avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... externalizare audit intern
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

externalizare audit intern

in conditiile cin se pune tot mai mult reducerea de personal si reducerea chelt.cu salarii de ce nu vrea min.de finante sa permita externalizarea activitatii de audit la institutii publice:(
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 15:58, 11 Mai 2010
Si bine face Ministerul Finantelor! Auditorii trebuie sa cunoasca foarte bine legislatia pe care o aplica cei pe care ii controleaza, nu legislatia in general.

Poate fi externalizat serviciul administrativ, serviciul de paza (acolo unde exista), dar nu serviciul de audit, a carui activitate se desfasoara in baza unei legislatii specifice.
harnagea eridenta a scris:

in conditiile cin se pune tot mai mult reducerea de personal si reducerea chelt.cu salarii de ce nu vrea min.de finante sa permita externalizarea activitatii de audit la institutii publice:(

Puteti sa imi specificati pe ce baza nu se poate externaliza acest serviciu?
Auditorii sunt autorizati tocmai de catre acest minister.
Noi avem auditor extern si nu am intampinat probleme.
Buna ziua :) Spicuiesc din cadrul legal privind competentza privind auditul intern si controlul intern:

HG 362 / 2000 privind organizarea inspectiilor pentru audit intern şi stabilirea atribuţiilor generale pentru efectuarea acestora
ART. 1
Inspectiile pentru audit intern constituie un atribut exclusiv al Ministerului Finanţelor.


OG 119 / 1999 privind controlul intern şi controlul financiar preventiv
ART. 9
(5) Controlul financiar preventiv propriu se exercita, prin viza, de persoane din cadrul compartimentelor de specialitate, desemnate în acest sens de către conducătorul entităţii publice. Actul de numire va cuprinde şi limitele de competenta în exercitarea controlului financiar preventiv propriu.
ART. 12
Organizarea controlului financiar preventiv delegat
(1) Controlul financiar preventiv delegat se organizează şi se exercita de către Ministerul Finanţelor Publice prin controlori delegaţi.
(2) Ministrul finanţelor publice numeşte, pentru fiecare instituţie publica în care se exercita funcţia de ordonator principal de credite al bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale de stat sau al bugetului oricărui fond special, unul sau mai mulţi controlori delegaţi, în funcţie de volumul şi de complexitatea activităţii instituţiei publice respective.
ART. 15
Funcţia de controlor delegat
(1) Controlorul delegat este funcţionar public, angajat al Ministerului Finanţelor Publice.
merci mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect: refuz de viza cfp str8 str8 Subiect: Refuz de viza cfp Buna ziua. Daca am facut un refuz de viza cfp, in cat timp ordonatorul de credite, dpdv legal trebuie sa-si asume operatiunea pe ... (vezi toată discuția)
Control financiar preventiv delegat danasavin danasavin există o reglementare legala a MFP care stabileşte plafonul financiar al unei autorităţi publice (ordonator secundar de credite), unde este necesară viza ... (vezi toată discuția)
Controlul financiar preventiv propriu rambela rambela Intr-o societate comerciala cu capital de stat CFPP il face directorul economic.Vreau sa stiu daca este sau nu incompatibil si temeiul legal . (vezi toată discuția)