avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Activitate simonik2011

Activitate simonik2011

Buna ziua, in cazul pronuntarii de catre judecatorul de camera preliminara a unei solutii prin care dispune renuntarea la urmarirea penala propusa de procuror care sunt consecintele?

Adica renuntarea la urmarirea penala este egala cu clasarea cauzei sau ramane infractiunea?

Multumesc anticipat.
Buna ziua

Am fost chemat ca martor la Serviciul de Investigatii iar dupa ceva timp am fost sunat de dl. inspector ca sa ma prezint la ei si totodata mi-a comunicat faptul ca am calitatea de suspect intr-un dosar penal. Tot el mi-a spus ca as putea sa completez un formular si sa renunt la aceasta calitate (nici nu stiam ca se poate asa ceva), mie mi se pare suspect acest lucru, probabil vrea sa ma inculpe, nu cred ca m-ar ajuta un inspector.

Ce parere aveti sa completez acel formular (sa renunt la calitatea de suspect) sau nu?
Buna ziua

Mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 90 de zile pt. depasirea vitezei legale, am facut contestatie care a fost respinsa in prima instanta si vreau sa fac apel, daca pana la solutionarea apelului vreau sa dau examen pentru reducerea perioadei de suspendare la 30 de zile pot? sau din moment ce am facut contestatie nu mai am acest drept?
Buna ziua

Am contestat o amenda de rovinieta care a fost admisa dar in schimb a respins capatul de cerere privind restituirea sumei amenzii achitata in 48 de ore.

Motivul fiind acela ca intimata nu are calitate procesuala pasiva, suma fiind achitata la Administratia Finantelor Publice si astfel se face venit integral la bugetul de stat "sumele provenite din amenzi aplicate persoanelor juridice se fac venit integral la bugetul de stat, iar nu la bugetul intimatului"

Pe cine mai trebuia sa chem in judecata?AFP sau Statul Roman?
As mai putea sa fac ceva acum?
Buna ziua

Un minor este citat ca parte civila intr-un proces, cererea de constituire ca parte civila se face de catre minor reprezentat de XXX (parinte) sau de catre unul din parinti in calitate de parinte al minorului care este parte civila?
Care este formularea corecta?
Multumesc.
Multumesc pentru raspunsuri.

Daca mai este o a treia parere...care ar fi riscurile daca nu se prezinta?
Buna ziua

Unei nepoate in varsta de 16 ani i s-a furat telefonul, a depus plangere la politie si acum a primit citatie atat ea cat si mama ei de la Judecatorie ca sa se prezinte la termen in calitate de parte civila.

La rubrica ''alte mentiuni'' este specificat ''La termenul fixat se va discuta obiectul procedurii camerei preliminare''

Intrebare: Este obligatorie prezenta minorei sau a mamei?sau daca nu se prezinta este obligatoriu sa le reprezinte un avocat? (ele nu ar vrea sa fie purtate pe drumuri si nici sa angajeze avocat).

Multumesc anticipat.
Buna ziua

Am o hotarare cu privire la un proces verbal de contraventie si instanta a admis actiunea, a anulat pv dar a omis sa se pronunte cu privire la capatul de cerere prin care am cerut si restituirea sumei amenzii pe care am achitat-o.

Cum pot recupera suma, fac apel in termenul de 30 de zile? sau fac o cerere de completare a hotararii tot in termenul de 30 de zile?

Puteti sa ma ajutati si cu un temei de drept?

Multumesc anticipat.
Ce ar trebui sa cer in acest caz? desfiintarea popririi sau respingerea cererii de validare poprire?

In art. 150 din OG 92/2003 se mentioneaza '' (1) Dacă terţul poprit înştiinţează organul de executare că nu datorează vreo sumă de bani debitorului urmărit, precum şi în cazul în care se invocă alte neregularităţi privind înfiinţarea popririi, instanţa judecătorească în a cărei rază teritorială se află domiciliul sau sediul terţului poprit, la cererea organului de executare ori a altei părţi interesate, pe baza probelor administrate, va pronunţa menţinerea sau desfiinţarea popririi."

As putea astfel sa invoc art. 150 din OG 92/2003?