avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

am incheiat colaborarea cu o firma in urma semnarii demisiei dar acestia nu vor sa mio dea pe motiv ca au niste creante derecuperat de la mine..tin sa mentionez ca ultimul salariu nu lam ridicat si nici banii pe concediu aferent perioadei care am lucrato....ash vrea sa stiu cum pot sa imi iau cartea de munca de la ei sau cum pot afla daca nu cumva au trimiso la ITM..mentionez ca nu vor sa imi dea nici o explicatie pana nu le achit acea creanta dar ei neluand in calcul shi salariul meu....un sfat va rog daca se poate....10x
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:44, 28 Aprilie 2010
In momentul in care o persoana isi inceteaza activitatea, patronul este obligat sa-i inapoieze carnetul de munca completat la zi si nu are nici un drept sa refuze sa elibereze acest act.
In cazul unui refuz, se poate sesiza in scris aceasta situatie Inspectoratului
Teritorial de Munca sau instantei judecatoresti competente din zona in care angajatorul isi are sediul.
Nu au dreptul sa va opreasca carnetul de munca.
Din momentul incetarii contractului trebuie sa duca la ITM , decizia de incetare pentru inregistrare si carnetul de munca pentru inchidere.
Puteti merge la ITM sa vedeti daca este carnetul de munca acolo si sa-l ridicati. Carnetul se ridica personal sau cu imputernicire de la societate.
Uitati-va pe contractul dvs de munca si vedeti a cui este parafa de la ITM si mergeti la inspectorul respectiv pentru carnet.
ginutz_a a scris:

..................
Uitati-va pe contractul dvs de munca si vedeti a cui este parafa de la ITM si mergeti la inspectorul respectiv pentru carnet.



Si daca firma nu este la acel inspector ? ...va cauta ceva timp pana va descoperi la ce inspector este arondat angajatorul

Cel mai bine sa mergeti la ITM la inspectorul la care este arondata societatea si vedeti daca carnetul dvs de munca se afla in custodia lui si solicitati eliberarea lui, daca exista la ITM.
La ITM exista o persoana care da informatii. se gaseste in sala unde se inregistreaza actele, la calculatorul central si va afla de acolo la ce inspector este societatea arondata.
nu m-i sa dat nici o copie macar dupa contractul de munca si cei de la departamentul de resurse umane nu vor sa imi dea nici cea mai mica informatie..multumesc

Alte discuții în legătură

M-am angajat in alta parte si nu stiu nimic de cartea de munca maruska maruska desi nu mai lucrez de 2 luni nu am primit nici un raspuns in legatura cu cartea de munca.nu am putut lua legatura cu reprezentatul firmei,nu mi se raspunde la ... (vezi toată discuția)
Carte de munca eujad eujad stiti cumva cat costa o carte de munca? (vezi toată discuția)
Carte de munca MilitaruMelisa MilitaruMelisa Buna ziua am fost angajata printr-o firma de recutare din brasov timp de 3 luni de zile( 4 noiembrie 2010-10 februarie 2011) si inca nu mi-am primit cartea de ... (vezi toată discuția)