avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Activitate FamiliaRusu

Activitate FamiliaRusu

In chitanta pe care a facut-o fata cu amicul meu 1 - scrie ca amicul imi va achita masina in doua rate , rate ce urmau a fi platite - dar nu s-a platit nimic. Chitanta nu e prea buna cit timp maicasa, sotia e proprietar si in text apare numele fetei. bun. Pe verso al talonului nu am scris nimic - noi nefiind in tara. Acea chitanta completata gresit, nu cred sa mai aibe vre-o valoare atit timp cit e si gresit formulata si in plus amicul 1 e fugit in Europa si de 2 ani nimeni nu stie unde se scunde. Inainte de a fugi, aceasta masina a sotiei, tot timpul acesta fiind proprietatea ei, deoarece si acum pe 2012 impozitul e platit tot de noi, a fost oprita- luata-sechestrata - de acest individ 2. Acesta mi s-a plins telefonic, ca a oprit-o ca gaj deoarece amicul 1, ii era dator. Deci: masina este in continuare a noastra si se afla la cel ce a oprit-o ca gaj. repet5: nu exista nici un fel de vinzare facuta, nici un contract, nimic, e ca si cum dvs ati da masina unui amic si acela o da altcuiva dupa care dvs nu o puteti recupera.
Nevind nimic intre noi si nici un alt act intre cei doi, eu cred ca bunul imi apartine in continuare atit timp cit ii platesc darile in continuare si continua a fi pe numele meu, carte RAR , acte, tot tot. Cred ca acest individ 2 imi tine-sechestreaza- masina ilegal, deoarece eu cu el n-am nici o treaba. Ca nu s-a produs vinzarea-cumpararea cu primul, respectiv amicul meu, din cauza ca nu a fost serios si nu a pornit nici o plata, asta e altceva. Dar de la asta si pina la a-mi retine altcineva masina abuziv si fara nici o explicatie, este o problema..
Sper ca m-ati inteles pe deplin.
EX: Dvs dati masina lui vecinul pe buna credinta ca va plateste-iar vecinul ramine fara ea fiindu-i luata de altul. Vecinul e in America si dvs nu va puteti lua masina de la individul 2
Nu aveti nici un act incheiat cu nici unul, iar taxele si actele sint tot la dvs...deci ???
Aveti dreptul sa va cereti masina lui 2 , nevind nici un act valabil cu vecinul 1 ???
Stima !
Nu s-a produs nici un contract si nici un act de vinzare cumparare neexistind nici o semnatura din partea mea ca vinzator si nici nu s-a primit vre-un leu cu vre-o chitanta valabila
Deci era vorba de o promisiune verbala ca imi va achita masina. Nu s-a achitat nimic- a folosit-o - apoi a gajat-o ( cred ) individului 2 la care este de doi ani. Acet individ nu mi-o restituie decit contra unei valori banesti. Nu am tangenta cu ce e intre ei si nu conteaza.
Ce stim ,este ca acest individ 2 are masina, nu are nici o treaba cu mine, nu-l cunosc, nu ma cunoaste, dar o tine sechestrata in garajul lui si-mi ceri bani. Problema mai grava ( ceva inselatorie mi se pare ) e ca vrea sa dea decit cheile si talonul contra 5000 lei, specificind ca ne va spune de unde sa luam masina ulterior !...Poate in acel garaj gasim o trotineta..! sau masina arsa sau cine stie ce...
Deci, nu e vorba de nici o vinzare practica - e vorba de o folosinta abuziva si apoi predarea bunului altcuiva, (persoanei 2) bun ce acel 2 ,nu vrea sa mi-l restituie..decit in conditiile de mai sus.
Multumesc mult pt sfaturile dvs.
Astept o parere sau alte intrebari pt a va da si alte detalii, ca subiectul sa fie cit mai clar.
Va multumesc domnule, in acea chitanta de mina nu scrie mai nimic bun, deoarece nu-s trecute sotia proprietar ci fata, lucru gresit, iar in final daca stam sa ne gindim, eu nu mai am probleme cu primul amic cu care am facut chitanta ci cu acest individ numit "2" care imi tine sechestrat autoturismul si ma santajeaza cerindu-mi o suma mare pt a mi-l preda (e si defect)
Sint indignat de felul cum poate tine un un bun ce nu-i apartine si mai imi cere si foloase..
Oare nu e normal sa ma adresez serviciului judiciar al politiei respective ?
Oare declaratia mamei cumparatorului initial, referitoare ca fiul i-a dat masina individului 2 nu este o confirmare ca auto e in posesia lui ? Convorbirile telefonice sint cea mai buna proba ca acest individ mi-a pus aceste conditii cit si pt faptul in care recunoaste ca are masina ...
Ce ziceti domnilor ?
Va salut. Cu mai mult de 2 ani in urma am convenit sa vind autoturismul unui vechi amic. Nefiind in tara s-a facut o chitanta de mina intre el si fata mea.. Vinzarea nu s-a putut produce deoarece nu am primit banii, iar amicul e disparut. Cu ajutorul mamei lui, am aflat unde este autoturismul a ajuns la alta persoana. Am sunat la persoana 2. Am discutat telefonic cu aceasta persoana 2 ce "cred" ca a oprit autoturismul ca gaj sau cine stie ( e problema lor ). Acesta mi-a confirmat telefonic ca masina este la el, dar ca doreste o mare suma de bani pt rascumparare. Ne-a spus ca ne da talonul si cheia dar nu vine cu noi pt a ridica masina..Ciudat ! Cum asa ?..Am zis, bine venim sa discutam. Ne-am indreptat catre localitatea lui, dar s-a sucit brusc, refuzind intilnirea si predarea masinii, deoarece ne urmarise si a vazut clar ca ne oprisem la Politie, inainte de intilnirea fixata cu el. Detalii: Amicului meu 1 cu care discutasem de vinzare nu i-am dat decit talonul si masina. Toate actele de provenienta, sint la mine. Nu stiu decit numele adresa, telefonul si orasul celui care imi tine schestrata masina total ilegal si care mi-a solicitat telefonic si acele foloase necuvenite. Problema este ca nu stim insa unde este ascunsa masina, decit zona, orasul.

