avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Arenda si executarea silita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Arenda si executarea silita

Buna ziua, as dori sa gasesc raspuns la o intrebare, situatia este urmatoarea : un teren agricol este arendat, conform legii in vigoare, inregistrat la primarie si asa mai departe, deci din punct de vedere legal indeplineste toate conditiile de fond si de forma. Acest teren urmeaza sa fie vandut in urma unei licitatii publice, dupa ce proprietarula a fost executat silit. Noul cumparator va fi obligat sa respecte contractul de arenda? Mentionez ca contractul de arenda este incheiat pe o perioada de 8 ani.
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2011
ramtibel, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 08:58, 25 Noiembrie 2011
Nu. Vechiul proprietar trebuie sa anunte arendasul ca nu mai poate colabora. Noul proprietar, daca e interesat, poate face un alt contract de arenda pe numele lui.
proprietarul cumparator este singurul in drep si el hotaraste daca arendeaza sau nu , contractul anterior isi pierde valabilitatea .
Puteti sa imi spuneti care este temeiul legal? Daca contractul de arenda este incheiat anterior celui de vanzare cumparare, de ce noul proprietar nu il va respecta, avand in vedere ca arenda este o varietate a contractului de locatiune ? Un contract de inchiriere inregistrat si pe o perioada mai mare de 3 ani trebuie respectat de noul proprietar. Va multumesc anticipat.
Scuze. Nu prea cred. Dumneavostra asa, in general, ati cumpara ceva care nu e liber de sarcini?
Cu tot respectul, daca nu stiti de ca va exprimati atunci? Daca nu aveti cunostiinte juridice, va exprimati in virtutea inertiei?

Alte discuții în legătură

Teren arendat cu probleme europe europe Sunt PFA platitor de TVA Am în arendă de la X persoană fizică o suprafata de teren pe perioada 2009-2019. În anul 2011 am primit o notificare de la X ca ... (vezi toată discuția)
Contract de arendare virgil64 virgil64 Buna ziua ! Se poate vinde o suprafata de teren agricol unei alte societati decat cea cu care este facut contractul de arendare ? Concret,am un teren si ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol din mostenire Ilie1977 Ilie1977 Buna ziua, Se poate vinde un teren agricol mostenit de la parinti daca arendasul se opune ,avand un contract semnat cu unul dintre parinti, inainte de ... (vezi toată discuția)