avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Activitate Corsin

Activitate Corsin

Răspuns la discuția Legitima aparare
@easy ride

Nu inteleg de ce mai peste tot romanii amintesc si iau ca exemplu America. In cazul dvs. ar fi bine sa reaklizati ca va aflati in Europa si ca aici portul de arma este reglementat si nu un drept statuat in Constitutie . Cat despre legea talionului pe care o invocati ma ganndesc ca nu sunteti fericit deoarece trebuia sa va fi nascut pe vremea lui Tepes sau a lui Baiazid. Ati intarziat putin. Asta insa nu este un motiv sa ganditi in termeni primitivi. Pretindeti ca sunteti educat. Oare in ce cadru? Ca sa nu mai spun ca in buna noastra traditie razbunarea este arma .... (nomine odiosa)

Ma mir ca moderatorii nu cenzureaza frazele dvs demne de alta epoca.
Răspuns la discuția Arenda si executarea silita
Corect ! Cu mentiunea (incaz ca noul cod civil nu a anulat) ca arendasul are drept de preemptiune la cumpararea terenului pe care arendatorul doreste sa il vanda .
Răspuns la discuția Arenda si executarea silita
dana_lavinia a scris:

Daca acest contract ar fi fost notat in C.F si ar fi cuprins o clauza referitoare la obligatia ca noul proprietar sa il respecte, ar fi continuat sub noile auspicii. Bineinteles ca arenda se platea noului proprietar.
Daca nu sunt indeplinite conditiile de mai sus noul proprietar nu poate fi obligat sa respecte contractul.
Totusi, arendasul se poate indrepta impotriva fostului arendator sa-l oblige sa-i suporte investitiile facute pe teren si nerecuperate ca urmare a nerespectarii perioadei de arendare. Cand vorbesc de investitii ma refer si la cheltuielile efectuate cu ingrasaminte, erbicide etc. menite sa conduca la cresterea calitatii terenului.
Citandu-va : ``
Deocamdaa suntem intr-o situatie inca normala, cand persoanele juridice sunt obligate sa depuna online declaratia, iar ANAF ingaduie si in august primirea acestora pe hartie, nu pentru ca ANAF e kafkian, ci pentru ca o parte din publicul persoana juridica contribuabil nu s-a invrednicinit sa faca ceea ce a facut cealalta parte care reuseste acum sa depuna online.
Nu stiu cum s-ar fi comportat in tara in care traiti de 25 de ani autoritatile intr-o asemenea situatie.
Nu vad nimic aiurea si nici de cazut pe spate ca se mai merge o luna in paralel cu cele doua posibilitati - ghiseu si online - astfel incat sa dea posibilitatea si celor codasi sa ajunga sa se puna la punct cu sistemul.


Imi dau seama (De fapt inteleg) ca dvs nu cunoasteti din ce aluat sunt facuti francezii si cum reactioneaza ei la cea mai mica adiere de dictatura.
Dar nici autoritatile nu sunt obtuze si nici nu vor sa fie cele mai tari din parcari . Interesul lor este sa -l incaseze pe contribuabil. Punct. Iar pentru ca acest lucru sa fie realizat cu eficienta aceste autoritati (compuse din francezi sI ei CONTRIBUABILII) AU INVATAT CA DREPTUL DE OPTIUNE ar putea sa figureze fie si nescris in Drepturile omului si Cetateanului, text care sta la baza Constitutiei republicii franceze. Francezii au deasemenea o sintagma care suna cam asa : ``Este interzis sa interzici !`` (asta de la revolutia din 1968 daca cunoasteti ceva despre idealurile acesteia si de modul cum a influentat ea viata sociala si civica a Frantei.).

In acest context ca 1/2 francez ce ma aflu, ma tare amuz la formularile dvs in legatura cu cei buni (care se supun dictatului si cei rai adica ``codasii`` (in intrecerea socialista cum se zicea pe alte timpuri).

Sa nu uitam. Kafka a trait intr-un imperiu despotic. Iar Voltaire a pus semintele Revolutiei franceze. Un popor car are in istorie un Voltaire stie (ce zic , are in sange liberul arbitru si uraste orice dictat mai ales daca acesta ar veni de la niste parveniti cu manecute precum un fost ministru de finante roman din prima decada de dupa decembri 89 care la baza era postas)

Dar oricum va admir combativitatea (cea mai tare din parcare)si dorinta de a avea ultimul cuvant. Il aveti.

dar daca totusi cunoasteti limba lui Voltaire frunzariti un pic pe internet codul fiscal francez. s-ar putea sa va mai schimbati convingerile.