Rugaminte si intrebare : Banuim ca e o problema ce tine de judiciar. Ne-ar ajuta o declaratie a mamei amicului 1 - in sensul ca ea stie ca masina a fost data in gaj de fiul ei, la persoana nr 2 ?, Ce pot face in cazul in care acesta a sechestrat autoturismul si imi solicita o suma pt rascumparare ? Eu nu am treaba cu ce-au facut ei, e problema lor, eu stiu doar ca masina mea este ascunsa in orasul X, de catre persoana 2 si ca nu-mi pot recupera bunul...
Poate imi dati un sfat, o idee, deoarece luni trebuie sa actionez. Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Autoturism dat , dar neachitat
Reprezentantul firmei, prietenului "prietenului", se pare ca nici o secunda nu a avut masina in folosinta. Se pare ca tot al meu vecin ce-mi si completase hirtia sub semnatura ca o va achita ( acolo apare ca a si lut-o in acea zi) a folosit-o si cam stiu si pe unde. Chestia cu contractul, au facut-o ori sa ma incurce, ori pur si simplu sa se mai scada la diverse cheltuieli. Contractul e ceva de 3 rinduri pe 2/3 pagina A4, adica ceva ca de gradinita, dar este....e stampilat, e contract. Contractul a fost "o masca" a lor...Acolo a fost o combinatie realizata de mine tirziu.
Este clar ca la telefon, cel cu contractul ne zicea ca nu-l mai vazuse pe vecin si pe masina de nu stiu cite luni...Acum daca stau sa ma gindesc, ar fi bine sa-l hartuiesc si pe acest "complice" , ca poate ei dau mult mai usor unul de altul ...Pentru mine este clar ca-s intrunite mai multe combinate ca : abuz de incredere, inselaciune si clar furt. Spun furt, pt ca nu stiu daca acea masina va mai putea fi recuperata vreo-data.... dar vom vedea...
Răspuns la discuția Autoturism dat , dar neachitat
Stimata doamna va multumesc. Am uitat sa precizez ca acel contract s-a incheiat din data de 31.09.2010. In curind sint 5 luni de cind a expirat.
Inafara de faptul ca nu a fost incasat nimic de pe urma acelui contract, ce facem cu " promisiunea de cumparare " neonorata a prietenului meu asa zis " cumparator " ?
Ce facem cu aceasta situatie, pe care eu o vad , ceva de genul, inselaciune combinata cu furt ? Oare nu vi se pare ca suna toata aceasta situatie a " un pic " de escrocherie ?
Va salut. In data de 22.09.2009, un vecin cu care am copilarit, m-a rugat sa-i vind in doua transe, o autoutilitara Peugeot Expert an 2005,(deci nu o rabla), inmatriculata pe numele sotiei. Chiar el a completat o hirtie de mina, in care el scrie cu mina lui caci el cumpara, iar in partea de jos scrie tot el, ca ne va da ca garantie un teren intravilan de 2500mp... in zona lui.
La numai o saptamina a venit cu un asociat (prieten, asa l-a prezentat) si m-a rugat sa-i fac un contract de inchiriere pt un an, a autoutilitarei pe firma prietenului. S-a semnat, stampilat si acest act,dar nimic...Au disparut cu masinuta noastra si n-am mai vazut nimic de atunci.

