avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate

Buna ziua. Ce documente sta la baza procesului verbal de punere in posesie al Comisiei locale de fond funciar?
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2010
lordionis, utilizator
Cel mai recent răspuns: silvia p , utilizator 22:17, 11 Mai 2010
Procesul verbal de punere in posesie este intocmit de catre un executor judecatoresc la care trebuie sa apelati. Va trebui sa depuneti titlul executoriu si sa achitati taxa solicitata de executor.Mai departe e treaba lui.
Succes.
av. M.Hornea
:)):))Nu zau???
Stimata d-na avocat, cititi, va rog, HG 890/2005 - regulamentul de organizare si functionare a comisiilor pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor in vederea aplicarii legii 247/2005 si veti afla ca procesul verbal de punere in posesie este intocmit de catre comisia locala de fond funciar, in prezenta persoanei indreptatite la reconstituirea dreptului de proprietate, cu ocazia punerii efective in posesie (delimitarea in teren, pe planul parcelar, a suprafetei retrocedate, cu identificarea tarlalei, parcelei/solei si vecinilor).
Ontopic: la baza procesului verbal de punere in posesie stau Anexa la legea 18/1991, 1/2000 sau 247/2005 in care se afla evidentiat numele persoanei indreptatite si suprafata ce urmeaza a fi retrocedata, planul parcelar, adeverinta eliberata de comisia locala de fond funciar privind reconstituirea dreptului de proprietate, valabila pana la emiterea TP.
Procesul verbal de punere in posesie sta la baza emiterii titlului de proprietate de catre Comisia judeteana de fond funciar, impreuna cu OCPI...
Multumesc pt. raspuns. =D>
Buna seara.Corect ce spune dna.Kyandra.Apropo atunci cind se pace Procesul Verbal de punere in posesie+schita terenului [acestea se fac in ML.]si premerg Titlului de Proprietate daca se greseste la inmultire care act este [ MAI VALABIL?????]:O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate gresit ictin ictin Buna ziua, ma confrunt cu o problema destul de neasteptata. Incercand sa fac cadastru pentru 2 parcelele de teren extravilan, in momentul cand am solicitat ... (vezi toată discuția)
Rectificare titlu de proprietate nr. tarla gresita tomaioan tomaioan Buna ziua.Va rog sa ma ajuta-ti cu niste sfaturi.Am primit titlul de proprietate in anul 1996 pentru 4 parcele de teren.In anul 2008 am vandut o parcela de ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a semna procesul verbal de punere in posesie kgkg kgkg In baza unei reclamatii a unei peroane validata in baza legii 18 / 1991 cu suprafata de 0,50 ha vegetatie forestiera, adresata institutiei prefectului si ... (vezi toată discuția)