avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Activitate Ioana-S

Activitate Ioana-S

Vezi aici: www.avocatnet.ro/content/for... .
Mie, la o intrebare oarecum similara, mi s-a dat alt raspuns. In aceste conditii nu mai stii care-i cel corect!
Multumesc pentru raspuns, insa am niste lamuriri:
1. Nu stiu la ce impozit va referiti. Din 2004 nu a desfasurat nici-un fel de activitate pana-n prezent.
2. Nu stiu ce datorii pot sa se acumuleze la bugetul de stat.
3. Actualmente abia imi duc traiul de pe o zi pe alta si n-am bani s-o reactivez. Si asta ca sa ... si asa nu stiu ce sa fac cu ea. Societatea cere bani ca sa functioneze iar nu-i am.
4. Daca aveam bani o dizolvam, lichidam sau cum s-o mai numi.

Ma scuzati ca va stresez cu problemele mele cand poate le aveti p-ale dvs.
Eu si in perioada de suspendare am depus Bilantul contabil si Declaratia 100 la termenele legale. Adica am fost corecta tot timpul si nu as vedea din ce sa primesc amenzi. Insa, dupa expirarea celor trei ani, in cazul in care nu o reactivez, ce se intampla cu societatea comerciala?
Dupa cum se stie, acum 3 ani a existat o avalansa de suspendari de societati comerciale, datorita aparitiei acelui mult hulit si inutil impozit forfetar. In aceste zile se vor implini cei trei ani de la suspendare si sunt convinsa ca foarte multe societati comerciale nu vor mai fi reactivate. In concluzie, in acest caz, ce se va intampla cu ele (si eu am o sc SRL in aceiasi situatie)? Vor fi desfiintate, radiate din oficiu? Vor exista unele costuri? In suma de cat si cine le va suporta?

Pentru un exemplu real pot prezenta situatia societatii comerciale la care sunt eu administrator unic (sc infiintata de mine ca SRL). Aceasta nu are activitate de la infiintare (2004), nu are angajati, este neplatitoare de TVA, nu are datorii la stat ori la terte persoane sau litigii de orice natura. Toate situatiile financiare si declaratiile sunt depuse la zi, la ANAF, la termenele legale. Din 2009 este cu activitatea suspendata si in aprilie anul acesta se vor implini cei trei ani de la suspendare. In cazul in care n-o reactivez, intrucat nu a produs nimic si nici nu intrevad (in situatia actuala economica) sa produca nimic in viitor, care sunt consecintele acestui fapt.

Probabil ca ce am expus eu acum era interesant daca era preluat si conceput un articol mai pe larg intrucat situatia mea este similara pentru multe alte mii de alte firme din intreaga tara.
Cu multumiri pentru atentia acordata, va urez o zi buna.
Răspuns la discuția pasi infiintare firma 2012
Eu am o societate comerciala (SRL) infiintata in 2004, in Bucuresti, este suspendata din 2009 (chestia cu impozitul forfetar). Nu are datorii, nu are angajati, nu are nici-un fel de litigii sau alte probleme fata de nimeni. De fapt in 2004 a avut ceva activitate legata preponderent cu infiintarea ei de atunci. Este cu toate situatiile financiare si declaratiile depuse la termenele legale, la zi.
In concluzie, o cedez fara nici-o pretentie financiara. Dati-mi un semnal daca va intereseaza.
Sunt femeie, nascuta in februarie 1963 si citind Legea nr. 263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice, nu-mi sunt clare anumite aspecte.

1. In perioada anilor 1986 - 1988, am avut intrerupere pentru ingrijirea copilului, consemnata in CM prin mentiunea "Incetat activitatea cf art. 129 din C.M. comb. cu art. 9 al. 2, Leg. 1/1970 (crestere copil)". Aceasta perioada mi se valorifica in vreun fel la stabilirea stagiului de cotizare, adica se include in acesta? Aceasta perioada are vreun efect, asupra stabilirii punctelor de pensie? Daca da, cum anume?
2. In perioada anilor 1987 - mart.2001, am lucrat 13 ani si 9 luni in grupa II-a de munca iar in perioada apr. 2001 - ian. 2002, am mai lucrat inca 10 luni in conditii deosebite. Cum se valorifica aceste perioade la stabilirea punctelor de pensie. Cum se valorifica la stabilirea stagiului de cotizare?

Mai mentionez ca lucrez in campul muncii din anul 1980, neintrerupt pana in prezent, cu exceptia unei perioade de 1 an si 4 luni (anii 2003 - 2004), cand am fost disponibilizata si am beneficiat de somaj. Daca nu cer prea mult, cum mi se va valorifica la pensie si aceasta perioada? La acea data, prin disponibilizare am beneficiat si de niste sume compensatorii acordate lunar. Aceste sume imi intra la stabilirea punctajelor de pensie?

Cu multe multumiri, mai abuzez de amabilitatea dvs, si cu urmatoarele intrebari:
- La ce data pot iesi la pensie? Sau la ce data pot iesi la pensie anticipata? In cazul in care n-am dat date suficiente, va rog sa-mi mentionati, reperele de care trebuie sa tin seama, pentru a putea sa-mi calculez singura aceasta data.