avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Decontare cheltuieli angajati
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Decontare cheltuieli angajati

Buna ziua,

Se pot deconta cheltuieli de telefonie mobila a unui angajat? Daca da in ce conditii?
Angajatul vrea sa aduca factura si sa ii dam banii insa se poate deduce si TVA-ul de pe factura lui?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: patrichi , utilizator 07:45, 13 Iulie 2010
daca nr de tel apartine firmei sau daca nu , in ctr indiv de munca al salariatului mentionati ca ii dati un tel si ca suportati cheltuielile(il treceti la o rubrica de echipament) se deconteaza factura integral
ok, dar TVA-ul de pe factura cu care vine angajatul ca sa o decontam, se poate deduce pe firma sau nu?
Multumesc
dupa pararea mea in conditiile in care in contractul de servicii telefonice intre societatea de telefonie si societatea dvs nu este inclus si nr.de tel al angajatului nu se poate deduce TVA, ci pot fi luate in calcul aceste cheltuieli incl tva ptr calculul impozitului pe profit (contract de comodat- salariatul pune la dispozitia societatii tel si conv tel).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la cheltuieli cu utilitatile comodat Radu Culcea Radu Culcea Comodantul este persoana fizica , iar comodatarul persoana juridica.Poate deduce comodatarul,persoana juridica, cheltuielile,implicit tva-ul la cheltuielile cu ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri contabilitate cmi nicoleta_gheorghe nicoleta_gheorghe Buna ziua, am infiintat de curand un CMI stomatologie, neplatitor de TVA si am cateva nalamuriri, daca ma poate ajuta cineva : 1.activitatea se ... (vezi toată discuția)
Pfa-deducere benzina+diurna Silviu_r Silviu_r Am un PFA neplatitor de TVA si imi desfasor activitatea in toata tara. Am contract de comodat pe masina proprie. Am tot citit pe forumuri si in legislatie dar ... (vezi toată discuția)