avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... plata impozit forfetar si calcul penalitati
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

plata impozit forfetar si calcul penalitati

buna ziua
vreau sa merg maine la administratia financiara sa platesc celebrul impozit minim pentru o firma dizolvata juduciar si cu cifra de afaceri 0
am de plata pentru anul 2009 suma de 1467 lei
cum se calculeaza penalitatile?se ia intreaga suma si se inmulteste cu 0.1%x cu nr de zile?
sau
367x0.1%x260=
550x0.1%x180=
550x0.1%x88=

prima zi de intarziere este considerata ziua scadentei sau ziua imediat urmatoare
Nu de alta dar daca tot dau niste bani aiurea macar sa dau cum trebuie
Multumesc


Cel mai recent răspuns: alinuta_p , utilizator 13:03, 7 Iunie 2010
Un nou sistem de majorari si penalitati de intarziere la plata obligatiilor fiscale a fost adoptat ieri prin aprobarea proiectului de modificare a Codului de procedura fiscala de catre Guvern.

"Prima veste buna este ca se reduce nivelul de majorare de la 0,1% la 0,05% pe zi", a declarat ieri ministrul finantelor Sebastian Vladescu dupa sedinta de guvern.

Dar pe langa aceasta dobanda pe zi de intarziere, contribuabilii care au intarziat cu plata datoriei la stat intre 30 si 90 de zile vor mai plati 5% din valoarea datoriei, iar cei care au intarziat mai mult de 90 de zile cu plata restantelor la bugetul statului platesc 15% din datorie.

Astfel, pentru contribuabilii care intarzie pana in 30 de zile cu plata datoriilor la stat, noul sistem este mai avantajos, dar pentru cei care intarzie mai mult, povara va fi mai mare.

"Deci, ar fi ideea unei dobanzi care sa fie corelata - ceva mai mare decat dobanda pietei - dar sa fie corelata cu dobanzile din sectorul bancar", a spus Vladescu.

Daca un contribuabil are o datorie fiscala (...)

Sursa Zf.ro 22/04/2010
Eu am gasit in Codului de procedura fiscala (oug 46/2009 si oug 39/2010) ca nu ar trebui sa vi se mai calculeze penalizari. Chiar sint curioasa daca v-au cerut penalizari la fisc.


"ARTICOLUL 122-2
Dobânzi şi penalităţi de întârziere în cazul contribuabililor pentru
care s-a pronunţat o hotărâre de dizolvare

(1) Pentru creanţele fiscale născute anterior sau ulterior datei înregistrării hotărârii de dizolvare a contribuabilului la registrul comerţului, începând cu această dată nu se mai datorează şi nu se calculează dobânzi şi penalităţi de întârziere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 39/2010 articolul 122-2 dobânzi ºi penalitãþi de întârziere în cazul contribuabililor pentru care s-a pronunþat o hotãrâre de dizolvare (radiere) dudutz dudutz Buna-ziua, Am o intrebare legata de obligatiile fiscale ale unui PFA la norma de venit dupa radiere. Este valabil OUG 39/2010 ? : “ARTICOLUL 122^2 ... (vezi toată discuția)
Penalitati cass radu1838 radu1838 Buna ziua. Sunt fost PFA si am primit recent o notificare de la CASS pentru achitarea obligatiilor restante 2005-2009. As dori sa stiu la cat se ridica ... (vezi toată discuția)
Calcul dobanzi si penalizari contributii la buget ciobanc ciobanc am studiat normele de calcul a dobanzilor si penalizarilor de intarziere la plata cpntributiilor la bugetul de stat,dar calculele mele nu sunt conforme cu fisa ... (vezi toată discuția)