avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Activitate vicos999

Activitate vicos999

Buna ziua,
As vrea sa stiu si eu daca conform OUG 30/2011 se scutesc de la plata si penalitatile pentru neplata impozitului pe teren si cladiri (in cazul platii datoriilor pana la 31 decembrie 2011).
Multumesc
Răspuns la discuția anvelope all season
Aveam aceeasi intrebare, si ne-raspunzand nimeni, m-am documentat singur si vin cu un raspuns tot eu:
Intr-adevar, in Ordonanta 5/2011 nu se mentioneaza nimic de anvelope all-season, ci numai de anvelope de iarna. Si totusi doamna ministru a declarat ca anvelopele all-season sunt permise

[ link extern ] /

Atunci care este raspunsul corect? Pai ordonanta face trimitere la Directiva europeana 92/23/CE a Consiliului din 31 martie 1992 privind pneurile autovehiculelor si ale remorcilor acestora, precum si montarea lor, care vine cu lamuririle:

la Anexa II - CERINȚE PRIVIND PNEURILE:

- pct. 2.2 „pneuri pentru zapada”: pneuri al caror desen al benzii de rulare si
structura sunt proiectate inainte de toate pentru a asigura un comportament
mai bun decat al pneurilor normale in noroi și in zapada
proaspata sau in curs de topire. Desenul benzii de rulare al
pneurilor de zapada este in general caracterizat de elemente de crestatura
și de matrița.

la pct, 3 CERINȚE PRIVIND INSCRIPȚIILE

- 3.1.5. literele „M + S” (sau „M.S.” sau „M & S” ) daca este vorba de pneuri
pentru zapada.


In concluzie: anvelopele care inscriptia M + S (mud + snow) (in aceasta categorie intrand anvelopele all season) pot fi folosite iarna, pe zapada deoarece sunt numite mai sus "anvelope de zapada".
Răspuns la discuția acoperire pierdere - bilant
Raspunsul nu ma ajuta prea mult, deoarece in OMF 2374 / 2007 se mentioneaza ca "Pierderea contabilă reportată se acoperă din profitul exerciţiului financiar şi cel reportat, din rezerve, prime de capital şi capital social, potrivit hotărârii adunării generale a acţionarilor sau asociaţilor, cu respectarea prevederilor legale. În lipsa unor prevederi legale exprese, ordinea surselor din care se acoperă pierderea contabilă este la latitudinea adunării generale a acţionarilor sau asociaţilor, respectiv a consiliului de administraţie."
Ori, cum am precizat deja, aceste surse sunt insuficiente pentru acoperirea pierderii contabile.
Intrebarea era daca pot depune bilantul fara sa mentionez modalitatea de acoperire a pierderii contabile? Sau daca il pot depune mentionand ca acopar doar partial pierderea contabila ?
Buna ziua.
la 31.12.2007 am pierdere contabila 35.579,31 lei, pierdere fiscala 34.779,31 lei.
Doresc sa fac bilantul si sa fac decizia AGA de acoperire a pierderii. Problema e ca nu o pot acoperi decat din "alte rezerve" (acolo s-au repartizat profiturile anilor precedenti), iar suma de la "alte rezerve" este 16.320,97 lei, deci nu-mi ajunge. Ar mai fi rezerva legala - 823,44 lei, si capitalul social - 200 lei, dar nu vreau sa ma ating de ele, si oricum tot nu-mi ajunge.
Stiu ca se mentioneaza in Codul Fiscal ca pot acoperi pierderea fiscala in urmatorii 5 ani din profiturile urmatoare.
De asemenea, in Legea Contabilitatii spune ca pot acoperi pierderea contabila din profitul exercitiului financiar si cel reportat, din rezerve si capital social, potrivit hotararii adunarii generale a actionarilor sau asociatilor.
Dar cum acopar pierderea contabila daca nu-mi ajunge din sursele mentionate?
Las diferenta de pierdere contabila neacoperita?
Sau alta varianta, pot sa las intreaga pierdere contabila neacoperita?
Dar in aceste 2 cazuri nu-mi primeste bilantul (mai precis nota 3 la bilant unde se mentioneaza modul de repartizare a profitului sau de acoperire a pierderii) daca nu mentionez cum acopar pierderea contabila sau daca mentionez ca o acopar partial?
Multumesc.