avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 202 soluții astăzi
Forum Activitate floxter

Activitate floxter

Răspuns la discuția Plangere prealabila


Nu eu am fost calomniat, eu am injurat un user necunoscut pe youtube acum 4 luni si am auzit ca e calomnie sau insulta sau ceva... ma gandeam ce se poate intampla.
Răspuns la discuția Plangere prealabila
GabrielaA a scris:

De putut, se poate face orice cerere. Presupun ca intrebati daca sunt sanse de succes.
Sansele sunt zero in penal.


Ma refer in cazul in care autorul este necunoscut.
Se poate face plangere prealabila pentru calomnie si insulta in conditiile in care ele nu mai sunt incriminate?
Răspuns la discuția Dat in judecata proces civil
Bun, dar daca-mi stie userul de youtube de exemplu poate sa faca ceva sa forteze youtube sa dea IP, si dupa aia sa forteze ISP sa zica cine sunt, ca intr-un final sa ma dea in judecata pentru calomnie de exemplu?
Poti sa dai in judecata pe parte civila pe un necunoscut?
Se poate in urma unui proces civil de calomnie si insulta instanta de judecata sa ordone ISP sa dezvaluie IP celor in cauza?
Răspuns la discuția Insulta, calomnie pe youtube

Prin urmare numai compania prestatoare de servicii de internet aloca IPuri nu si un site. Nu este o data secreta , va repet.
Depinde ce prestator aveti dv. unele sunt statice altele se schimba la orice conectare, totusi se poate stabili cu precizie la o anumita data si la o anumita ora cine l-a avut atribuit.


Stiu asta, ma refeream strict la capacitatea unui banal user youtube de a descoperii IP altui user youtube doar pe baza unor comentarii pe care oricum le-am sters de frica... :D
Răspuns la discuția Insulta, calomnie pe youtube
In termenii si conditiile youtube se stipuleaza ca ei nu fac publice IP, mai mult, cand faci cont pe youtube iti ascund IP tau sub un alt IP dat de ei, si cu ala lucreaza, nu poate sa-m afle IP decat daca e hacker!
Ce pot face in cazul in care un utilizator youtube necunoscut care injura se cearta, provoaca si ameninta o gramada de utilizatori pe youtube, ajunge pana la urma tot el sa ma ameninte ca ma da in judecata pentru calomnie cand aleg sa-i raspund cu aceasi moneda... Asta in contextul in care sustine ca mi-a descoperit IP (nu stiu cum, nu cred ca e legal) si pe baza lui ma da in judecata, parca nimeni nu se intreaba de unde are el IP meu.
Oare se poate da in judecata sau face plangere impotriva unui user youtube necunoscut care a adresat injurii altui user youtube ? Poate fi condamnat?