar ... individul trimite pachetul prin curier cu plata ramburs iar eu cand desfac pachetul . observ ca pachetul este gol.. in cazul acesta individul poate sau nu sa fie tras la raspundere pt aceasta fapta.? am inteles ca nu .. deoarece in anunt scrie clar ca este un pachet .. nu un pachet plin ./...