avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea taxa de 3% la masa partajabila
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

taxa de 3% la masa partajabila

Buna ziua,

Am o intrebare. Am vazut astazi ca s-a initiat un proiect in senat referitor la reducerea taxelor judiciare pentru persoanele cu venituri mici, iar in cazul partajului taxa va avea un cuantum fix de 190 RON.
Nu imi este clar din text : taxa de 190 RON ar fi valabila pentru toate cazurile sau doar pentru cei cu venituri mici ?
Intreb pentru ca nu am venituri mici si sunt in situatia de a face un partaj si tinand cont ca taxa de 3% mi se pare foarte mare, as prefera sa astept daca proiectul ar trece
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:05, 20 Aprilie 2010
Buna ziua,

sfatul meu este sa nu cititi proiecte de lege; este o pierdere de vreme; asteptati sa vedeti forma finala si intrata in vigoare;

NUMAI ATUNCI veti sti continutul legii.

Avocat Boncu
conform proiectului de lege, persoanele cu venituri sub 1000 ron vor beneficia de scutirea cu 20% a taxei de timbru .
in ceea ce priveste tx. de tb pt. partaj aceasta va avea un cuantum fix, respectiv 190 ron . ( taxa valabila pt. toata lumea ) .

ramane de vazut daca acest proiect va fi aprobat sau nu /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de repunere pe rol proces de partaj Lylyca Lylyca In cazul unui proces de partaj inceput in 2005 in care sunt parata, nu stiu daca reclamantul a platit sau nu, taxa de timbru in functie de valoarea masei ... (vezi toată discuția)
Succesiune tata luisa.ignat luisa.ignat cum sa procedez cu costuri mai mici? prin notar sau prin judecatorie? mama a deschis un proces acum suspendat crezand ca asa o sa avem mai putine costuri, dar ... (vezi toată discuția)
Solutionarea unei successiuni in instanta - taxa foarte mare sitea_err sitea_err Ce solutii exista pentru rezolvarea unei successiuni in instanta intrucat una dintre parti nu doreste, sub nicio forma, rezolvarea la notar, (disputa fiind un ... (vezi toată discuția)