avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... salariati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

salariati

Va rog frumos sa ma lamuriti cu urmatoarea problema:
In conditiile actuale Asoc. de Proprietari pot incheia legal cu numai contracte de munca conform Codului Muncii cu pers fizice ? (Ex: ingrijitor igienizare, administrator, cenzor). Nu ma refer la persoane fizice autorizate.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters62736 , utilizator 10:51, 2 Mai 2010
Da, asociatiile de proprietari pot avea calitatea de angajatori si pot intocmi contracte individuale de munca, pe care le inregistreaza la ITM.
Posturile pe care le infiinteaza o asociatie sunt aprobate in Adunarea generala, iar CIM-urilr sunt semnate de presedinte.
martzo a scris:


Asoc. de Proprietari pot incheia legal cu numai contracte de munca conform Codului Muncii cu pers fizice ?

Asociatiile de proprietari pot incheia, cu persoane fizice, contracte individuale de munca (CIM), conventii civile, contracte de prestari servicii, contracte de mandat. Acestea se incheie de catre comitetul executiv reprezentat de presedinte in functie de relatia cu fiecare: daca sunt membri ai asociatiei sau din afara asociatiei, daca sunt alesi in adunarea generala...
pentru presedinte si cenzorul ales din rindul membrilor asociatiei se intocmeste contract de mandat, acestia fiind alesi de asociatie pentru un mandat, nu pe durata nedeterminata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract civil ilegal pentru angajatii asociatiilor de proprietari? Crina70 Crina70 Buna ziua! Este adevarat ca potrivit noului Cod al muncii nu se mai pot face angajari cu contract civil in Aosociatii de proprietari ?#- (vezi toată discuția)
Venituri asimilate salariilor courvoisier courvoisier Sunt considerate sumele platite la asociatiile de proprietari persoanelor fizice (nu PFA) venituri asiomilate salariilor? Ce declaratii se depun, ce impozite, ... (vezi toată discuția)
Denumire contract intre cenzor si asociatie de locatari sebilicka sebilicka Ce tip de contract se incheie intre cenzor si asociatie de locatari incepand cu data de 01.2013, model de contract si actul care inceteaza raporturile intre ... (vezi toată discuția)