avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Activitate soarebv

Activitate soarebv

buna ziua,

si eu amprimit o astfel de notificare acum 5 zile cu o recalculare din 2013......nu stiu daca trebuie sa o platesc.

Ce ai facut ai platit? vad ca postarea este din 2011.

Ne poate raspunde cineva? ( ciudat este ca eu am PFA din 2005, de ce mi-a calculat doar din 2013?...poate ca dupa 5 ani se prescrie?)

Multuemsc
buna ziua,
am si eu o intrebare: am ca PFA un contract de prestari servici cu un SRL.
Datorita noului cod fiscal 2015 (cu prea multe taxe) as vrea sa inchid PFA-ul.
exista un altfel de contract pe care l-as putea incheia cu SRL-ul? ce ar implica asta?
multumesc
Răspuns la discuția Aplicare ordin 170/2015
acum vad de acest ordin, nu am auzit de el :(
eu pana in 2014 am facut dor total pe an, este problema? sau doar de anul acesta ar trebuii sa fac pe luna?
multumesc
buna ziua,

am auzit de tot felul de noi taxe pentru PFA cu noul cod fiscal:
1. cresterea impozitului pe sediul social? dar am vazut o exceptie: "Dacă apartamentul respectiv este însă doar sediul social al unei firme, impozitul nu crește.".................daca nu decontez cheltuieli se mai mareste?

2. plata CAS chiar daca am contract de angajat?
Buna ziua:
As avea cateva intrebari:
1. se mai plateste cota la CASS din PFA? (Activitati de servici)
2. La CAS?
3 Somaj?
4.Pensi?
5. se pot face ceva declaratii online?

merci
Răspuns la discuția Decontare benzina
3. vehiculele utilizate pentru închirierea către alte persoane, inclusiv pentru desfăşurarea activității de instruire în cadrul şcolilor de șoferi.

Nu se aplica si daca fac un contract de comodat? ''inchirierea''

eu am prestari servicii, as putea deconta ceva combustibil?

multumesc
Buna !

Am si eu 2 intrebari majore, am gasit 2 Certificate de actionar, unul al sotiei si altul al soacrei (care nu mai este), la doua companii din Brasov.....ce mai pot face cu ele? Daca firma mai exista, trebuie sa fi fost ceva dividende, sau unde pot afla ceva informatii???

Si a dua intrebare Tot asa am descoperit 2 certificate de investitor de la SAFI, cum pot gasii ceva informatii, sau ce pot face cu ele?

Va multumesc anticipat pentru ajutor
Răspuns la discuția contract cu CAS pentru PFA
Nicolaescu Raluca a scris:

Pentru PFA este obligatoriu sa va faceti contract de asigurat la CAS si la CASS. CAS se plateste la nivelul sariului minim pe economie, iar CASS se plateste la nivelul venitului realizat, de aceea spunea colega mea mai sus de venitul declarat la administratie.


Pai si daca eu sunt angajat atunci trebuie doar plata la CASS, ptr ca la CAS sunt asigurat prin contrctul de munca, nu?
Răspuns la discuția contract cu CAS pentru PFA
''Persoanele care au obligatia de a se asigura si nu pot dovedi plata contributiei sunt obligate, pentru a obtine calitatea de asigurat, sa achite contributia legala pe ultimii 5 ani, începând cu data primei solicitari de acordare a serviciilor medicale, calculata la salariul de baza minim brut pe tara, potrivit normelor elaborate de CNAS si aprobate prin ordin al ministrului sanatatii si familiei.''

ptr Katica: asta am gasit eu acolo unde ai zis sa cautam........dar intrebarea e: eu eram asigurat ca angajat dar ptr ca am si PFA mi s-a solicitat sa platesc pe ultimii 5 ani si din veniturile de PFA, e corect?


multumesc
Andreea Lisievici a scris:

Haideti sa nu confundam lucrurile. PFA-urile platesc impozitul pe venitul din activitati independente. Acesta este cu totul diferit de impozitul pe profit, chiar daca venitul impozabil nu este reprezentat de intreg venitul obtinut si astfel se apropie de notiunea de profit. Sunt doua capitole diferite in codul fiscal, cu contribuabili diferiti. Iar OUG depre care vorbim a modificat numai impozitul pe profit.

Mai mult decat atat, si in cazul impoizitului pe profit cota a ramas tot 16%. Numai daca rezultatul e mai mic decat impozitul minim reglementat, atunci se va plati acest impozit minim. Nu trebuie inteles ca toata lumea care obtine profit intre anumite limite va plati acelasi impozit.


buna seara!
deci eu din veniturile brute, scad cheltuielile deductibile si astfel am profitul din care platesc 16% impozit. si pe deasupra mai platesc si cota la sanatate de 5,5% chiar daca sunt angajat. deci nu stiu ce sa mai stiu cu legile astea, deaia trebuie sa stiu ca sa vad daca mai continui activitatea ca PFA sau nu. Nu stiu daca se mai merita.

multumesc anticipat