In primele luni, cit de cit, tot a mai venit pe la noi pentru a-l mai pasui cu plata, dar, de mai bine de un an, nu mai stim nimic de el si de autoutilitara...Logic ca a fost o escrocherie, dar nu am crezut ca un fost vecin cu care am copilarit poate sa ne traga o "teapa" de 7500 euro.
Asa ca de un an si ceva, primim cite un sms cu "sarbatori fericite" contra unui Peugeot , a carui carte RAR si dublura cheii, este totusi inca la noi in casa....Am discutat problema cu Politia, dar ne-au zis ca ei nu pot face mai nimic. Atunci oare cine si cum ?

Va rog pe aceasta cale de a ma sfatui dvs. ce sa fac. Individul apare cu adresa Calvin judet Buzau si noi sintem din judet Prahova. Masina nu a mai fost vazuta pe nicaieri. O fi amanetata, o fi dezmembrata, o fi in Bulgaria... esential e ca nu mai este si noi continuam sa fluieram a paguba...
Asta e cind esti bun si credul (prost) Adio in zilele noastre de expresia "buna credinta"...#-o

PS: Rog un moderator , sa mute postul unde trebuie, in caz ca m-am incadrat gresit aici.
Multumesc pt sprijin dnei Diana Ramona. Imediat m-am deplasat 100 km din locatia unde ne aflam si 100 km intors...Am facut plingerea atasind documentele specificate. Am mentionat ca-i de fapt aceiasi masina a aceluiasi proprietar , atit ca am inmatriculat-o in RO. Sa vedem...
Am citit toate topicurile si ramin la parerea ca este total deplasata ideea cu anuntarea schimbarii numarului, deoarece centrele respective sint f greu de gasit si f putine la numar. Nu vad cine sa faca atitia km , si sa mai plateasca si 20 lei pt "noua inregistrare"..E un pic de magarie, atit timp cit calculatorul centrului de informatii are si seriile de sasiu, asa cum de fapt apar si pe roviniete. Dar asta-i viata, poate in timp cineva sa se sesizeze si sa schimbe textul.
Am si expediat plicul cu confirmare de primire. Ce-o iesi om vedea si va voi tine la curent. Am mentionat si ca nu a fost rea intentie si ca am fost de buna credinta...

