avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Activitate camia_bobo

Activitate camia_bobo

Legea educației. Conform legii 185 pe 2020 numarul minim de elevi la o clasă din învățământul primar este de 10 elevi. O clasă a IV-a care a început ciclul primar cu 12 elevi, numărul minim din vechea lege, dar in acest an școlar doi elevi solicitând transferul la o altă școală, poate funcționa clasa sau trece la învățământ simultan?
Răspuns la discuția retrocedare pamant
la registul agricol de la primarie acest pamant exista. mama a trecut pe adeverinta din 1991 doar 27ari pentru ca ar fi crezut ea ca ar plari mai putin impozit. dar impozit s/a platit tot timpul pe toti36ari
Răspuns la discuția retrocedare pamant
am consultat un avocat pentru a deschide o actiune in instanta ,dar a spus ca nu se poate:( ca nu am nici o sansa si actul din 1938 nu este valabil
am mostenit de la mama mea 36 ari de pamant .in 1991 cand s-a inapoiat pamantul mama a trecut pe adeverinta care s/a facut atunci numai 27 de ari. eu am facut acum titlul de proprietate care a venit cu cei 27 ari trecuti pe adeverinta. cum pot obtine restul de 9 ari. mentionez ca eu detin toti cei 36 de ari, platesc impozit pe ei , aceasta suprafata a fost gasita si la masuratoare facuta de inginerul topograf si nu am probleme cu vecinii. detin un act de mostenite din 1938 prin care bunicul meu ii lasa ca mostenire tatalui meu cei 36 de ari.
Răspuns la discuția titlu de proprietate
mai am 2 frati si trei nepoti cu drept de mostenire,dar nu asta este problema pentru ca ei ar renunta in favoarea mea la aceasta suprafata. eu voiam sa stiu ce pasi am de parcurs si ce acte sunt necesare.
tatal meu a mostenit de la tatal sau o suprafata de 36ari printr/un act intocmit la judecatoria Botosani in 1933. tata a decedat in 1984.in 1991 mama scoate de la primarie adeverinta prin care solicita doar 27ari de gradina, fara a lua in calcul suptafata curtii care intra in cei 36 de ari .prin act de mostenitor eu am de la tata patrea lui de casa cu terenul din curte, iar mama mi/a dat partea ei cu conditia de intretinere pana la moarte.mama a decedat in 1999.de la primarie au spus ca nu pot face act de proprietate decat pe 27 de ari pentru ca atat sunt pe adeverinta si au cerut certificat de mostenitor al mamei , dar mama nu are certificat de mostenitor pe acest pamant pentru ca tata murind in 1984 pamantul era la CAP. CE ACTE IMI TREBUIE PENTRU A OBTINE TITLU DE PROPRIETATE PE ACEST PAMANT
Răspuns la discuția indemnizatia decrestere copil
salariul meu este aproximativ constant in cele 12 luni anterioare nasterii copilului si nu am alte venituri. vreau sa stiu daca calculul pentru concediu de matrnitate se face pe media salariilor brute ,iar la indemnizatia de cerestere pe media salariilor nete.
calculul indemnizatiei de crestere a copilului pana la 2 ani difera de calculul indemnizatiei pentru concediu de maternitate?
Răspuns la discuția parcare neregulamentara
ei cum pot sti ca am primit acel proces verbal atat timp cat oricine il putea lua de pe usa?
am gasit pe parbriz o instiintare de la politia comunitara cum ca am parcat neregulamentar si sa ma prezint la o anumita ora la sediul lor pentru a lamuri problema. numai ca am gasit prea tarziu acea hartie si nu m-am mai dus. dupa cateva zile am gasit pe usa apartamentului un proces verbal cu o amenda de 200ron pentru parcare neregulametara intocmit tot de politia comunitara . daca nu am semnat acel proces verbal ma pot obliga sa platesc amenda?