avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Activitate sysrc

Activitate sysrc

Ca pe orice forum am presupus ca si aici se pun intrebari de la profani (eu), catre specialisti (dumneavoastra) - daca am fi toti experti nu am mai pune intrebari pe forum...

Inteleg ca desi este un proces ce s-a judecat in lipsa, sentinta nu se comunica si in fapt (desi nu este explicit specificat prin lege) ca parte in proces trebuia sa urmaresc starea procesului pe Internet (deci trebuie sa am Internet) si imediat ca am observat actualizarea sentintei sa merg la Sinaia pentru eliberarea sentintei si abia apoi la Galati pentru predarea permisului.

Eu nu pot invoca la politie faptul ca nu am luat la cunostinta de sentinta?
Nu pot invoca ca in fapt data la care am luat la cunostinta este data la care mi s-a eliberat de catre judecatorie certificatul de grefa sau sentinta ?

Multumesc.
Despre ce obligatii legale vorbiti? Conform carei legi contribuabilul care a contestat ceea ce considera a fi un abuz al politiei si a solicitat judecarea in lipsa trebuie sa se deplaseze la instanta de judecata pentru a obtine sentinta? Pentru toate amanarile (patru la numar) instanta a binevoit sa trimita instiintari...pentru sentinta nu?!

Nu vi se pare absurd ca :
- daca esti amendat la Baia Mare pe dreapta - esti obligat sa contesti in acelasi loc desi poate niciodata in viata ta nu mai treci pe-acolo? (mi se pare o evidenta blocare a accesului la justitie - unul din cele mai fundamentale drepturi intr-un stat, daca este stat de drept)
- o sentinta este direct irevocabila, de necontestat ?
- o sentinta intr-un proces ce se judeca in lipsa nu este comunicata partilor? (in special stiindu-se faptul ca acel contribuabil ce a contestat un proces verbal este departe de locul de judecata. Nu vi se pare ca se ingradeste accesul la aceste informatii excesiv - se pare ca pentru a fi justitiabil in Romania trebuie sa ai timp si bani si asta se face doar intr-un stat de drept probabil.)
- Politia de domiciliu nu accepta retinerea permisului in baza unei listari a rezultatului procesului de pe portalul just.ro si doreste un document "oficial", pe care instanta nu il trimite?

Sa inteleg ca este o stare de normalitate - daca vrei sa beneficiezi de cea mai de baza forma de justitie (contestarea unui act administrativ), din momentul acela trebuie sa renunti la jobul zilnic si sa iti dedici timpul, banii si energia acestui scop nobil.

Daca dumneavoastra in calitate de avocat nu gasiti nimic in neregula si constatati doar ca "nu ati manifestat o minima diligenta ptr indeplinirea obligatiilor legale" si ca "nu aveti nici o sansa", chiar nu avem nicio sansa, daca sunteti in majoritate.
In luna a 7-a 2011 am primit o amenda in zona Sinaia pentru depasire pe linie continua (nu intru in detalii ca fapta nu a fost comisa) urmata de suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe 30 de zile.

Am contestat amenda in termen, ridicandu-mi permisiul de la Galati (localitatea de domiciliu). Am solicitat judecarea in lipsa, procesul a trecut prin multe amanari si intr-un final am pierdut (am vazut lucrul asta online).

Vazand online pronuntarea am sunat imediat la Galati (lucrez in Bucuresti) sa intreb daca pot pot preda permisul) - lucratorii de la politia Galati mi-au zis ca nu imi pot primi permisul pana nu am sentinta, ce va sosi prin posta la domiciliu.

Am asteptat ca sentinta sa imi fie trimisa prin posta (nu a venit). A venit ieri insa o instiintare de la Politia Prahova prin care sunt notificat ca perioada de suspendare se mareste de la 30 la 60 de zile si incepand cu 19.03 trebuie sa predau permisul la Galati.

