avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Activitate Ligi

Activitate Ligi

macovei2000...ori ai contestat decizia dupa expirarea termenului de 30 de zile de la primire, ori inainte de primirea acesteia? E ceva neclar in ce spui tu... E normal ca dovada sa se faca pe baza de probe palpabile, nu de dovezi aleatorii. Decizia de incetare/sanctionare se comunica pe baza de semnatura salariatului sau prin posta, cu confirmare de primire. Daca nu primesti decizia pe baza de semnatura sau angajatorul nu poate face nici o dovada ca ti-a comunicat-o, poti depune contestatie cand vrei, normal. Am avut un caz in care un fost salariat a depus contestatie a deciziei de concediere dupa 9 ani de la emiterea acesteia!! Angajatorul nu a putut proba cominicarea acesteia, fostul salariat a castigat, chiar daca in decursul acestor ani a lucrat cu contract de munca in alta parte! E normal, prostia se plateste in orice domeniu. Acum, revenind la subiect, pentru a evita pierderea procesului pe baza unor erori puerile, ca depasirea termenului de depunere a contestatiei, e bine sa respectati termenul prevazut in Codul Muncii care e obligatoriu a fi inscris in decizia de concediere/sanctionare, impreuna cu instanta la care poate fi depusa contestatia.
freeelis a scris:

In prezent, termenul de contestatie al deciziei de incetare a c.i.m. este de 45 de zile ... art. 211 lit. a din Legea dialogului social a abrogat implicit art.268 alin.1 lit.a C.mun.

Legea sanctioneaza depunerea peste termen a actiunii si nu depunerea in termen ....


Asa scrie legea dialogului social, dar ea nu abroga niciunul din articolele Codului Muncii. E greseala sau nu , asta doar onor parlamentarii nostrii pot sti, doar ei voteaza fara sa faca legatura intre legi.
Buna seara,

Domnilor consilieri juridici, e pacat sa induceti in eroare oameni care nu au atata pregatire in domeniu ca dumneavoastra. Termenul de contestare a deciziei de concediere este de 30 de zile calendaristice de la data la care a fost adusa la cunostinta salariatului, termen specificat expres in Codul Muncii si care trebuie sa fie inscris distinct si pe decizia de concediere. Nu ne dam dupa deget sa citam articole dintr-o lege care are cu totul alt obiect.
Răspuns la discuția Factura fara chitanta
Buna seara
In general, strainii scriu direct pe factura daca este achitata sau nu. inscriu valoarea facturii, dupa aceea cat din ea este platit si soldul ramas. Recomandati-i contabilului sa citeasca toate mentiunile de pe factura si de pe actele vamale.
O, Doamne!! Si ne mai miram de unde se invata abuzurile.....
"Fiecare profesor are pretul sau"#-o
Profesorii isi fac legea singuri, nu ati aflat pana acum? Nu te poti atinge de ei, ca altfel nu te trec... Trec idioti care vin cu buzunarul plin, dar pe tine nu te trec oricat ai invata.
Atata timp ca mentalitatea asta persista in scoli, nu va asteptati la progres. Din pacate, suntem condamnati sa ramanem la periferie tocmai de catre cei care ar trebui sa ne invete copiii sa cucereasca lumea. Rusine!!
Răspuns la discuția Factura fara chitanta
a21alex a scris:

Pai... treaba asta sa inteleg ca se aplica si invers? Adica eu ca PFA trebuia sa eliberez si eu la randul meu chitante pentru serviciile oferite sau doar e suficient sa eliberez facturi, asa cum am facut pana in prezent...?
Mentionez ca sunt PFA neplatitor de TVA in sistem real.


Trebuie sa eliberati si chitanta atata timp cat incasati banii numerar. Altfel nici clientul nu poate justifica plata nici dumneavoastra incasarea. Cum calculati impozitul daca nu aveti documente??
Răspuns la discuția Factura fara chitanta
mariana1955 a scris:

Sunt firma si cumpar produse consumabile in firma pe baza de factura iar pe factura emisa de magazin este mentiunea " factura circula fara chitanta de incasare".Plata produselor o fac fie la casa si se elibereaza un bon fiscal, fie prin card sau livrare la domiciliu prin alta firma de curierat care elibereaza o chitanta (emisa de ei privind doar banii primiti). La contabilitate mi se solicita acum chitanta corespunzatoare acestei facturi.Puteti sa-mi dati un sfat cu privire la aceasta solicitare, avand in vedere ca se refera la o perioada din anul trecut ?Este obligatorie chitanta avand in vedere acea mentiune?Multumesc


Pentru facturile care au aceasta mentiune nu trebuie chitanta. Se inregistreaza plata pe baza facturii iar ca document justificativ pentru asta se face copie dupa factura. Daca plata este facuta cu cardul, aceasta va aparea in extrasul de banca.
Nu este doar exces de zel. Nu sunteti singurul in situatia asta. Vistieria statului e goala. Dumneavoastra, ca si multi altii ii sunteti dator, asa ca isi ia banii de la dumneavoastra prin orice mijloc. Statul e cel mai mare camatar, nu stiati?
cporumbel a scris:

daca este srl cu datorii,se blocheaza doar conturile deschise pe numele societatii.


In prima faza, asa este, aveti dreptate. Pentru SRL-uri procedura este un pic mai complicata. Dar... In cazul in care statul nu-si poate recupera banii de la SRL-ul debitor, va obliga clientii acestuia sa-i plateasca datoriile. Daca nici asa nu recupereaza debitul, se mergemai departe si raspund administratorii. Nu sunt chiar de luat in gluma nici datoriile SRL-urilor.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Problema este ca banii nu apartineau subiectului de drept.
Acesta doar ii administra intrucat minorul nu avea capacitate...


Daca se poate demonstra cu acte ca erau ai copilului nu ai subiectului de drept... pe vorbe, nimeni nu ii da dreptate.