avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... condamnare cu suspendare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

condamnare cu suspendare

am fost condamnat si as vrea sa stiu sigur cand pot sa redobandesc permisul? dupa un an sau cand se termina perioada de condamnare.#-o
Cel mai recent răspuns: ncalin , utilizator 20:18, 8 Iunie 2010
(1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin. (1) si la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz, daca a intervenit una din situatiile urmatoare:
a) au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii penale sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca;
b) a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupatia de conducator de autovehicule, prevazuta la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocata.
(2) Persoana careia i-a fost anulat permisul de conducere, inainte de intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, ca urmare a savarsirii, intr-un interval de 6 luni de la restituirea permisului de conducere, a unei fapte care atragea suspendarea exercitarii dreptului de a conduce, se poate prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, fara a fi necesara trecerea vreunui termen de la data aplicarii masurii administrative.
(3) Pentru prezentarea la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, persoana aflata intr-una din situatiile prevazute la alin.(1) si (2) trebuie sa faca dovada ca:
a) este apta din punct de vedere medical;
b) nu a fost condamnata prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru una dintre infractiunile prevazute la art.24 alin.(6), cu exceptia cazurilor in care a intervenit una din situatiile prevazute la alin.(1).

deci trebuie sa mai stau inca un an chiar daca stau de doi ani cu mentiunea ca am fost condamnat cu suspendare#-o
Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2010
ncalin, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
am primit acas hotararea definitiva si nu se specifica in ea ca mi sa anulat permisul Sau se anuleaza prin acea condamnare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere mada1983 mada1983 mi-a fost anulat permisul de conducere pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice.......redobandire?!#-o (vezi toată discuția)
Permis de conducere anulat sisupoe sisupoe salut !cind pot sa dau examen\"cu sau fara scoala din cite intrebari va multumesc (vezi toată discuția)
Redobandire permis kacio kacio Am un prieten , a avut un accident rutier cu o victima si a primit o sentinta de 2 ani cu suspendare (martie 2012).Cand poate el sa-si reprimeasca ... (vezi toată discuția)