avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters51972

Activitate ContSters51972

avand in vedere calitatea de unic mostenitor si interesul dvs. puteti solicita Comisiei Locale, primarului/ in calitate de presedinte al acesteia, actele care au stat la baza eliberarii TP.-ului. In mod legal, se intomeste documentatia , se efectueaza punerea in posesie si apoi se elibereaza T.P.-ul. Insa aceste dispoziitii n/au fost respectate de comisii. Daca nu va raspunde la cerere, puteti sa-i actionati in judecata si sa/i obligati sa va comunice actele. Cine figura in registrul agricol? Ce s/a solicitat exact in cerere, ma refer la suprafata, locatie, etc.
Răspuns la discuția insolventa
dvs. formulati cererea si prezentativa la instanta pentru a o sustine.
Este posibil sa aiba ceva in conturi . Daca a instrainat bunuri inainte de deschiderea procedurii se poate solicita anularea actelor de vanzare/cump. sau altele de comitetul creditorilor, nu am legea in fata. Luati legatura si cu lichidatorul. acesta face distribuirile, daca are din ce. , Eventual luati legatura si cu avocat.
Inteleg ca s/a cesionat creanta pe care o avea banca cu care ati incheiat un contravt de credit. Dvs. aveti in aceasta situatie calitate de debitor cedat.
Efectele contractului de cesiune faţă de debitorul cedat sunt urm.
Întrucât este considerat a fi un terţ faţă de contractul de cesiune, debitorul cedat poate să ignore acest contract până în momentul îndeplinirii formalităţilor prevăzute de art. 1393 C.civ., adicca dvs., chiar dacă se poate afirma că debitorul ar fi aflat indirect despre acest contract (nu este cazul dvs. ptr. ca ati fost notificata). Cesiunea faţă de debitorul cedat începe să-şi producă efecte din momentul în care cesiunea îi devine opozabilă, şi anume de la data notificării făcută prin executorul judecătoresc sau de la data acceptării făcute de debitorul cedat prin act autentic sau act sub semnătură privată. Astfel, debitorul cedat poate plăti în mod valabil cedentului, conform art. 1395 C.civ. Dacă cedentul face cesiunea, debitorul cedat se poate apăra împotriva cesionarului invocând dovezile de plată obţinute de la cedent, cu condiţia ca acestea să aibă o dată anterioară notificării sau acceptării. Aşadar, valabilitatea acestor dovezi nu depinde deci de data la care s-a făcut cesiune, întrucât chiar în cazul în care debitorul cedat a plătit cedentului după ce s-a făcut cesiunea, el va fi liberat de obligaţie dacă plata a fost făcută înainte de notificare ori de acceptare. Deşi cesiunea de creanţă intervine fără a se cere consimţământul debitorului cedat, ea nu poate dăuna acestui debitor, motiv pentru care acesta îşi păstrează dreptul de a opune cesionarului toate excepţiile pe care le putea opune şi cedentului: nulităţile, rezilierea, prescripţia, autoritatea de lucru judecat, etc.
Este bine sa formulati un raspuns in care sa precizati ca nu sunteti de acord si nu veti semna angajamentul comunicat . Cititi cu atentie contractul de credit si este imposibil sa nu puteti formula aparari.Daca nu va descurcati este bine sa cereti ajutorul unui avocat. Atentie aveti si ipoteca, este f. imp.
Daca din eroare nu s/a mentionat parcela in T.P. atunci se poate solicita o modificare de titlu. Dar, ma indoiesc. Instantele admit actiunea in constarea prescriptiei achiyitive. Va trebui sa administrati si probe.
Răspuns la discuția insolventa
merita sa formulati si sa depuneti cererea de admitere a creantei cu inscrisurile doveditoare, chiar daca nu mai sunteti in termenul stabilit de judecatorul sindic. Daca administratorul societatii respective ar fi predat actele contabile, lichidatorul trebuia sa va notifice. dar ptr. ca nu ati fost notificat puteti sa solicitati totusi repunerea in termenul de depune a creantei. Chiar daca s/a publicat de catre lichidator in Buletinul special, in materie, acesta nu este citit de toatat lumea.
Exista fapte pentru care administratorii pot fi trasi la raspundere, iar daca faptele lor intrunesc elementele unor infractiunii, acestia vor raspunde si penal