avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitie intracomunitara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitie intracomunitara

Buna ziua
am avut in mai 2009 o achizitie intracomunitara.
eram platitori de tva trimestrial.
am facut decl 092 si am depus-o in 09.06.2009. mi s-a spus ca devin platitor tva lunar incepand cu 01.06.2009.
acum am primit o adresa de la finante ca trebuia sa depun decont 300 si pe luna mai 2009?
puteti sa ma lamuriti, va rog?
daca deveneam platitor de tva lunar din iunie de ce trebuia sa depun decont pe mai?
multumesc
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 18:50, 16 Iunie 2010
mai exact trebuia sa depuneti un decont trimestrial pentru primele doua luni ale trimestrului, adica aprilie si mai si alt decont lunar pentru luna iunie.

Art. 156^1 Cod Fiscal
6^1) Prin excepţie de la prevederile alin. (2)—(6), pentru persoana impozabilă care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achiziţie intracomunitară taxabilă în România, perioada fiscală devine luna calendaristică începând cu:
b) a treia lună a trimestrului calendaristic, dacă exigibilitatea taxei aferente achiziţiei intracomunitare intervine în a doua lună a respectivului trimestru. Primele două luni ale trimestrului respectiv vor constitui o perioadă fiscală distinctă, pentru care persoana impozabilă va avea obligaţia depunerii unui decont de taxă conform art. 156 alin. (1);

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare vector fiscal la import masina ue? lylyan lylyan Buna ziua O societate(micro) - cu depunere TVA trimestrial, a cumparat in sept. un autoturism din Germania - amandoua sunt inreg in ROI. Dupa aceasta ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar nely_mira nely_mira buna seara, am achizitionat o masina din olanda pt transport mf,(sh) a costat 16500 euro, pe factura tva este 0, va rog cum fac inregistrarile in conta? soc ... (vezi toată discuția)
Se depune declaratia 010 dupa efectuarea importului tena tena Buna ziua, Am facut un import in luna iunie ( firma platitoare de tva, declaratii trimestriale). Se depune declaratia 010 sau 092? De la finante mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)