avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

intreprindere individuala

Daca am o i.i cu norma de venit unde am inteles ca nu este obligatorie contabilitatea mai este necesar pe linga acel registru de incasari si plati si registru inventar ?
Cel mai recent răspuns: contabil20 , utilizator 09:58, 30 Aprilie 2010
da trebuie sa aveti registru jurnal si registru inventar.
Mentionez ca am o intreprindere individuala neplatitoare de tva cu norma de venit si mi sa spus ca doar acest jurnal de incasari si plati este necesar
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
neculaiemilian, utilizator
Daca sunteti impozitat pe norma de venit NU aveti nevoie de registrul juranl de incasari si plati. Acesta serveste la calculul impozitului pe venit si este inutil in cazul dvs. deoarece platiti impozit in functie de norma de venit.
Trebuie sa tineti:
Registrul inventar (se completeaza anual)
Jurnale de vanzari si de cumparari, chiar daca nu sunteti platitor. In acest fel aveti si evidenta veniturilor care stau la baza calcularii cifrei de afaceri si veti sti cand depasiti plafonul de 35000 de euro. De la depasirea acelui plafon va veti inregistra ca platitor de tva. Termenul este 10 zile din luna urmatoare.
Daca sunteti neplatitor si depasiti cifra de afaceri de 10.000 de euro, veti completa anual declaratia 392.

Daca mai e ceva, poate completeaza colegii mei.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente contabile pt. i.i. cu norma de venit ginan ginan ce documente contabile ar trebui sa prezint unui control al garzii financiaredaca sunt I.I. cu norma de venit ( in afara de registru specisal la casa de ... (vezi toată discuția)
Pfa-392 danabobo danabobo Buna,un pfa care are ca domeniu de activitate transport taxi,nu este platitor de tva,trebuie sa depuna decl.392 pt anul 2010 conform noilor modificari? Si daca ... (vezi toată discuția)
Registre la pfa norma fixa sub_bass2002 sub_bass2002 Daca am un pfa cu norma fixa trebuie sa conduc registru incasari si plati, sau nu trebuie nimic daca impozitul este fix? (vezi toată discuția)