avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce trebuie facut ulterior unei plangeri impotriva un ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce trebuie facut ulterior unei plangeri impotriva un proces verbal de contraventie

Ce trebuie facut ulterior contestarii unui proces verbal de contraventie cu suspendarea dreptului de a conducere (depasire)?

Am facut tot ce trebuie pentru a imi recupera carnetul, la primul termen de judecata nu m-am prezentat (in plangere am solicitat si judecarea in lipsa), judecatorul a amanat pentru o data ulterioara judecarea.

Politia a depus o intampinare cum ca agentul avea dreptate (fara sa adauge ceva suplimentar fata de procesul verbal initial- care nu contine inregistrare video sau marturie). Eu am sustinut in contestatie ca nu am depasit marcajul si ca politistul (singur in masina) nu avea vizibilitate (statea printre niste copaci iar drumul era in curba) si masina pe langa care am trecut de-abia intrase pe carosabil ruland cu 5 km/h, eu avand suficient loc pe langa ea fara sa depasesc marcajul.

Trebuie sa mai depun un document suplimentar pentru cel de-al doilea termen? Ma gandeam sa trimit o schita si niste imagini de la fata locului pentru ca instanta sa intelegea ca politistul nu putea sa vada fara urma de indoiala ca am incalcat marcajul. Are sens? Daca da ce forma are documentul?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: sysrc , utilizator 17:34, 14 August 2011
Potrivit OG 2/2001 procesul verbal de contraventie poate fi atacat sub aspectul legalitatii,temeiniciei si a sanctiunii aplicate.Sfatul meu este sa solicitati instantei de judecata inlocuirea sanctiunii aplicate cu sanctiunea avertismentului,avand in vedere ca sunteti la prima abatere-daca sunteti la prima abatere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 August 2011
andymaurul, utilizator
Daca nu are inregistrare aveti sanse sa vi se aprobe contestatia. Oricum nu va sfatuiesc sa va puneti un martor fals pt ca riscati mai mult. E suficient ca pozitia in care se afla politistul nu-i dadae posibilitatea sa vada corect soseaua la care se adauga si lipsa inregistrarii video.
Multumesc pentru raspunsuri.

Asa cum am spus am depus deja contestatie, primul termen a trecut decizia fiind amanata pentru un al 2-lea termen (martor nu am avut de unde sa iau - pasagerii nu sunt acceptati ca martori, iar soferul masinii pe langa care am trecut a fost oprit de politist dar nu a vrut sa fie martor, altcineva nu mai era prin zona).

Intrebarea mea totusi era alta:
Trebuie sa mai depun un document suplimentar pentru cel de-al doilea termen? Ma gandeam sa trimit o schita si niste imagini de la fata locului pentru ca instanta sa intelegea ca politistul nu putea sa vada fara urma de indoiala ca am incalcat marcajul. Are sens? Daca da ce forma are documentul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor solutionare contestatie depasire pe linie intrerupta holograma holograma Va rog sa ma ajutati in solutionarea unei contestatii impotriva unui proces-verbal de contraventie in care sunt victima unui abuz din partea agentului de ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat, plangere contraventionala valentin1988 valentin1988 Buna ziua! Mi-a fost retinut permisul de conducere sub pretext ca am depasit linia continua, fapt ce a fost si filmat. Fapta s-a intamplat in jurul orei 18.00 ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie romanik romanik Am depasit in localitate o masina care mergea cu 42 km/h si am calcat ultimii 3 m de linie continua.Am fost inregistrata de aparatul radar a unei masini MAI ... (vezi toată discuția)