avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa divortez dar sotul meu nu este de acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa divortez dar sotul meu nu este de acord

buna ziua am 46 de ani si 27 de ani de cand ne-am casatorit. avem doua fete de 23 si respectiv 26 de ani care nu mai locuiesc cu noi. sunt doi ani de cand nu ma mai inteleg cu sotul meu: nimic nu-i mai place, nici mancarea, nici cum ma imbrac ..... imi face viata un calvar. am hotarat sa divortez dar el nu este de acord. ma ameninta ca se sinucide (are probleme de sanatate - este cu tratament pentru o depresie). ce pot face pentru ca am inteles ca procedura este destul de complicata in cazul in care unul din soti nu este de acord cu divortul. pot pleca sa locuiesc in casa parintilor mei?
astept un sfat, multumesc
Cel mai recent răspuns: valentinabr , utilizator 11:11, 28 Aprilie 2010
puteti pleca unde doriti si cand doriti. daca nu e dansul de acord, dureaza mai mult un pic, dar nu inseamna ca e complicat. daca ar fi fost de acord , puteati divorta de la primul termen
Daca veti putea face dovada existentei unor motive temeinice datorita carora relatiile dvs. de cuplu s-au deteriorat grav, nu vor fi probleme, veti obtine divortul. asadara, puteti decide in privinta viitorului dvs. si nu exista lege care sa va oblige sa ramaneti langa un sot cu care n u mnai aveti legaturi afective . Chiar si boala de care sufera, ar fi un motiv pe care il puteti invoca. Discutati si cu fetele dvs. si povestiti-le despre ceea ce vi se intampla, sa nu va treziti ca ele va vor acuza ca il parasiti pe tatal lor , desi acesta se confrunta cu probleme de sanatate.
Despartenia este de doua feluri:in fapt si-n drept.
In fapt, este atunci cand sotii nu se mai inteleg si nu mai locuiesc impreuna, nu-si mai fac menajul in comun, etc., iar in drept cand desfacerea casatoriei este obtinuta pe cale judecatoreasca prin divort.
Pentru a nu mai umbla pe caile judecatilor, si daca dv. considerati ca relatiile de casatorie sunt grav si iremediabil vatamate, puteti proceda la despartenia in fapt pentru o perioada, apoi poate va mai razganditi.
Puteti divorta si daca sotul nu este de acord, atata timp cat puteti aduce argumente care sa ateste deteriorarea relatiei, numeroasele neintelegeri si lipsa de afectiune...e adevarat ca in aceasta situatie procesul va dura mai mult. In ce priveste fetele, acestea sunt majore, deci nu sunt discutii suplimentare; insa trebuie sa stiti ca puteti solicita si partajul, ori impreuna cu divortul, ori separat!

avocat Radu Stan
Ultima modificare: Miercuri, 28 Aprilie 2010
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
multumesc mult pentru raspuns. fetele stiu situatia si nu ma acuza pentru ceea ce am de gand sa fac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort asyl asyl Buna ziua, Sunt casatorit de 17 ani,am doi copii minori.Neintelegerile sunt tot mai dese,copii sufera si de aceea vreau sa divortez.Nu sunt ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul sotului veraoana26 veraoana26 Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea: casatoriti de 4 ani, un copil de 3 luni. Nu avem bunuri luate in comun, eu domicilez in casa lui, luata dinainte de ... (vezi toată discuția)
Cum divortez stefania galati stefania galati Sunt casatorita de o luna de zile cun un cetatean de origine turca si din cauza neincrederei vreu sa divortez impreuna nu am avut niciodata un domiciliu comun ... (vezi toată discuția)