Vazand notificarea am facut rost de numarul de telefon al judecatoriei Sinaia intreband situatia dosarului. Mi s-a spus ca decizia a fost direct irevocabila - neputand fi contestata si de aceea nu s-a mai trimis instiintare...(Se poate asta si daca da eu cum aflu oficial? Printul de pe Internet nu e valabil nicaieri)

Eu nu am fost oficial notificat si nu exista o obligativitate legala ca eu sa ma deplasez in alt judet pentru eliberarea certificatului de grefa.

1. Daca reusesc sa ajung la Sinaia sa iau certificatul de grefa prin care sa demonstrez ca de-abia am luat la cunostinta, pot contesta instiintarea politiei Prahova de prelungire a perioadei de suspendare?
2. Din cate mi s-a spus de la politia Galati, nu pot preda permisul fara sentinta, daca as vrea sa predau permisul pentru 60 zile cum fac asta fara sa mai fac un drum la Sinaia?
3. Daca Doamne-fereste eram acuzat pe nedrept de o contraventie in Bihor eu fiind din Constanta cum faceam?! (nu ca Bucuresti-Sinaia-Galati e o ruta simpla)

Aveam impresia eronata ca, in calitate de cetatean roman pot beneficia de justitie indiferent de cati bani am, indiferent daca sunt sau nu posesor de calculator si abonament la Internet etc.

Răspuns la discuția scutire impozit auto in stoc
Conform normelor de aplicare ale codului fiscal:
ART. 261 Reguli generale
(5) Până la prima înmatriculare/înregistrare în România, în înțelesul prezentului titlu, mijlocul de transport este considerat marfă. După prima înmatriculare/înregistrare, mijlocul de transport, în înțelesul prezentului titlu, nu mai poate fi considerat marfă și pentru acesta se datorează impozit pe mijloacele de transport.

Norme metodologice:
Art.264
(7) Mijloacele de transport noi, care nu au fost înmatriculate niciodată, înregistrate ca marfă în contabilitatea producătorilor sau dealerilor nu intră sub incidenţa prevederilor alin. (5) şi (6).

Exista vreo prevedere care se refera si la autovehicule deja inmatriculate?
Multumesc pentru raspunsuri.

Asa cum am spus am depus deja contestatie, primul termen a trecut decizia fiind amanata pentru un al 2-lea termen (martor nu am avut de unde sa iau - pasagerii nu sunt acceptati ca martori, iar soferul masinii pe langa care am trecut a fost oprit de politist dar nu a vrut sa fie martor, altcineva nu mai era prin zona).

Intrebarea mea totusi era alta:
Trebuie sa mai depun un document suplimentar pentru cel de-al doilea termen? Ma gandeam sa trimit o schita si niste imagini de la fata locului pentru ca instanta sa intelegea ca politistul nu putea sa vada fara urma de indoiala ca am incalcat marcajul. Are sens? Daca da ce forma are documentul?
Ce trebuie facut ulterior contestarii unui proces verbal de contraventie cu suspendarea dreptului de a conducere (depasire)?

Am facut tot ce trebuie pentru a imi recupera carnetul, la primul termen de judecata nu m-am prezentat (in plangere am solicitat si judecarea in lipsa), judecatorul a amanat pentru o data ulterioara judecarea.

Politia a depus o intampinare cum ca agentul avea dreptate (fara sa adauge ceva suplimentar fata de procesul verbal initial- care nu contine inregistrare video sau marturie). Eu am sustinut in contestatie ca nu am depasit marcajul si ca politistul (singur in masina) nu avea vizibilitate (statea printre niste copaci iar drumul era in curba) si masina pe langa care am trecut de-abia intrase pe carosabil ruland cu 5 km/h, eu avand suficient loc pe langa ea fara sa depasesc marcajul.

Trebuie sa mai depun un document suplimentar pentru cel de-al doilea termen? Ma gandeam sa trimit o schita si niste imagini de la fata locului pentru ca instanta sa intelegea ca politistul nu putea sa vada fara urma de indoiala ca am incalcat marcajul. Are sens? Daca da ce forma are documentul?

Multumesc.