avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Activitate sbk_77

Activitate sbk_77

Răspuns la discuția Anularea permisului de conducere
Deci care este baza legala, concret? Ca dupa vorbeeeee... ne mananca cainii.
Răspuns la discuția Anularea permisului de conducere
DCristianC a scris:

cum pot sa-mi recapat dreptul de circulatie in Romania fara sa-mi preschimb permisul englezesc?



Cristian, la intrebarea asta nu iti raspunde nimeni concret, in baza legislatiei, pentru ca nu exista stipulat in nicio lege. De aceea intervine Legea Europeana si reglementeaza toate lacunele din legile romane. Stii doar ce trebuie sa faci!
Răspuns la discuția Anularea permisului de conducere
eumarian a scris:
Daca Romania a interzis dreptul de a conduce, Conventia permite si celuilalt stat sa afle faptul ca cetateanul este infractor. In baza increderii dintre state, persoana va primi o pedeapsa si in tara de emitere a permisului, pentru limitarea pericolului public. Nici vorba sa se aplice doar cea mai favorabila pedeapsa, asta e o fantezie.




Este conform Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene.
Răspuns la discuția Anularea permisului de conducere
Da, dvs. interpretati Legea dupa nivelul de pregatire pe care il aveti, si chiar in cazul in care v-ati fi intitulat avocat, nu inseamna ca aveti solutia cea mai aproape de Lege. Pe acest mapamond sunt milioane de avocati sau "pregatiti din punct de vedere juridic, dar sunt imartiti in doua categorii: cei care pierd cauze, mai slabi, si cei care castiga cauze, mai buni.

De altfel, Art. 3 din Conventia Europeana spune ca "Partea contractanta care a fost informata despre o asemenea decizie poate pronunta..."
Partea contractanta care a fost informata despre o asemenea decizie poate pronunta, in conformitate cu legislatia sa, interdictia pe care ar fi pronuntat-o si ea, daca faptele si imprejurarile care au motivat interventia celeilalte parti contractante ar fi avut loc pe propriul sau teritoriu.

Adevarat, prezenta conventie nu limiteaza dreptul partilor contractante de a aplica masurile prevazute de legislatia lor, dar nici nu confera partii care a luat o decizie impotriva unui document de circulatie emis de un alt stat, puterea de a decide anularea acestui document, intrucat s-ar aduce grave atingeri suveranitatii statului emitent. Acestea fiind spuse, totul se decide la nivel de Lege Europeana, unde art. 49, alin 1 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene spune: Nimeni nu poate fi condamnat pentru o acţiune sau omisiune care, în momentul săvârşirii, nu constituia infracţiune potrivit dreptului intern sau dreptului internaţional. De asemenea, nu se poate aplica o pedeapsă mai mare decât cea aplicabilă la momentul săvârşirii infracţiunii. În cazul în care, ulterior săvârşirii infracţiunii, legea prevede o pedeapsă mai uşoară, se aplică aceasta din urmă.




Răspuns la discuția Anularea permisului de conducere
Dvs. chiar nu pricepeti ca Legea Romana se supune celei Europene fiindca suntem europeni si in Romania, si in Europa, si mai mult, cand aducem atingeri suveranitatii unui alt stat??? Va rog sa argumentati ceea ce sustineti, din punct de vedere juridic, mai precis cu cel putin un articol din oricare legislatie internationala. Nu sunteti abilitat judecator la vreo Instanta sau Curte judecatoreasca sa puteti da decizii pe baza propriei emanatii a cervelului dvs. Contraargumentati relatiile mele la Constitutia Romaniei. Va rog!
Răspuns la discuția Recunoastere permis de conducere
Da, aveti dreptate!

Legea 226/2010 pentru denuntarea Acordului dintre Romania si Spania privind recunoasterea reciproca a permiselor de conducere auto ale cetatenilor romani si spanioli, in scopul preschimbarii


Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 798 din 29 noiembrie 2010

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Articol unic
Se denunta Acordul dintre Romania si Spania privind recunoasterea reciproca a permiselor de conducere auto ale cetatenilor romani si spanioli, in scopul preschimbarii, semnat la Bucuresti la 1 septembrie 2004, ratificat prin Legea nr. 8/2005, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 180 din 2 martie 2005.


Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.
Trebuie sa obtineti confirmarea/infirmarea radierii acestui autoturism din Austria, daca vanzatorul nu avea acest document.
Răspuns la discuția Anularea permisului de conducere
r.gabi a scris:

Daca in Romania dreptul de a conduce va este suspendat pentru incalcarea unei legi a acestei tari,nu aveti dreptul sa circulati aici,indiferent de permisul pe care il aveti.
Este principiul prevazut in legea romana,cel al teritorialitatii legii,astfel cum este el inscris in art.3 din Codul Penal roman.



Iar art. 148 din Constitutia Romaniei ne spune: "ARTICOLUL 148
(1) Aderarea României la tratatele constitutive ale Uniunii Europene, în scopul transferării unor atribuţii către instituţiile comunitare, precum şi al exercitării în comun cu celelalte state membre a competenţelor prevăzute în aceste tratate, se face prin lege adoptată în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, cu o majoritate de două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor.

(2) Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.

(3) Prevederile alineatelor (1) şi (2) se aplică, în mod corespunzător, şi pentru aderarea la actele de revizuire a tratatelor constitutive ale Uniunii Europene.

(4) Parlamentul, Preşedintele României, Guvernul şi autoritatea judecătorească garantează aducerea la îndeplinire a obligaţiilor rezultate din actul aderării şi din prevederile alineatului (2).

(5) Guvernul transmite celor două Camere ale Parlamentului proiectele actelor cu caracter obligatoriu înainte ca acestea să fie supuse aprobării instituţiilor Uniunii Europene."


Nu vreau sa va contrazic, va respect, dar in acest caz sunt implicate autoritati administrative din doua state membre ale Uniunii Europene. Avand in vedere ca permisul de conducere este eliberat de UK se executa decizia cea mai favorabila individului. Doar cunoasteti cazul meu, similar, in care s-a aplicat aceasta decizie, regasita in Drepturile Fundamenale ale Omului.
Răspuns la discuția contestatie retinere permis
Daca exista proba video, unde sunteti inregistrat neacordand prioritate de trecere la pietoni, sansele sunt zero.
Da, poate ajunge si la un an.
Gabriela Pintea a scris:

sbk_77 a scris:
Mai intai va recomand sa faceti o cerere la comandantul Serviciului rutier, in care sa expuneti cela intamplate. In functie de raspunsul primit, continuati sau nu cu plangere la judecatorie impotriva procesului-verbal.

Comandantul Serviciului rutier nu are competenta sa anuleze procese verbale de contraventie.




Nici nu am afirmat ca domnul Comandant al Serviciului rutier poate anula procese verbale de contraventie. La acesta poate face o cerere in care sa expuna neregulile facute de subordonatii sai.