Domnului utilizator Ionut, ii raspund ca aprox 75% din timp, il petrecem in Romania. In Germania stam si mergem cind avem treaba si de cite ori ne saturam sa vedem inertiile unor slab pregatiti ce promulga ordonante pe genunchi, asa cum am asistat la ultima marire a taxei pe timpurile Tariceanu / Citroen....Chestia cu anuntatul schimbarii numarului, suna exact cum ar fi sa va ridicati pensia de 17 lei de la Oficiul central judetean aflat la 150 km....adica o tembelitate cred eu. Sint mai roman decit se pare, avind in vedere ca domiciliul principal este in RO si ca nici nu am de gind sa-l schimb, asta deocamdata dupa multi si multi ani...dar cine stie, poate ca daca instanta constata ca-s vinovat, poate ma decid sa-mi schimb pozitia....
Teoretic stiu ca-s vinovat, dar in esenta problemei, nu prea cred, atit timp cit un om e de buna credinta si nu a eludat adevarata legre. Culmea e ca exact aceia pica rar si nu se aude mai nimic de ei. Ei se descurca si noi platim linistiti si pt ei...
Trebuie sa luptam cu totii pt imbunatatilea legilor si schimbarea mentalitatii...
Un AN Bun si SARBATORI FERICITE !
Va salut. Am rovinieta - inclusiv chitanta - valabila pina in martie 2011. Autoturismul a avut nr de Germania pe domiciliul nostru secundar. In vara l-am inmatriculat in RO, raminind tot eu proprietar. Aceiasi serie de sasiu si pe chitanta si pe noul Talon romanesc cu acelasi proprietar. Pe 20 Dec am primit plicul cu PV de la CESTRIN. Poza si constatarea a fost la Deva. Termen contestare 15 zile , banuiesc ca la Tribunalul Deva. Ce fel de zile sint acestea 15 ? Inclusiv Craciun - Revelion, sau pina in ce data trebuie sa ajung la Deva cu Contestatia ? Cum calculam ?
Ok, de ce trebuie depusa contestatia pe raza teritriului faptei si nu la CESTRIN ? De ce trebuie sa strabatem sute de km ? De ce CESTRIN nu are Birou de sesizari si rezolvari de " cazuri usoare " in care nu exista " rea credinta " ? Stie cineva ?
Bun, in situatia de fata, pt a depune contestatia, se impune anularea unei rezervari a unei vacante, deci pierdere de timp si bani plus 800 km prin RO.
Intrebare finala : Dupa decizia curtii asupra faptului ca am fost sau ca nu , vinovat, pot deschide proces de recuperare a pierderilor cauzate de aceasta situatie ?
Va scriu asta, deoarece gindesc ca fiind " Institutie de INFORMATICA " acest CESTRIN ar fi trebuit sa opereze dupa nr de circulatie auto , coroborat obligatoriu cu seria de sasiu a turismului, asa cum este mentionat in chitanta rovinietei. Nu sintem oare inca in UE ? Oare daca vind masina de 3 ori pe an , tot de 3 ori trebuie sa anunt CESTRIN ? Cum sa-i anunti cind nu raspund nici macar la nr de tel de pe PV ? Cine sta sa scrie scrisori catre Cestrin ca a schimbat nr masinii?
Va multumesc pt rabdare si-mi cer scuze pt indignarea de care dau dovada. Atit timp cit sint super corect si n-am avut alte amenzi in atitia ani si prin atitea tari, nu pot sa imi explic ce rol joaca acest CESTRIN ... in Romania fara un birou de rezolvari probleme minore....
Toate cele bune si Sarbatori fericite ! In speranta unui an mai bun si in speranta repararii mintilor bolnave.
Va salut - Mda... ar fi necesar sfatul unor specialisti de pe acest site de nota 11 care ne ajuta atit de mult - si asta deoarece eu personal cred ca :
OUG 195 este din 2002 ...! Ori : " Aderarea României la Uniunea Europeană a avut loc la 1 ianuarie 2007. Această dată a fost propusă la summitul de la Salonic din 2003 şi confirmată la Bruxelles pe 18 iunie 2004. Raportul de ţară privind progresele României din octombrie 2004 a afirmat de asemenea data de 1 ianuarie 2007 ca dată de aderare pentru România şi Bulgaria. Cele două ţări au semnat Tratatul de aderare pe 25 aprilie 2005 la Abaţia Neumünster din Luxemburg...."
Asa dar circulam intr-un spatiu comun si avem drepturi si indatoriri comune... Nu vi se pare ca ar trebui sa printati ce gasiti pe Wikipedia....si sa le arati politistilor ca sinteti la curent cu noutatile si ca ei sint depasiti ? E o varianta sa-i bagati dvs pe ei " in ceata " ...
O alta varianta ar fi de a va uni, de a angaja un avocat care sa va direjeze in a face un memoriu semnat de toti cei 200 si ceva cu acte retinute - si - de a-l trimite semnat de toti, direct la Bruxelles la mai multe camere.....Sigur , nu o sa le placa ce se intimpla la Pitesti si fiti siguri ca veti vedea ca se iau masuri... dar daca nimeni nu face " valuri " ...va fi liniste la Postul Pitesti... ca si la dvs. Cu stima