avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Activitate zensunnit

Activitate zensunnit

dupa atatia ani recitesc aceste posturi si nu ma minunez ca aveti un rating atat de minunat pe siteul asta.
Succes in continuare :)
Buna. Tin sa resalut forumistii de pe avocatnet.ro, dupa o luuuunga pauza :).
Acum , intrebarea:
Tocmai am primit de la betfair un email prin care am fost instiintat ca au trimis autoritatilor romane un raport cu veniturile mele din jocuri de noroc/poker pe anul 2016 . NU ma asteptam , pt ca pe anul trecut cheltuielile/investitiile mele au depasit castigul, asadar ma asteptam sa nu primesc absolut nicio instiintare/email de orice fel.

Ce se intampla?... e atat de absurda legislatia incat va trebui sa platesc impozit pe...pierdere? Sunt ei, cei de la betfair incompetenti si n ar trebui sa imi fac probleme?
Precizez ca am citit ce legislatie am gasit pe net, dar nu m am lamurit.
Multumesc mult de tot pe eventualul raspuns.
Dle Marius Bote , va multumesc .
Este absolut incredibil cata incompetenta musteste in Romanica noastra.
Daca pe acest site si in viata reala eram sfatuit CORECT, de catre oameni competenti(am cerut parerea a inca 2 avocati), acum eram cu banii in mana si arendasul putea sa spumege in voie. ORICE ANTECONTRACT incheiat inainte de intrarea in vigoare a Legii noi (11 aprilie 2014), facea ca noua lege sa nu poata fi aplicata.
Nu pot sa nu va spun ca ati fost infiorator de nepregatiti.
da, doamna, am ajuns sa citesc intreaga lege (neprimind aici un raspuns satisfacator) , asadar am aflat inclusiv acest aspect
dar va multumesc oricum si dvs pt efort
intre timp m-am informat , daca domnul care isi doreste sa achizitioneze terenul il accepta cu tot cu sarcina, nu mai apare nicio problema ( dreptul de preemtiune doar trimite meciul in prelungiri - dupa cele 30 de zile , timp in care arendasul poate interveni - insa nu o va face, pt ca deja stiu cati bani e dispus sa plateasca pe teren, respectiv jumatate din pretul real)

dar va multumesc oricum pt efort
In primul rand, buna ziua.
Detin un teren de 5 Ha si este dat in arenda . In ultima vreme m-am tot gandit sa il vand, iar inainte de a semna ultima data contractul de prelungire a arendei, l-am intrebat pe arendas, cu martori, daca o sa pot sa vand terenul atunci cand voi dori, chiar daca potentialul contract (repet , eram cu pixul in mana, nu semnasem inca) nu va fi expirat. Raspunsul a fost clar: "nu o sa te opresc eu sa vinzi terenul tau!".
Saptamana trecuta am decis sa il vand, am gasit cumparator , l-am sunat din nou pe arendas pt a fi sigur ca nu s-a schimbat ceva, am primit confirmarea si am pornit in obtinerea documentelor pt a vinde terenul.
In ultimul moment insa, arendasul s-a razgandit si nu mai recunoaste ce a afirmat, ba mai mult, nici nu mai vrea sa discute (desi potentialul cumparator e gata sa preia el contractul acela, cat mai dureaza, doar sa putem face vanzarea).
Ce pot face ?
Iertati-ma daca par tamp, dar sunt inca socat.
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Copiii pamantului
din suflet va multumesc :)
Stimati domni/stimate doamne,
O rugaminte venita de la un parinte care s-a asociat cu altii asemeni lui pt. a ii oferi copilului ce considera el mai bun (daca alegerile noastre sunt corecte sau nu , nu este subiectul acestei discutii, va rog din suflet sa aveti mila si sa nu sariti la jugulara in tipic stil mioritic, ci sa dati dovada de toleranta/intelegere/intelepciune)
Suntem cu totii ovo-lacto-vegetarieni sau vegetarieni si nu am gasit in orasul nostru o gradinita care sa asigure hrana pt. copiii nostri asa cum o intelegem noi , asa ca ne-am adunat laolalta iar concluzia a fost ca singura solutie ar fi sa folosim spatiul mai mare de care dispune unul dintre noi , acasa ...si sa angajam impreuna o bona pt cei 6 copiloi. Astfel am impaca si capra si varza si lup si vanator.
Dar, evident, trebuia sa apara si acest dar, cineva nu are loc de noi, desi suntem oameni pasnici, ecologisti activi, iubim natura si oamenii ,nu vrem nimanui raul - si am fost reclamati ca am fi organizat o gradinita - si de aici evaziune, etc,etc.
Singura si simpla mea intrebare pt. un jurist inteligent si sanatos la minte, este daca avem de ce sa ne temem.
Multumesc din suflet, pace tuturor
PS. Fiti pe pace, nu suntem sectanti #-o
PPS. Bona este angajata cu carte de munca la firma celui care detine spatiul
stimate domn,va multumesc mult ca v ati facut timp pt un raspuns,dar venitul meu in 2010 nu a fost din chirii ci di dividende,asa cum am si prtecizat in intrebarea formulata
iar suma veniturilor a fost de 190 ron ,primiti o singura data,asadar 15.83 ron/luna
CNAS mi a calculat conform unei legi care eu am vazut ca a aparut in 2011---si anume ca si cum as avea venit minim
pot ei face asta retroactiv?...sau nu m a ajutat google sa aflu in mod corect cand a aparut legea?
multumiri