avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sarbatori legale si religioase
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sarbatori legale si religioase

In cadrul firmei sunt salariati care lucreaza in ture normale de 8h/zi de luni pana vineri si salariati care lucreaza in ture 12x24 si 12/48 (foc continuu).
Cum vor fi pontati/remunerati cei care lucreaza in ture in situatia in care tura lor cade intr-o zi de sarbatoare legala/religioasa ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 17:02, 22 Aprilie 2010
Depinde de numarul de ore total cumulat in decursul lunii respective ...
cu spor de 100%
orele lunii nu sunt depasite ... ideea este ca tura a trei angajati cade in una dintre zilele de sarbatoare ... unul prinde ziua de sarbatoare de la ora 00:00 la ora 07:00, al doilea de la 07:00 la ora 19:00, iar ultimul de la ora 19:00 la ora 24:00 ...
Avand in vedere ca ziua de lucru incepe la ora 7 primul angajat nu "prinde" ziua de sarbatoare, al doilea are lucrate 12 ore (de la 7 la 19) si al treilea tot 12 ore (de la 19 la 7 dimineata). Pentru aceste ore se plateste sporul aferent de 100% sau se da zi libera. (art 137 (2) din Codul Muncii)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, pentru personal de paza in ture de 12 ore de zi , ... savcon savcon Buna ziua, pentru personal de paza in ture de 12 ore de zi , 12 ore de noapte, urmate de 2 zile libere , repartizarea programului de lucru fiind intre ora ... (vezi toată discuția)
Tura de noapte si sarbatoare legala smeagull smeagull Buna ziua, In firma mea se lucreaza in ture si la foc continuu. Unii salariati (cu acordul lor si cu sporuri salariale), vor lucra in noaptea de ... (vezi toată discuția)
Calcularea orelor de sambata si duminica yzabelabeta yzabelabeta Buna ziua. va rog sa ma lamuriti cum se calculeaza orele lucrate sambata si duminica ? se lucreaza la tura de 12/24. 1. in cazul in care tura incepe vineri ... (vezi toată discuția)