avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inregistrare contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inregistrare contract inchiriere

Buna ziua!
De curand am incheiat un contract de inchiriere, eu fiind chiriasul, urmand ca proprietarul sa-l inregistreze la administratia financiara. Asa am aflat ca titlul de proprietate al imobilului este pe numele sotului decedat, nefiind dezbatuta mostenirea. Mostenitorii ar fi sotia si 2 fiice care sunt plecate din tara. Care ar fi solutia cea mai rapida de a inregistra contractul, avand in vedere ca deja a trecut o saptamana de la incheierea acestuia. Mentionez ca mostenitorii nu-si permit sa dezbata mostenirea. Oricum, casa a fost inchiriata si cu acordul celor doua fiice.
Cel mai recent răspuns: Patrax , utilizator 21:44, 26 Mai 2010
Aveti temerea ca dezbaterea succesiunii ,poate afecta derularea contractului de inchiriere?
Inregistrarea contractului de inchiriere la autoritatea fiscala nu constituie obligatie imperativa si nici impediment pentru derularea in bune conditii a clauzelor reciproc negociate si asumate.
Staruiti la nivelul persoanei cu care ati incheiat contractul ,sa se achite de responsabilitatea inregistrarii la autoritatea fiscala
Nu cred ca am fost suficient de explicit mai sus. Contractul l-am incheiat cu sotia proprietarului decedat. Aceasta avand domiciliul in tara.
Am fost impreuna la fisc, deci a este de acord sa inregistreze contractul. Doar ca cei de la autoritatea fiscala spun ca nu se poate, nefiind trecuta pe titlul de proprietate. Nici cu o adeverinta de la primarie prin care se atesta ca ar fi mostenitoare impreuna cu cele doua fiice nu au fost de acord cei de la finante sa faca inregistrarea.
@patrax, va rog frumos sa nu mai postati mesaje consecutive.
Succesibilii au dreptul sa faca acte de administrare a imobilului si nu este obligatoriu sa inregistrati contractul la finante, daca ati incheiat un contract in care sunt prevazute clauzele, condtiile derularii acestuia e in regula. Mai ales ca s-a incercat inregistrarea .
Problema e ca am nevoie de contract. Pt. decontarea chiriei.

Alte discuții în legătură

Inchiriere 1/3 din hala alfactrus alfactrus Buna ziua, Am nevoie sa inchiriez 1/3 dintr-o hala. Din punct de vedere al proprietarului si al meu nu avem nicio problema cu delimitarea exacta a partii ... (vezi toată discuția)
Sediu social - problema delicata. solicit ajutor! liviu_tl liviu_tl Buna ziua! Sunt pe cale de a infiinta o societate comerciala tip SRL si intampin o problema vis-a-vis de sediul social. Doresc ca viitoarea firma sa aiba ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere scotty scotty buna, am si eu o problema . vreau sa inchiriez un apartament insa la proprietari este trecuta bunicamea(decedata). Mama lui tata . Cum tata este singurul ... (vezi toată discuția)