avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nu vreau sa divortez ... Ajutati-ma
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nu vreau sa divortez ... Ajutati-ma

Nu vreau sa divortez ,, va rog ajutati-ma . Pe scurt: in ultima perioada ne amers mar rau cu banii adica sa simtit criza asta ..sotia mea in fiecare dupa amiaza a inceput sa merga la mama sa vizioneze un serilal ...Cred ca acolo sunt si discutii de ..aa cum va mere ..de ce iara vi se termina banii .. e sa vezii si tot asa ..........asta tind sa cred . Tot in ultima perioada sotia sa schimbat radical a inceput sa devina mai impulsiva ,autoritara ,, si agresiva .. chestie care ma socat .. dar am trecut peste ea ..pana la un moment dat in tro sera ca vai mama a spus ca nu stiu ce ca nu stiu cum pe un ton mai ridicat si atunci iam spus la nervi sa plece la ai ei daca tot atata... mama.. tata. Zis si facut doua zi cand am venit de la munca hopa bagajele facute si plecase .. am sunato dar mia spus ca nu mai are ce sa discute .. si maicasa imi inchide telefonul in nas non stop .Acuma am citatia prein cara se ma prezint la divort .. dar unu nu sunt de acord cu asta si cred ca si ea nu este de acord este o parte mare parintii ei la mijloc ..
Cum pot cere judecatorului s-a o trimita sau pe amandoi la o consiliere familiara sau un cabinet psihologic ceva de genul asta nici nu stiu sa consult un avocat ce tip de avocat ???
Si ne potrivim perfect ..

Cel mai recent răspuns: adibulbi , utilizator 18:32, 7 Mai 2010
Da, trebuie sa consultati un avocat!
Aveti dreptul sa nu fiti de acord cu divortul.
Puteti cere instantei sa mergeti la un mediator.
Conform art. 38 C.fam, instanţa judecătorească nu poate desface căsătoria prin divorţ decât atunci când, datorită unor motive temeinice, raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă.
Dacanu aveti nici o vină în desfacerea căsătoriei, ci vina exclusivă aparţine reclamantei, instanţa va respinge acţiunea reclamantei, întrucât aceasta este singura vinovata de deteriorarea relaţiilor de căsătorie.
Discutati cu sotia si lamuriti-va probeleme acasa.
Buna seara,
Stiti cum e: dragostea trebuie sa vina din amble parti.
Ati fost sfatuit bine cu privire la consilierea de familie. Mergeti la un psiholog, incercati sa o convingeti pe sotie.
Analizati-va comportamentul si fiti ingaduitor si cu dumneavoastra si cu sotia. Incercati sa o contactati la locul ei de munca sau oriunde se afla doar ea, aici nu au ce cauta terte persoane. Lamuriti temerile si neintelesurile ei. Intrebati-o ce a determinat-o sa ia o astfel de decizie.Sunt lucruri pe care si dumneavoastra le-ati scapat de sub cotrol. Poate i s-a parut ca nu ii mai acordati suficienta atentie. Sunt multe aspecte ce trebuiesc lamurite (un psiholog chiar va poate fi de un real folos) dar, in principal, trebuie sa o puteti contacta - sa faceti acest lucru cu calm chiar daca va este greu. Trebuie sa recunoasteti ca si dumneavoastra ati gresit cu trimiterea sotiei la parinti - trebuie sa-i explicati ca ati spus la nervi asta si nu ca va si doriti acest lucru.
Mult succes!
Cu stima,
Mihaela Popa
Ultima modificare: Miercuri, 5 Mai 2010
ContSters98240, utilizator
intreb si eu oare nu de la serial aveti probleme ? incercati si intrebati si dvs cam ce s-a petrecut in unul din episoade , sigur a fost la mama daca asa o schimbare brusca ? eu numai am intrebat ?
puteti incerca si cu psihologul , avocatul dar parca mai usor ar fi sa va faceti si dvs cinefil , sa saturat si saraca femeie de vazut filme singura sau ma rog cu mama
Noi am invatat ca regula este casatoria, iar divortul, exceptia, insa din pacate in zilele noastre oamenii merg la divort ca la hipermarket ;)
Prin urmare si jurisprudenta din domeniu a "evoluat" odata cu "necesitatile oamenilor, respectiv nimeni nu poate fi obligat a ramane in casatorie daca nu mai doreste acest lucru. Prin urmare, daca sotia dvs. prin cererea de chemare in judecata a expus motive temeinice, facand dovada ca au afectat grav si iremediabil relatiile matrimoniale, din pacate nu va puteti opune. Cel mult, puteti ajunge la un acord si sa solicitati impreuna desfacerea casatoriei prin acord
Cele mai fructuoase discutii ar fi cu sotia, nu cu psihologul si nici nu avocatul pentru ca ei nu va rezolva problemele din casnicie, ci va pot spune eventual cum sa mergeti mai departe ;)
Intreb numai daca instanta de judecata poate propune vizita obligatoria la un psiholog si un mediator familiar ,.singur cu sotia .Legatura cu sotia mea incerc s-o iau dar intampin numai probleme din cauza parintilor , iau schimbat pana si nr de mobil iar pe fix nui dau voie sa vorbeasca , nu am intalnit asemenea oameni .am gresit si iau cand iam spus sa se duca la ei , dar acuma vreau sami indrept gresala , pana si cerea de divort e scrisa de altcineva nu de ea . #-o
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2010
adibulbi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Răzgândire divorț la notar Danibinceanu Danibinceanu Buna ziua cine poate sami spuna si mie daca nam cazut de acord asupra div la notar ce se antanpla daca nu semnez (vezi toată discuția)
Pretul unui divort mai complex niculinu niculinu Buna dimineata, Pentru situatia de mai jos, cam cat ar costa un avocat? Sotia a parasit domiciliul conjugal, lasandu-mi in urma un bilet, si o citatie pt ... (vezi toată discuția)
Eventual divort ContSters406210 ContSters406210 Cu sotia mea suntem impreuna de 10 ani si de 6 ani casatoriti. In urma casatoriei a urmat un copil (fetita) acuma avand varsta de 5ani si cateva luni. De cand ... (vezi toată discuția)