avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cum sa fac o notificare catre firma de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cum sa fac o notificare catre firma de recuperare

Am avut un credit luat de la o banca , care a vandut - cesionat creditul unei firme de recuperare. Firma respectiva ma someaza sa platesc toata suma ( spun ca a devenit exigibil anticipat, contul) si asta cat mai repede pentru ca imi adauga zilnic penalitati la toata suma, nu numai la ratele restante, ceea ce face ca suma sa creasca fantastic.
Cand am luat creditul aveam 2 servicii, intre timp am ramas fara un serviciu, iar in prezent sunt in concediu de maternitate si de asemena nici nu am vre-un bun pe numele meu care sa poat fi valorificat.
Cum pot sa cad la pace cu firma respectiva, adica cum ar trebui sa sune o notificare catre ei, prin care sa cer sa imi accepte sa platesc ratele in concordanta cu veniturile mele actuale si sa nu mai puna penalitatile acelea imense la toata suma ( o sa ma trezesc in 2 ani ca se tripleaza suma !) ?
Precizez ca in contractul de credit se specifica ca aceste ar putea deveni exigibil, dar nu spune nicaieri ca s-ar calcula vre-o penalitate pentru el sau cum se calculeaza aceste penalitati.
De asemenea, singura "dovada" ca acest credit este cumparat deei este doar o notificare de la ei prin care imi cere sa platesc toata suma. Pot sa le cer copie dupa contractul de cesiune, suma pe care au preluat-o de la banca ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Emil Lasconi , Consilier juridic 16:54, 29 Aprilie 2010
Ar fi trebuit sa va fie notificata cesiunea de creanta pentru a va fi opozabila . Penalitatile care pot sa curga sunt doar cele care au fost prevazute in contractul pe care l-ati semnat, in nicun caz altele. Luati legatura cu un avocat sa va studieze contractul si documentul primit de la societatea de recuperari. Fara studiul acestor documente este destul de periculos sa urmati un sfat primit on line, pe baza unor descrieri sumare.
Va doresc succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot da banca in judecata? danhof danhof Buna ziua, Nu stiu daca problema mea se incadreaza la acest capitol,dar nu am stiut sa o incadrez in alta parte. Am luat un credit de la o banca in 2005, ... (vezi toată discuția)
Notificare cesiune de creanta/credit mirelutza_miry mirelutza_miry Buna ziua . Am si eu o problema cu o Notificare primita in urma cu aproape o luna care spune cam asa ,,SC 1 SRL, persoana juridica romana ...cu sediul in ... (vezi toată discuția)
Banca cesioneaza creditul catre recuperatori cris_deo cris_deo buna seara. in iunie 2008 luat un credit de nevoi personale de la o banca in val de aprox. 20 000 ron pe o perioada de 10 ani, am achitat rate din acest credit ... (vezi toată discuția)