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for... >
elga50 a scris:

Asta-mi mai lipsea, sa-mi mai si traduceti din franceza!
Dar, in fine! N-ati inteles, nationalista eram eu si nu-i consider deloc mai breji, mai ales ca am avut ocazia sa lucrez cu unii dintre 'mnealor, nu le zic natia, ca nu e frumos sa faci atac la nationalitate, dar chiar sa stiti ca eram cu mult deasupra lor. Nu eu personal, colegii mei romani. V-am zis, ii vedeti "proaspat infasati"..... dar ma rog, gusturile nu se discuta.


Nationalist inseamna sa ai orgolii nationale. si sentimente sfinte pentru Tara. Dvs insa aveti si un pronuntat orgoliu personal.
Faptul ca ati lucrat cu unii din `nealor nu este relevant. Eu traiesc de 25 de ani printre `nealor si pot spune ca am invatat atatea incat nici o noua diploma universitara nu le-ar acoperi.
Durerea este ca de incerci in Romania sa spui cum fac altii mai rasariti si certamente mai avansati pe planul societatii civile si social si economic iti primesti replica tafnoasa garnisita cu orgolii primitive ca aici suntem in Romania si nu in Germania Franta etc...

Fara sa fac referinta la mine neaparat va pot spune ca sunt sute daca nu mii de romani educati in Romania care au reusit sa se impuna pe toate meridianele , unii la niveluri superioare.
Multi au incercat sa se intoarca in Romania si faca ceva sa-si impartaseasca existenta, sa contribue sa ajute. Putini au reusit, majoritatea s-au intors acolo unde poti respira ca cetatean/contribuabil respectat.
Asta ca sa nu mai vorbesc de cei care nici nu mai au vreo iluzie. Caci numai privind desmatul, reaua credinta si anormalitatea ce transpira pe canalele de mass media din Romania accesibile prin satelit sau web isi spun ca totusi ar fi o cheltuiala prea mare de timp si bani ca sa se intoarca in primitivismul unui sistem condus de urmasii celor care au Romanii in postura de pinguini aplaudaci, spertari, oportunisti in sensul negativ, ce practica si accepta intreaga imoralitate in care se scalda in fiecare zi.

Dar revenind la anuntul fulminant ca si in august se poate depune nu-s ce declaratie fiscala pe suport hartie, va puteti da seama inainte sa cad pe spate in extaz, cu oarece cumintenie imi zic dle , totusi e un pas mic inainte. Macar nu e inapoi.

Cu aceeasi prietenie
elga50 a scris:

hiper :offtopic:
Remarca dv. cu "granitele tarii" imi starneste stranii porniri nationaliste si ma face sa spun ca doar vi se pare ca altii sunt mai breji ca noi.
In copilarie toti pruncii fac ceva in scutece, ca e copil de maidanez sau copil de rege, asa ca la inceput toti or fi bajbait-o prin hartii si nu s-or fi descurcat cu bazele de date. Noi ii vedem (pe "altii") dupa ce au fost imbaiati, dati cu creme si infasati de curat..... ;)

Rog moderatorii sa-mi stearga aceste remarci hiper offtopic, dar nu m-am putut abtine sa nu am un schimb de replici, din partea mea modeste cu @corsin:giggle: :bow:


Din pacate si cu intristare trebuie sa va asigur. Da altii, ma refer la statele cu capitalism avansat, sunt cu mult mai breji decat noi, recte intrega caracuda de fiscalisti si comandori din ANAF ul Romanesc. Si asta in ciuda faptului ca de 15 ani cel putin, s-au tot plimbat prin cele strainatati pe banii nostri. pe la seminarii, mastere , perfectionari etc.

N-au reusit sa faca un sistem fiscal coherent, incitant , comod pentru contribuabil si aducator de venituri statului. Anunturile lor pompoase si Ordinele de cazarmagii care schimba regulile jocului de la o luna la alta pagubesc Tara si pe noi. Eu nu prea inteleg cauza cui o sustineti sau poate o-ti fi chiar din sistem. (Atunci va inteleg). Nationalismul meu rezida in starea de ciuda pe care o am ca in tara asta nu vrea nimeni sa vada mai departe de lungul nasului si debuzunarul propriu.
In capul acestor indivizi marirea numarului de declaratii si de impozite este scopul suprem.

