avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort culpa comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort culpa comuna

buna seara.eu si sotul meu dorim sa divortam desi suntem de 5 ani inpreuna,suntem casatoriti legal doar de 2 ani si avem un copil de 5 ani.amandoi suntem de acord sa divortam de comun acord,el e deacord ca eu sa ii port numele in continuare iar copilul sa ramna la mine,de partaj nu poate fi vorba pt ca avem dor o masina care e pe numele lui si eu nu vreau nici o masina.aveti idee cat ar dura acest tip de divort?
a si ar mai fi ceva eu am facut 2 credite de nevoi personale pe numele meu la care el nu este nici girant nici codebitor se inpart si acestea 2 obligatoriu sau daca eu spun ca doresc sa le platesc eu incontinuare imi revin mie fara ca el sa aibe vreo obligatie in ceeea ce priveste plata ratelor in cazul in care raman cu restante?
in cazul acesta putem divorta repede invocand culpa comuna ?

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: aurelianx , utilizator 00:06, 7 Mai 2010
Culpa comuna!
Daca cei de la Autoritate tutelara va intocmesc ancheta sociala pana la primul termen de judecata ,puteti divorta la primul termen de judecata.
Audiati un martor comun.
In cel mai nefericit caz 2 termene!
in privinta creditelor, ele raman ale dvs, nu trebuie sa spuneti in instanta de ele.
daca doriti sa contribuie si sotul, se deschide actiune de partaj, la care banca va fi citata, intrucat trebuie sa fie si ea de acord cu ce hotarati dvs, sau instanta
in privinta duratei, oricum prindeti toamna, daca nu ati depus cererea inca. nu cred ca divortati de la primul termen, posibil la al doilea.
Nu va fi chiar asa derapid precum pare! Daca in privinta motivelor de divort o rezolvati mai simplu prin audierea chiar si doar a unui martor acceptat de ambele parti, in privinta minorului va trebui sa faceti probe, instanta trebie sa urmareasca interesul minorului si ca este incredintat celui care asigura cele mai bune conditii (nu numai materiale!). Este foarte posibil ca pe langa proba testimoniala (martori) sa dispuna si ancheta sociala. Copilul nu este un bun care se atribuie prin tranzactie!
Apoi, mai urmeaza si vacanta judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cristianx004 cristianx004 as dori sa divortez in conditii rapide ...partile sunt total de acord ....avem un copil care va ramane la sotie.....care sunt caile legale? (vezi toată discuția)
Divort rapid posibil? dorin_bi dorin_bi Buna ziua Pe scurt situatia este urmatoarea: - reclamanta doreste divortul din culpa comuna, incredintarea minorului, pastrarea numelui si 50% din ... (vezi toată discuția)