avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces penal pentru vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces penal pentru vatamare corporala din culpa

Am avut un accident de masina acum 3 ani de zile, dosarul a stat la politie pana acum cateva zile, cand a aparut o expertiza la dosar si sa redeschis, tatal meu a declarat ca am parasit tara, iar acum politia romana ma pus sub urmarire generala! Ce se poate intampla pe viitor?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:00, 2 Iunie 2010
Se vor efectua activitati de localizare iar odata depistat veti fi adus in fata organelor judiciare.
Este putin probabil ca v-au pus sub urmarire generala pentru savarsirea unei infractiuni din culpa....
Parerea mea..ar fi sa va prezentati la organele de cercetare pentru a clarifica situatia.......
Chiar daca nu va prezentati procesul merge inainte insa se poate retine, in defavoarea dumneavoastra , faptul ca va sustrageti de la urmarirea penala
va angajati un avocat, declarati ca tatal dvs a fost in eroare cu privire la lipsa dvs si incercati sa contestati actele de la dosar, sa va formulati apararile, etc. Chiar o eventuala negociere cu victima mai ales ca s-a implinit termenul de prescrptie in privinta unor pretentii civile.
Absenta nu va favorizeaza ci dimpotriva - s-ar putea ca in loc de pedeapsa cu suspendare sa va dea cu executare.
e in fav dvs sa va prez la organele de cercetare
Ultima modificare: Marți, 1 Iunie 2010
Cristina Voicu, Avocat
Angajati-va cat mai curand un avocat si mergeti impreuna cu acesta la organele de urmarire penala care se ocupa de caz. Aratati-va toata disponibilitatea. Gasiti o scuza logica pentru care nu v-ati prezentat cand ati fost citat. Este foarte importanta atitudinea dv. de cooperare in cursul urmaririi penale cat si in cursul cercetarii judecatoresti pentru a va usura situatia. Ca este sau nu vatamarea din culpa grava, numai instanta stabileste pe baza circumstantelor savarsirii faptei si a circumstantelor personale ale faptuitorului. Chiar daca nu este foarte grava, atitudinea dv. procesuala va atarna foarte greu la luarea unei hotarari daca veti fi condamnat. Nu este tot una o condamnare la 3 luni cu suspendare sau 2 ani cu executare...;)

Alte discuții în legătură

Talharie,sfat adybmw adybmw prin noiembrie 2008 am participat impreuna cu un prieten la comiterea unei talharii.prietenul meu este minor,a dat cu spray de auto aparare unui copil de 12 ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa - pedeapsa ockty ockty Buna ziua, Acum 3 luni am avut un tragic accident. Veneam cu inca 4 prieteni in masina spre casa. Afara ploua si am pierdut controlul volanului ca urmare ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca o persoana nu se prezinta la parchet atunci cand este citat ca invinuit Costin Iftimoaie Costin Iftimoaie :sorry:numitul ....... domiciliat....este chemat la acest parchet cam... ziua.....ora.....in calitate de invinuit in cauza....avand ca obiect ... (vezi toată discuția)