avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA neplatitor de tva din oficiu
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

neplatitor de tva din oficiu

Este adevarat ca putem deveni neplatitori de tva daca suspendam firma pentru o perioada (de exemplu o luna)?

In cazul in care suspendam, trebuie sa instiintam ANAF sau asteptam sa se transmita datele de la registrul comertului?

Ordinul ANAF nr. 1786/2010 spune ca (2) Anularea, din oficiu, a inregistrarii in scopuri de TVA a contribuabililor aflati in inactivitate temporara, inscrisa in registrul comertului, se efectueaza cu data de intai a lunii urmatoare celei in care starea de inactivitate temporara a fost inscrisa in registrul comertului.

Avand in vedere ca pana acum nu aveam posibilitatea sa trecem la neplatitor, acest ordin mi se pare suspect:)

Multumesc
Cel mai recent răspuns: contabil20 , utilizator 22:21, 26 Mai 2010
Neplatitoare de tva va fi firma respectiva doar pe perioada inactivitatii, urmand ca la reluarea activitatii sa se revina la statutul initial. Eu asa inteleg.
Nu scrie ca revin la statutul initial. Certificatul de tva mi se anuleaza. Se mentioneaza acolo ca doar in cazul unei erori mi se emite alt certificat.
Si daca nu indeplinesc conditiile sa ma treaca la platitor de tva din oficiu, iar eu nu fac o cerere in acest sens, nu raman neplatitor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajustare tva in cazul anularii inregistrarii in scopuri de tva adela79 adela79 Am o rugaminte. Avem o societate platitoare de TVA, cu activitatea suspendata la Registrul Comertului incepand cu data de 01.07.2009. Zilele acestea ne vine de ... (vezi toată discuția)
Devin platitor de tva daca vand un teren la 36000 euro? DiaD DiaD Daca am firma suspenda si reiau activitatea sa pot vinde un teren si cladirea aferenta cu 36000 euro devin platitor de tva? Terenul se vinde cu tva sau ... (vezi toată discuția)
Neplatitor de tva reluare activitate in 10 ianuarie 2011 contexaudit contexaudit daca o firma avea activitatea suspendata la 31.12.2010 si isi reia activitatea in 10 ian 2001 mai poate opta pentru neplatitoare de tva (vezi toată discuția)