avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Indemnizatia pt.concediu profesori- ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Indemnizatia pt.concediu profesori- iulie,august-diminuata cu 25%?

Cadrele didactice, beneficiaza, conform art.103 din Legea 128/1997 privind Statutul personalului didactic, de dreptul la concediu anual de odihna ,cu plata,cu o durata de 78 de zile calendaristice.Prin Ordinul nr. 3251 din feb. 1998, s-au aprobat normele metodologice privind efectuarea acestuia.Aici se instituie faptul ca indemnizatia pentru acest concediu se va calcula in raport cu venitul de pe ultima luna lucrata. Respectiv iunie, luna cu venituri nediminuate. Deasemenea, la art. 26. se prevede ca indemnizatia de concediu de odihna se plateste cu 5 zile inaintea plecarii in concediu. Practic, noi, pentru concediul din lunile iulie, august, trebuia sa primim indemnizatia in 25 iunie. Nediminuata . Intrucat indemnizatia este pentru concediul aferent celor 10 luni lucrate efectiv, luni in care veniturile salariale nu au fost afectate, precum situatia pensionarilor pentru care Curtea Constitutionala a decis ca este neconstitutional sa le fie diminuate veniturile pentru care au contribuit in trecut, consider ca este nedrept sa fie fractionata aceasta indemnizatie. Este adevarat ca in Monitorul Oficial a fost publicat si art. care prevede ca si indemnizatia de concediu de odihna sa fie redusa cu 25%,si acesta a fost publicat la 1 iulie, insa eu consider ca este aplicabil celor care isi iau concediu incepand din august, fiindca prind deja o luna cu venituri diminuate.Am dreptate?
Cel mai recent răspuns: Radamante , utilizator 09:09, 8 Aprilie 2017
Daca Curtea Constitutionala a decis ca reducerea salarilor cu 25% pentru cei care lucreaza in sistemul bugetar este o masura constitutionala, decizia este obligatorie si intra in vigoare la 3 zile de la publicarea legii prin care Guvernul si-a asumat raspunderea. Evident ca aceasta masura afecteaza si indemnizatia de concediu cuvenita pentru lunile iulie si august. Altfel, ce se mai respecta in Romania daca legea suprema, CONSTITUTIA ROMANIEI, republicata, este "calcata in picioare" de catre guvernanti si insusi seful statului.
Nu mi se pare atat de evident.Trebuie analizata situatia expusa de mine si apoi dat un raspuns. Cei care nu sunt in concediu vor simti "arsura" la buzunar abia luna urmatoare, cand vor primi salariul pe iulie. Nu? Si atunci, nu pare plauzibila varianta mea?
Eu cred ca aveti dreptate, insa , practic, veti vedea :stunned:
Achiesez la ceea ce a postat av. antoanela!
Legea a intrat in vigoare de la data de 03.07.2007 ... prin urmare, diminuarea va afecta salariul incepand cu luna iulie ....

Alte discuții în legătură

Reducere 25% la indemnizatie concediu de odihna pe lunile iulie si august 2010? MOSOR MOSOR :help::ban: Indemnizatiile pentru concediu de odihna pe lunile iulie si august 2010 la personalul din invatamant (si la toti bugetarii) se reduc cu 25%, cum ... (vezi toată discuția)
Reducere 25% la indemnizatie concediu de odihna pe lunile iulie si august 2010? MOSOR MOSOR [b] Cum procedam cand nu se aplica art.145 din Codul Muncii ? Cine ne apara drepturile ?... S-a abrogat cumva art.145 si nu stim noi ? X-( :training: Consider ... (vezi toată discuția)
Plata indemnizatie concediu de odihna/raspuns itm sce76 sce76 Va atasez sesizarea facuta catre ITM, privind plata concediului de odihna si raspunsul acestei institutii... Sesizare: Buna ziua.Numele meu este ...., cu ... (vezi toată discuția)