avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actele necesare cumpararii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actele necesare cumpararii

daca doresc sa cumpar un imobil, ce acte,documente,trebuie sa mi se prezinte, sa primesc, ca sa fiu sigur ca imobilul e "ok"?
Cel mai recent răspuns: jumtujumeu , utilizator 23:58, 19 Iunie 2010
Actele de proprietate , istoricul actelor(actele vechi de proprietate in cazul in care exista mai multi fosti proprietari) , certificatele de mostenitor(daca imobilul a fost dobandit prin mostenire) , autorizatii de construire (daca este vorba de o casa) , chitante care sa ateste plata intretinerii , electricitatii , gazelor , apei etc, adeverinta de la asociatia de proprietari din care sa rezulte ca nu sunt datorii si , bineinteles , actele de identitate ale vanzatorilor!:D
Succes!
multumesc frumos
In afara celor enumerate anterior, cele mai importante sunt extrasul de carte funciara (cat se poate de recent) si certificatul de atestare fiscala (atesta plata la zi a impozitului). Cel mai sigur e sa mergeti cu proprietarul la un notar caruia sa ii solicitati un extras pentru autentificare (acest tip de extras se elibereaza numai la cererea notarului si este valabil numai cinci zile lucratoare de la data solicitarii - pe acesta perioada este blocata cartea funciara, adica nu se mai pot face niciun fel de modificari cu privire la dreptul de proprietate asupra acelui imobil). De asemenea, puteti merge personal la biroul de carte funciara si sa solicitati un extras de carte funciara pentru informare. Acest tip de extras nu este valabil la intocmirea actelor notariale si nici nu blocheaza cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa cumpar apartament murphy_04_09 murphy_04_09 Vreau sa cumpar un apartament. Vanzatorul nu mi-a zis ca este sediu de firma. Am fost la un notar public si acesta a obtinut extras de carte funciara pentru ... (vezi toată discuția)
Extras de carte funciara miutaradu miutaradu am depus dosar pentru credit prima casa , dosarul ajungand in centrala pentru aprobare urmand sa mearga la fond , intrebarea mea este - extrasul de carte ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament fara probleme ulterioare starcopit starcopit Buna ziua! As dori sa achizitionez un apartament/ garsoniera in Buc. intr-un viitor previzibil. As dori sa aflu legat de acest fapt cum sa ma asigur eu, ... (vezi toată discuția)