avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Activitate adriandanciu90

Activitate adriandanciu90

Va rog frumos, imi spuneti si mie legea care precizeaza ce mi-ati raspuns la pct 3? Eu personal nu am gasit sau poate nu am fost atent. Multumesc.
Buna ziua. Am mai multe intrebari cu privire la montarea unui sistem de supraveghere video la o asociatie de proprietari.
Noi am dori sa montam camere in interior care se supravegheze intrarile in bloc (bloc cu 3 scari, fiecare scara are 2 intrari, ambele active).
Nu am inteles mai nimic nici din postarile anterioare pe acest subiect nici din legea 677/2001.
Intrebarile mele ar fi:
1. Daca membrii asociatiei au fost de acord in AG cu montarea unui astfel de sistem, este legal?
2. Poate asociatia sa isi execute lucrarea in regie proprie (sa-si achizitioneze si sa-si monteze singura aceste echipamente)?
3. Daca lucrarea se poate face in regie proprie, atunci imagile care vor surprinde eventuale fapte contraventionale sau penale, au valoare in fata politiei sau a instantei?
Deci mai are pana la 60 de ani. E bine totusi ca are stagiu complet din spusele dumneavoastra.
Deci sa inteleg ca pe langa faptul ca se poate pensiona cu 5 ani mai devreme de 65 de ani, are si stagiu complet de cotizare? Si daca e asa se incadreaza la art 65 din legea 263/2010 care spune
(1) Pensia anticipată parţială se cuvine, cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat stagiul complet de cotizare, precum şi celor care au depăşit stagiul complet de cotizare cu până la 8 ani.
Din cate cunosc procentul la tata este de 100%. Plus de asta, avand doar 32 de ani de munca in total (chiar daca 22 sunt 100% grupa a 2-a) se poate pensiona in vreun fel?
Nu am inteles mai nimic din ce ati scris dvs. Eu am zis ca sunt 22 de ani din 32 la grupa a 2-a, deci nu stiu la ce va referiti cu 100%, iar in legatura cu pensia anticipata partiala nu am inteles de ce spuneti ca nu intereseaza si mai ales de ce ziceti ca este tot la 60 de ani ca si cea la limita de varsta din moment ce e anticipata.
Buna ziua. Tata este nascut in martie 1958, in momentul de fata are 56 de ani si jumatate. A lucrat 32 de ani, dintre care 22 de ani in grupa a 2-a.
Exista vreo sansa sa iasa la vreun tip de pensie? Nu l-ar deranja sa mai munceasca, dar nu vrea sa il mai angajeze nimeni datorita varstei pe care o are, totusi trebuie sa faca si el cumva rost de bani.
Multumesc.
E foarte adevarat ce spuneti dumneavostra, dar in atatia ani cred ca si-au format o gramada de relatii la ITM.
Prin oricare metoda, ei afla cine a facut acestea si e posibil sa raman pe drumuri.
Ma intreb de ce oare Curtea de Conturi nu a descoperit aceste lucruri.
Si ce se poate face in asa fel incat sa nu-mi pierd locul de munca daca fac gura?