avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune

Daca un individ posteaza pe internet un anunt ca vinde ... un pachet de tigari... iar eu vreau sa il cumpar ... individul trimite pachetul prin curier cu plata ramburs iar eu cand desfac pachetul . observ ca pachetul este gol.. in cazul acesta individul poate sau nu sa fie tras la raspundere pt aceasta fapta.? am inteles ca nu .. deoarece in anunt scrie clar ca este un pachet .. nu un pachet plin ./...
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:32, 12 Ianuarie 2011
Asta da afacere.
Sincer se poate interpreta si asa, a vandut un pachet de tigari asa cum l-a avut ....... gol.
Amuzanta speta. E o mica inselaciune, dar nu va fi nimeni condamnat pentru un pachet de tigari, f probabil procurorul ce ancheteaza aplica 18 ind. 1 Cp. Daca continua sa faca mai multe astfel de fapte, raspunde si mai dur.
Da stiu ca se judeca in functie de suma prejudiciilor sau ceva de genu ... daca a inselat oameni in total de vreo 2000 de euro atunci e cam grav.
Poate fi inselaciune dar depinde si de probe.
De principiu, este vorba de inselaciune si nu cred ca vinde cineva doar un pachet de tigari.
La 2000 de euro prejudiciu va ajunge si la instanta...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala pentru inselaciune desi sunt nevinovat... flo1990b flo1990b Prin data de 20.12.2013 am cumparat doua telefoane mobile de pe okazii cu un pret total de 350 lei de la un vanzator din alt judet,telefoanele au fost trimise ... (vezi toată discuția)
Inselaciune ? DragnutaCristi DragnutaCristi Buna seara. Am vandut un telefon pe un site de vanzari online ,dar am incurcat pachetele la firma de curierat. Pachetul a ajuns la destinatar,si nu a vrut ... (vezi toată discuția)
Dosar de inselaciune PredaClaudiaGabriela24 PredaClaudiaGabriela24 Buna ziua.Am fost inselata de un domn care a crezut ca poate scapa.Pe un site unde se pot expune produse cumparatorul vede se incheie o conversatie si ramane ... (vezi toată discuția)