Francezii cunosc insa vorba ``trop d`impots, tue l`impot`` Din respect va las traducerea !

Dar cred c-am glosat prea mult pe tema asta ``universala``

Cu prietnie
elga50 a scris:

:spam:De la faptul ca ANAF primeste Decl.112 si in luna august ... pana la consideratiuni pe teme kafkiene e un pas atat de mic incat nici nu e de mirare ca se poate face, inclusiv cu aportul moderatorilor care lasa subiectul sa se balangane prin tot universul ..... :)) :))


Nici nu banuiti cata dreptate aveti.

Prin anii `80,la Aprozarul din coltul Edgar Quinet cu Academiei pe o pancarta scria :

``AVEM ZEAMA DE VARZA``

Studentii de la Ahitectura care lucrau la proiecte pana tarziu in noapte, folosindu-se de tipenia de de pe strada au dat replica :

INCA O LOVUITURA DATA CAPITALISMULUI IMPERIALIST IN DESCOMPUNERE !!!

Cu un pic simt al umorului si anuntul care face titlul prezentei dezbateri ar putea fi perceput tot in logica ``Marele Motan loveste din nou....``

Asteptam moderatorii cu cenzura.

Oricum remarca dvs despre ``balanganirea subiectului prin tot universul`` este dulce hiperbolizanta cu corectia ca universul de care vorbiti este cam mic, se opreste la granitele Romaniei iar privit din afara starneste buna dispozitie.
Daca analizam tot sistemul social - administrativ - fiscal instaurat in Romania mi-e teama ca deja acesta are (mutatis - mutandi) o coloratura pronuntat kafkiana .!

Un exemplu : O firma care isi exporta serviciile a fost amendata cu 40 000 de Euro pentru ca nu a facut o declaratie si nu a inscris in nustiu ce registru faptul ca a colectat TVA 0% !!!
Ca si cand facturile sunt o maculatura ce este destinata WC ului.
Persoane fizice sunt persoanele salariate, pensionarii, somerii, vaduvele, orice persoana care nu desfasoara o activitate economica reglementata, sau asimilata.
Un pensionar de ex; are o pensie care de la un cuantum de 1000 Ron este impozitat la sursa.
Dar acesta poate fi si proprietarul unor bunuri a caror folosinta o poate ceda unui tert contra chirii sau arenzi.
La aceasta categorie ma refer gandind ca obligarea acestora la un anumit moment dat de a depune declaratii de venit on line poate deveni un exercitiu complicat.

As pune mana in foc ca si aceasta categorie de contribuabili e vizata de ideea declaratiei de venit on line. Odata ca firmele de certificare a semnaturii vaneaza si pe terenul acestei categorii pentru asi mari CA Iar a doua oara ca statul are si el de castigat (mai putine ghisee, mai putina transparenta si dialog + TVA si impozite de la Firmele de certificare)


In rest toate bune si multumesc pentru lamuriri
gabimc a scris:

Corsin a scris:

Toata lumea aici vorbeste de declaratia on line pt firme, asociatii etc.
Umila mea intrebare se refera la modulk de declarare al veniturilor de catre persoanele fizice. Si acestea trebuie sa-certifice o semnatura electronica si sa depuna on line ?

Multumesc celor ce imi vor da atentie


Este vorba de declaratia 112 in principal , dar daca aveti un certificat digital se mai pot depune online si declaratiile 100,101,103,120,300,301,390,710, precum si 200 si 318




112 se depune si de persoanele fizice ? On line ?

In caz ca da fondul de comert al celor trei firme de certificare agreeate devine extrem de profitabil daca incaseaza certificarea de la milioanele de contribuabili persoane fizice. . ale cui or fi aceste firme ???

In Franta care un sistem declarativ mult mai bine pus la punct si cu mult mai comod si mai putinb cronofag decat in Ro declaratia on line este optativa si ...nicidecum obligatorie.

Aud ca intre cele trei firme de certificare agreeate este o concurenta acerba care deja se vrede prin razboiul de promotie ce si l-au declansat pe diverse canale.

Nu mai gasim modele eficiente in Europa. Sa fie oare american modelul sau este original romanesc.