avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Activitate hmadalina

Activitate hmadalina

Va multumesc pentru raspunsuri.
Din cate am inteles, nu este nici o solutie ca amenda sa se transforme in avertisment doar prin judecata:(. Am crezut ca le pot trimite lor o contestatie, in care le explic ca sunt la inceput, nu stiam aceasta lege, si nu am savarsit ceva foarte grav, iar ei sa imi mai dea o sansa. Cu judecata nu cred ca ajung nicairi. Legea e clara, iar eu nu am respectat-o:(.
In control au fost 2 persoane, martor poate fii celalat vanzator, care nu a vrut sa semneze. As vrea sa fac o contestatie la procesul verbal, dar nu stiu exact cum sa ma exprim si modalitatea de trimitere. Ei nu mi-au dat copie la procesul verbal, au zis ca imi trimit prin posta. Nu vreau sa ma judec cu ei ca, probabil cheltuielile cu judecata o sa ajunga cat valoarea contraventiei. Daca ma puteti ajuta cu un model de contestatie...nu stiu..intocmirea acestuia, apoi ce fac, le trimit prin posta la adresa lor sau trebuie depusa la sediul lor?

Va multumesc din suflet pentru sfaturi!
Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat.

Azi au venit cei de la protectia consumatorului si mi-au dat ameda 500 lei deoarece nu erau afisate preturile la cosmetice, detergenti, vopsele, lacuri pe unitatea de masura, adezivi, tot ce se incadreaza intre 0.05 gr/ml pana la 10kg/L.
Daca am o vopsea de lemn de 0.75l la pretul de 11 lei, trebuia sa am langa afisat si pretul de 14.66 lei/litru.

Degeaba le-am explicat ca sunt srl-debutant, la inceput, ca ma straduiesc sa fac fata la toate, ca nu stiam ca asa trebuie si sa imi dea doar avertisment ca nu au vrut.

Asadar am refuzat sa semnez procesul verbal, dorind sa ma sfatuiesc cu cineva.
Au zis ca imi trimit procesul verbal prin posta si va trebui sa platesc in 15 zile la trezorerie si sa le trimit prin fax.

Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat, ce e de facut, e corect ca mi-au dat amenda, nu era mai bine sa imi dea un avertisment, sa ma informeze, iar data viitoare de nu respect sa ma amendeze?

Va multumesc!
Răspuns la discuția SRL-D
Multumesc pt sfaturi!
Răspuns la discuția SRL-D
Am regitit OUG si zice asa:
b) să angajeze, cu contract de muncă pe durată nedeterminată, cu normă întreagă şi să menţină în activitate cel puţin 2 (doi) salariaţi de la momentul obţinerii facilităţilor menţionate la art. 5 lit. a) şi/sau b) şi/sau c) din OUG nr. 6 din data de 09.02.2011, până la pierderea calităţii de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant;

...iar facilitatile de la art. 5 sunt:
a) ajutor financiar de max 10.000 euro - nu mi s-a evaluat inca dosarul :(
b) garantii acordate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii - nu am nevoie;
c) scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariati, angajati pe perioada nedeterminata. - asta din luna septembrie.

Asadar..oare se i-au in considerare si luniile iunie , iulie si august...ca daca e asa cum ziceti..trebuie sa angajez 4 persoane ca media pana la sf anului sa fie 2:((


Răspuns la discuția SRL-D
Nu am inteles...eu mi-am infintat SRL-d-ul in aprilie, in iunie am facut doar achizitii de marfa, iar in iulie am avut si vanzari, eu ca si administrator stand la magazi...in 15 septembrie am angajat un vanzator. Trebuie ca pana la sfarsitul anului sa mai angajez 1 sau 2 persoane ca media angajatilor cu norma intreaga sa fie egala cu 2 pt lunile cu activitate? Si daca nu ce se intampla? Eu ca si asociat unic-administrator, am voie sa ma angajez?
Va multumesc mult!
Buna seara,
Am si eu o problema la fel de grava sau mai grava..
Parintii mei au un SRL, deoarece una dintre angajate a plecat la munca in germania au hotarat ca trebuie sa mai angajam o vanzatoare.
Marti au venit cei de la ITM si au gasit-o pe aceasta din urma la magazin urmarind activitatea firmei. Aceasta i-a explicat ca a venit doar in proba sa vada cum s-ar descurca si ca si-a facut analizele medicale in ziua precedenta insa nu i-a fost inca stampilata de medicul de la medicina muncii deoarece acesta vine doar de 2 ori pe saptamana.
Deoarece cei de la ITM i-au bagat sub nas o declaratie tip in care era formulat ca "lucra" (in loc de ..a venit sa vada activitatea magazinului) de 2 zile, aceasta emotionata a semnat. Deoarece nu au fost acasa parintii sa prezinte restul actelor, acestia au fost nevoiti sa mearga la alba cu actele si de asemenea, vanzatorea a vrut sa conteste declaratia insa nu i s-a permis...ca cica trebuia sa citeasca ca nu a pus-o nimeni sa semneze... ni s-a aplicat o amenda de 10.000 lei insa parintii vor sa ii dea in judecata pe cei de la ITM, pentru ca, consideram ca am avut cele mai bune intentii de a o angaja.
Ne intrebam ce e de facut? Oare avem vreo sansa sa castgam? Ei zic ca au aplicat legea...ca nu are ce cauta la magazin pana nu e angajata. Insa oare inainte de a angaja o persoana nu trebuie sa o chemi sa vezi daca o duce capul sa vanda...sau daca nu i se pare prea greu? In loc sa sprijine firmele, acestia le doboara... Si chiar am avut cele mai bune intentii din moment ce am trimis-o sa isi faca analizele:(

Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat...ce trebuie facut in acest caz?
Deci sa inteleg ca am voie sa ma angajez chiar daca sunt asociat unic si pot sa tin si contabilitatea conform ultimei legi?
Răspuns la discuția punct de lucru
iar in cazul in care am desfintat punctul de lucru? Trebuie sa declar undeva? Va multumesc.
Răspuns la discuția SRL-D
buna seara,
Mi-am infintat SRL-D in aprilie, de atunci societatea nu a avut angajati. Astazi am angajat un vanzator, acesta fiind necalificat cu un salariu brut de 720 de ron. As dori sa stiu cum va trebui sa depun in continuare declaratiile salariale, stiind ca am voie sa angajez 4 persoane dupa care nu platesc contributiile sociale daca au un salar mai mic decat mediu. Oare se depune cu 0 sau va trebui sa platesc contributiile apoi sa recuperez banii? Daca stie cineva va rog sa ma ajutati.