avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale reducere capital social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

reducere capital social

care este procedura pentru reducere de capital
Cel mai recent răspuns: scorus69 , utilizator 16:04, 1 Iunie 2010
Buna ziua.
Procedura este aceeasi ca si la infiintarea unei firme si aportarea capitalului,cu diferenta ca se face in sen invers,adica se reduce capitalul social.
Actele se fac prin ORC.
Dar atentie, reducerea capitalului nu se poate face sub limita legala,per a contrario,societatea se dizolva.
Baza legala,Legea 31/1990 .

Marius Bote.
ma scuzati de deranj si multumesc pt raspuns
dar am inca o intrebare : daca intr-un srl cu 2 asociati unul dintre asociati se retrage se poate face reducerea de capital in acelasi timp si mentionand in hotararea aga ca ,,se reduce capitalul social prin retragerea asociatului si inapoierea contravalorii partilor lui sociale,,?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale iarina_73 iarina_73 Buna Ziua! La un srl cu trei asociati, unul dintre asociati vrea sa cesioneze partile sociale administratorului societatii care nu este asociat. Va rog sa ... (vezi toată discuția)
Iesire din societate asociat, lichidare valersucala valersucala Care sunt demersurile legale de iesire a unui asociat dintr-o societate srl in care detine 50%, in care este si administrator. Asociatul poate cere lichidarea ... (vezi toată discuția)
Aport actiuni la capitalul social camelia chircu camelia chircu Se poate aduce aport la capitalul social al unei societati actiuni detinute de un asociat la alta societate ? Ce forma de societate permite acest lucru? (vezi toată discuția)