avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Costructie fara autorizatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Costructie fara autorizatie


Buna ziua,

Am o problema pentru a carei rezolvare as dori sa va solicit ajutorul.

Problema consta in faptul ca detin un teren de 250mp pe care este construit din 1957 un corp de casa si as dori sa construiesc o extindere a acestei case. Eu detin acest teren prin intermediul unui certificat de mostenitor si nu am titlu de proprietate.
Certificatul de mostenitor nu este vazut ca titlu de proprietate de catre primarie si ca atar nu imi poate elibera autorizatie de constructie.
Am incercat sa obtin titlu de proprietate dar este un proces greoi si nu neaparat cu sanse de izbanda care presupune sa caut tot urmasii celui care i-a vandut terenul in 1953 bunicului meu si sa ii actionez in justitie.

As dori sa va intreb care sunt consecintele pe care le-as pute suporta in cazul in care as construi fara autorizatie de constructie. (cam ce amenda as putea primi si daca ma pot obliga sa daram constructia). Exista o cale ca dupa plata unei eventuale amenzi sa intru in legalitate?

Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la intrebarea mea, eventual daca cineva a fost intr-o situatie similara cu a mea i-as fi recunoscator daca mi-ar impartasi din experienta sa.

Va multumesc!

nu riscati numai amenda... riscati si alteeventuale sanctiuni.. doamne fereste demolare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Derogare de la prevederile certifiatului de urbanism coyotu27 coyotu27 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspunsuri la urmatoarea problema pe care o am. Detin un teren in Bucuresti, in cartierul 23 augist , de 250mp ... (vezi toată discuția)
Constructie casa pe teren extravilan bog_m bog_m buna ziua.am cumparat anul trecut 1000 m de teren extravilan,cu promisiunea ca o sa se treaca in intravilan si voi putea construi.acum am mers la primarie si ... (vezi toată discuția)
Mostenire doua constructii acte una stemno stemno Buna ziua, am mostenit un teren de aproape 500mp pe care exista fizic doua constructii. Pe adeverinta obtinuta pentru cadastrare de la administratia locala de ... (vezi toată discuția)