avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit contract de comodat pentru decontarea cheltuielilor PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

contract de comodat pentru decontarea cheltuielilor PFA

Buna ziua,

Sunt traducator autorizat PFA si as vrea sa stiu daca Contractul de Comodat intre mine si proprietarul sediului meu de PFA (tatal meu) trebuie incheiat la notar si daca se poate incheia cu o data anterioara (mai exact, ian 2009) deoarece as vrea sa pot deconta cheltuielile care tin de sediu in contabilitatea pe 2009.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 18:56, 3 Martie 2011
contractul de comodat nu trebuie autentificat .
Din suprafata totala a spatiului de care dispuneti , alocati o cota parte pentru activitatea pfa iar cheltuielile se vor deconta propotional cu cota alocata.

Buna ziua,

Tot in legatura cu cheltuielile pe PFA in cazul unui contract de comodat. Daca vreau sa deduc abonamentul la internet care este pe numele mamei mele, este posibil sa fac asta in baza contractului de comodat, sau este necesar ca abonamentul sa fie pe pfa?

Va multumesc anticipat!
Da, este posibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa ma angajez la propriul pfa? Ayana1 Ayana1 Buna ziua, Sunt PFA (traducator) si as dori sa stiu daca pot sa ma angajez cu contract la mine. Suna bizar, insa as vrea sa stiu daca exista aceasta ... (vezi toată discuția)
Pfa Thanis Thanis Ce cheltuieli cu utilitatile pentru sediu ( telefon, curent electric, intretinere ) se pot deduce din profitul realizat ca PFA? (vezi toată discuția)
Pfa-deduceri de impozit Mircea Cristian Mircea Cristian Nu m-am lamurit ce deduceri din impozit pot face!!! 1.Cit,partial,din facturile de lumina,gaz,apa,telefon: a)e functie de cota de suprafata pe care o ocup cu ... (vezi toată discuția)