avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... depunere dosar pentru indemnizatie de crestere a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

depunere dosar pentru indemnizatie de crestere a copilului

Buna ziua. Ma numesc Linda si in noiembrie 2009 am nascut o fetita. Am facut cerere de suspendare a contractului de munca pentru a putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului, incepand cu 01 ianuarie 2010. Deoarece unul dintre angajatori nu mi-a trimis adeverinta la timp, nu am putut depune dosarul in termen de 60 de zile, asa cum au spus cei de la primarie. Se mai poate face ceva ca sa pot beneficia totusi de indemnizatie, macar pe perioada ramasa pana la implinirea a 2 ani?
Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Elena Savciuc , Consultant resurse umane 09:27, 16 Mai 2010
Indemnizatia pentru cresterea copilului se cuvine si se plateste incepind cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul si indemnizatia de maternitate (minim 42 zile calendaristice de la data nasterii copilului), daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data. Daca ati depasit termenul de 60 de zile lucratoare de la data incetarii concediului de maternitate, se ia in calcul data depunerii cererii.

Ca baza legala aveti art.10 din OUG nr.148/2005.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate lua cei 85% indemnizatie de crestere a copilului? cosmi24 cosmi24 buna ziua... Va rog sa ma ajutati... Eu nu mai lucrez si nu pot beneficia de concediul de crestere a copilului si implicit de indemnizatia de crestere a ... (vezi toată discuția)
Interpretare 42 de zile cic Mr. Brightside Mr. Brightside Bun gasit! Doresc sa-mi iau concediul de crestere a copilului in calitate de viitor tata. M-am interesat astazi la Primarie, si nu prea m-am lamurit cu ... (vezi toată discuția)
Stimulent crestere copil gety73 gety73 Sunt mama unei fetite de 2 ani, nascuta la 20 ianuarie 2008. La 1 iunie 2008 am fost nevoita sa-mi reiau serviciul.Nu am beneficiat nici macar o zi de ... (vezi toată discuția)